Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 cibule AQ
500–600 g mletého vepřového masa AQ
100 g strouhanky
1,5 lžičky oregana AQ
1–2 vejce AQ
2 stroužky česneku
sůl
15 ředkviček
250 ml řeckého jogurtu
olej
4 rajčata
chleba

Postup přípravy

Mleté maso v Řecku není raritou. Tzatziky jakbysmet. Tzatziky se tradičně připravují z okurek, v našem receptu se ale místo nich objevily ředkvičky. Určitě vyzkoušejte.

1) Polovinu jedné cibule nakrájejte na tenké plátky, zbytek i druhou na kostičky.

2) Mleté vepřové maso smíchejte se strouhankou, kostičkami cibule, oreganem, vejci a polovinou česneku. Podle chuti osolte.

3) Dobře promíchejte a vytvarujte masové kuličky.

4) Zbylý rozmělněný česnek smíchejte s ředkvičkami a jogurtem a dejte do chladu.

5) Kuličky potřete olejem a opečte je na grilovací pánvi – z každé strany 4–5 minut.

6) Plátky cibule smíchejte s rajčaty, osolte a podávejte ke kuličkám, spolu s tzatziki a chlebem.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty