Masové kuličky v koprové omáčce
Ingredience
2 | rohlíky |
300 ml | plnotučného mléka NP Bio |
500 g | masového polotovaru NB Bio |
1 | vejce NP Bio |
2 | stroužky česneku NP Bio |
1 | lžička sušeného tymiánu |
sůl | |
pepř | |
60 g | másla |
80 g | hladké mouky NP Bio |
500 ml | hovězího vývaru |
1 | mrkev NP Bio |
200 ml | smetany na vaření (33 %) |
2 | lžičky octa |
2 | hrsti čerstvého kopru |
500 g | pečených brambor ve slupce |
Postup přípravy
Rohlíky na kostičky zalijte 100 ml mléka a nechte 5 minut odstát.
Přidejte maso, vejce, prolisovaný česnek a tymián. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Ze směsi tvarujte kuličky velikosti ořechu a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 20 minut v troubě předehřáté na 200 °C.
Ve větším hrnci zpěňte na másle mouku za stálého míchání metličkou. Po 2 minutách zalijte zbylým mlékem a rozšlehejte. Přilijte vývar, vsypte nahrubo nastrouhanou mrkev a vařte asi 10 minut. Vmíchejte smetanu, ocet, osolte a povařte přibližně další 2 minuty. Přidejte najemno nakrájený kopr.
Masové kuličky vložte do omáčky a podávejte s pečenými brambory ve slupce.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY