×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Masové koule v omáčce s cizrnou a vejci

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Masové koule v omáčce s cizrnou a vejci

Co budete potřebovat

1 cibule, nasekaná najemno
3 lžíce olivového oleje
50 g čerstvé strouhanky
250 g mletého hovězího ABio
půl lžičky mleté skořice
5 vajec AQ
sůl, pepř
2 stroužky česneku, na plátky
1 menší cuketa, na kolečka
2 plechovky krájených rajčat s česnekem AQ
2 lžíce medu ABio
půl lžičky taco koření
20 g čerstvého koriandru
400g plechovka cizrny
křupavé bagetky k podávání

Jak na to?

Cibuli osmahněte doměkka na jedné lžíci olivového oleje. Nechte ji zcela zchladnout a smíchejte ji se strouhankou, masem, skořicí, jedním vejcem, půl lžičkou soli a lžičkou pepře. Ze směsi udělejte 24 masových kuliček. Kuličky 8–10 minut smažte v pánvi s vyšším okrajem na zbylém oleji – otáčejte je, aby zhnědly ze všech stran. Pak je vyndejte a do pánve naopak vsypte česnek, cuketu a po pár minutách i rajčata, med, taco koření, tři čtvrtiny koriandru, ochuťte solí a pepřem, zamíchejte, nařeďte dvěma lžícemi vody a přiveďte téměř k varu. Pak vmíchejte cizrnu a masové koule. Obrácenou stranou vařečky udělejte ve směsi čtyři důlky a postupně do nich vyklepněte zbylá vejce. Přiklopte a 4–8 minut zahřívejte. Posypejte zbylým koriandrem a podávejte s bagetou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Masové koule v omáčce s cizrnou a vejci

Snadné Orientální Chuťovky Cizrna , Rajče Magazín 11/2010
Průměrné hodnocení 4 (8)

Co budete potřebovat

1 cibule, nasekaná najemno
3 lžíce olivového oleje
50 g čerstvé strouhanky
250 g mletého hovězího ABio
půl lžičky mleté skořice
5 vajec AQ
sůl, pepř
2 stroužky česneku, na plátky
1 menší cuketa, na kolečka
2 plechovky krájených rajčat s česnekem AQ
2 lžíce medu ABio
půl lžičky taco koření
20 g čerstvého koriandru
400g plechovka cizrny
křupavé bagetky k podávání

Jak na to?

Cibuli osmahněte doměkka na jedné lžíci olivového oleje. Nechte ji zcela zchladnout a smíchejte ji se strouhankou, masem, skořicí, jedním vejcem, půl lžičkou soli a lžičkou pepře. Ze směsi udělejte 24 masových kuliček. Kuličky 8–10 minut smažte v pánvi s vyšším okrajem na zbylém oleji – otáčejte je, aby zhnědly ze všech stran. Pak je vyndejte a do pánve naopak vsypte česnek, cuketu a po pár minutách i rajčata, med, taco koření, tři čtvrtiny koriandru, ochuťte solí a pepřem, zamíchejte, nařeďte dvěma lžícemi vody a přiveďte téměř k varu. Pak vmíchejte cizrnu a masové koule. Obrácenou stranou vařečky udělejte ve směsi čtyři důlky a postupně do nich vyklepněte zbylá vejce. Přiklopte a 4–8 minut zahřívejte. Posypejte zbylým koriandrem a podávejte s bagetou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty