×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Masové vepřové kuličky s ředkvičkovým tzatziky

Další recepty a články

Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Slaný polentový koláč se...
Slaný polentový...
Slaný polentový koláč se...
Slaný polentový koláč se...

Masové vepřové kuličky s ředkvičkovým tzatziky

Tip do kuchyně

 

Na tento recept můžete použít i hovězí maso či dokonce jehněčí. Tzatziky můžete připravit zároveň klasické a každý si může u stolu vybrat svou variaci.

Co budete potřebovat

2 cibule AQ
500–600 g mletého vepřového masa AQ
100 g strouhanky
1,5 lžičky oregana AQ
1–2 vejce AQ
2 stroužky česneku
sůl
15 ředkviček
250 ml řeckého jogurtu
olej
4 rajčata
chleba

Jak na to?

Mleté maso v Řecku není raritou. Tzatziky jakbysmet. Tzatziky se tradičně připravují z okurek, v našem receptu se ale místo nich objevily ředkvičky. Určitě vyzkoušejte.

1) Polovinu jedné cibule nakrájejte na tenké plátky, zbytek i druhou na kostičky.

2) Mleté vepřové maso smíchejte se strouhankou, kostičkami cibule, oreganem, vejci a polovinou česneku. Podle chuti osolte.

3) Dobře promíchejte a vytvarujte masové kuličky.

4) Zbylý rozmělněný česnek smíchejte s ředkvičkami a jogurtem a dejte do chladu.

5) Kuličky potřete olejem a opečte je na grilovací pánvi – z každé strany 4–5 minut.

6) Plátky cibule smíchejte s rajčaty, osolte a podávejte ke kuličkám, spolu s tzatziki a chlebem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Masové vepřové kuličky s ředkvičkovým tzatziky

Hlavní chod Snadné Česká Chuťovky Smažení Magazín 9/2013
(0)

Inspirujte se zdravými recepty

Tip do kuchyně

 

Na tento recept můžete použít i hovězí maso či dokonce jehněčí. Tzatziky můžete připravit zároveň klasické a každý si může u stolu vybrat svou variaci.

Co budete potřebovat

2 cibule AQ
500–600 g mletého vepřového masa AQ
100 g strouhanky
1,5 lžičky oregana AQ
1–2 vejce AQ
2 stroužky česneku
sůl
15 ředkviček
250 ml řeckého jogurtu
olej
4 rajčata
chleba

Jak na to?

Mleté maso v Řecku není raritou. Tzatziky jakbysmet. Tzatziky se tradičně připravují z okurek, v našem receptu se ale místo nich objevily ředkvičky. Určitě vyzkoušejte.

1) Polovinu jedné cibule nakrájejte na tenké plátky, zbytek i druhou na kostičky.

2) Mleté vepřové maso smíchejte se strouhankou, kostičkami cibule, oreganem, vejci a polovinou česneku. Podle chuti osolte.

3) Dobře promíchejte a vytvarujte masové kuličky.

4) Zbylý rozmělněný česnek smíchejte s ředkvičkami a jogurtem a dejte do chladu.

5) Kuličky potřete olejem a opečte je na grilovací pánvi – z každé strany 4–5 minut.

6) Plátky cibule smíchejte s rajčaty, osolte a podávejte ke kuličkám, spolu s tzatziki a chlebem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Slaný polentový koláč se...
Slaný polentový koláč se...
Slaný polentový koláč se...
Slaný polentový koláč se...

Inspirujte se podobnými recepty