×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Masové kuličky v koprové omáčce

Další recepty a články

Červené papriky nakládané v...
Červené papriky...
Červené papriky nakládané v...
Červené papriky nakládané v...
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry...
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry rajčata v oleji
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na...
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na bramborový...
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v...
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v oleji

Masové kuličky v koprové omáčce

Co budete potřebovat

2 rohlíky
300 ml plnotučného mléka NP Bio
500 g masového polotovaru NB Bio
1 vejce NP Bio
2 stroužky česneku NP Bio
1 lžička sušeného tymiánu
sůl
pepř
60 g másla
80 g hladké mouky NP Bio
500 ml hovězího vývaru
1 mrkev NP Bio
200 ml smetany na vaření (33 %)
2 lžičky octa
2 hrsti čerstvého kopru
500 g pečených brambor ve slupce

Jak na to?

Rohlíky na kostičky zalijte 100 ml mléka a nechte 5 minut odstát.
Přidejte maso, vejce, prolisovaný česnek a tymián. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Ze směsi tvarujte kuličky velikosti ořechu a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C.
Ve větším hrnci zpěňte na másle mouku za stálého míchání metličkou. Po 2 minutách zalijte zbylým mlékem a rozšlehejte. Přilijte vývar, vsypte nahrubo nastrouhanou mrkev a vařte asi 10 minut. Vmíchejte smetanu, ocet, osolte a povařte přibližně další 2 minuty. Přidejte najemno nakrájený kopr.
Masové kuličky vložte do omáčky a podávejte s pečenými brambory ve slupce.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Masové kuličky v koprové omáčce

Hlavní chod Snadné Maso Něco lehkého Bio Bio Magazín 9/2019 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

2 rohlíky
300 ml plnotučného mléka NP Bio
500 g masového polotovaru NB Bio
1 vejce NP Bio
2 stroužky česneku NP Bio
1 lžička sušeného tymiánu
sůl
pepř
60 g másla
80 g hladké mouky NP Bio
500 ml hovězího vývaru
1 mrkev NP Bio
200 ml smetany na vaření (33 %)
2 lžičky octa
2 hrsti čerstvého kopru
500 g pečených brambor ve slupce

Jak na to?

Rohlíky na kostičky zalijte 100 ml mléka a nechte 5 minut odstát.
Přidejte maso, vejce, prolisovaný česnek a tymián. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Ze směsi tvarujte kuličky velikosti ořechu a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C.
Ve větším hrnci zpěňte na másle mouku za stálého míchání metličkou. Po 2 minutách zalijte zbylým mlékem a rozšlehejte. Přilijte vývar, vsypte nahrubo nastrouhanou mrkev a vařte asi 10 minut. Vmíchejte smetanu, ocet, osolte a povařte přibližně další 2 minuty. Přidejte najemno nakrájený kopr.
Masové kuličky vložte do omáčky a podávejte s pečenými brambory ve slupce.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Červené papriky nakládané v...
Červené papriky nakládané v...
Červené papriky nakládané v...
Červené papriky nakládané v...
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry rajčata v oleji
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na bramborový...
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v oleji

Inspirujte se podobnými recepty