×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Masové kuličky v rajčatové omáčce

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety,...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...

Masové kuličky v rajčatové omáčce

Co budete potřebovat

500 g mletého hovězího masa
2 cibule
2 stroužky česneku
1 vejce
1 lžička majoránky
5 masitých rajčat
1 lžíce oleje
300 ml zeleninového vývaru
125 g rajčatového protlaku
1 lžička oregana
sůl, pepř

Jak na to?

1. Nakrájejte 1 cibuli a 1 stroužek česneku. Smíchejte s mletým masem, vejcem, majoránkou, solí a pepřem. Ze směsi vytvarujte větší kuličky. Ty pečte na pečicím papíru 10 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. 2. Zbylou cibuli a česnek nakrájejte a orestujte. Přimíchejte nakrájená rajčata a ve vlastní šťávě duste doměkka. Podlijte zeleninovým vývarem a přidejte rajčatový protlak. Dochuťte solí, pepřem a oreganem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Masové kuličky v rajčatové omáčce

Hlavní chod Snadné Ostatní Maso Bezlepkové Bez laktózy Majoránka , Oregano Magazín 1/2019 Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 4 (5)
Buďme spolu u jednoho stolu. Večer je k tomu skvělá příležitost. Pozvěte na večeři babičku a dědu, zapalte svíčky a hezky prostřete. Stačí maličkosti a navodíte sváteční atmosféru. I jednoduché a rychlé jídlo, jako jsou masové kuličky, se stane sváteční hostinou.

Co budete potřebovat

500 g mletého hovězího masa
2 cibule
2 stroužky česneku
1 vejce
1 lžička majoránky
5 masitých rajčat
1 lžíce oleje
300 ml zeleninového vývaru
125 g rajčatového protlaku
1 lžička oregana
sůl, pepř

Jak na to?

1. Nakrájejte 1 cibuli a 1 stroužek česneku. Smíchejte s mletým masem, vejcem, majoránkou, solí a pepřem. Ze směsi vytvarujte větší kuličky. Ty pečte na pečicím papíru 10 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. 2. Zbylou cibuli a česnek nakrájejte a orestujte. Přimíchejte nakrájená rajčata a ve vlastní šťávě duste doměkka. Podlijte zeleninovým vývarem a přidejte rajčatový protlak. Dochuťte solí, pepřem a oreganem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...

Inspirujte se podobnými recepty