×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Masové vepřové kuličky s ředkvičkovým tzatziky

Další recepty a články

Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček

Masové vepřové kuličky s ředkvičkovým tzatziky

Tip do kuchyně

 

Na tento recept můžete použít i hovězí maso či dokonce jehněčí. Tzatziky můžete připravit zároveň klasické a každý si může u stolu vybrat svou variaci.

Co budete potřebovat

2 cibule AQ
500–600 g mletého vepřového masa AQ
100 g strouhanky
1,5 lžičky oregana AQ
1–2 vejce AQ
2 stroužky česneku
sůl
15 ředkviček
250 ml řeckého jogurtu
olej
4 rajčata
chleba

Jak na to?

Mleté maso v Řecku není raritou. Tzatziky jakbysmet. Tzatziky se tradičně připravují z okurek, v našem receptu se ale místo nich objevily ředkvičky. Určitě vyzkoušejte.

1) Polovinu jedné cibule nakrájejte na tenké plátky, zbytek i druhou na kostičky.

2) Mleté vepřové maso smíchejte se strouhankou, kostičkami cibule, oreganem, vejci a polovinou česneku. Podle chuti osolte.

3) Dobře promíchejte a vytvarujte masové kuličky.

4) Zbylý rozmělněný česnek smíchejte s ředkvičkami a jogurtem a dejte do chladu.

5) Kuličky potřete olejem a opečte je na grilovací pánvi – z každé strany 4–5 minut.

6) Plátky cibule smíchejte s rajčaty, osolte a podávejte ke kuličkám, spolu s tzatziki a chlebem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Masové vepřové kuličky s ředkvičkovým tzatziky

Hlavní chod Snadné Česká Chuťovky Smažení Magazín 9/2013
(0)

Tip do kuchyně

 

Na tento recept můžete použít i hovězí maso či dokonce jehněčí. Tzatziky můžete připravit zároveň klasické a každý si může u stolu vybrat svou variaci.

Co budete potřebovat

2 cibule AQ
500–600 g mletého vepřového masa AQ
100 g strouhanky
1,5 lžičky oregana AQ
1–2 vejce AQ
2 stroužky česneku
sůl
15 ředkviček
250 ml řeckého jogurtu
olej
4 rajčata
chleba

Jak na to?

Mleté maso v Řecku není raritou. Tzatziky jakbysmet. Tzatziky se tradičně připravují z okurek, v našem receptu se ale místo nich objevily ředkvičky. Určitě vyzkoušejte.

1) Polovinu jedné cibule nakrájejte na tenké plátky, zbytek i druhou na kostičky.

2) Mleté vepřové maso smíchejte se strouhankou, kostičkami cibule, oreganem, vejci a polovinou česneku. Podle chuti osolte.

3) Dobře promíchejte a vytvarujte masové kuličky.

4) Zbylý rozmělněný česnek smíchejte s ředkvičkami a jogurtem a dejte do chladu.

5) Kuličky potřete olejem a opečte je na grilovací pánvi – z každé strany 4–5 minut.

6) Plátky cibule smíchejte s rajčaty, osolte a podávejte ke kuličkám, spolu s tzatziki a chlebem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček

Inspirujte se podobnými recepty