×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Masové koule
nad 60 minut , Velmi snadné , Východoevropská ,

Masové koule

Co budu potřebovat

500 g směsi mletého masa
100 g strouhanky
100 ml mléka + 1 vejce
špetka muškátového oříšku i květu
sůl, pepř
2 lžíce olivového oleje
300 ml zakysané smetany
1 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce čerstvě vymačkané citrónové šťávy
malý svazek kopru
americké brambory a cibule k podávání

Jak na to?

Prvních šest ingrediencí smíchejte v míse. Směs hodně osolte a opepřete a rukama namočenýma v ledové vodě z ní vytvarujte dvacet koulí. Zhruba hodinu je chlaďte v lednici. Troubu předehřejte na 200 °C, koule dejte na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olejem a za občasného obracení pečte dozlatova. Mezitím smíchejte smetanu s hořčicí, citrónovou šťávou a nasekaným koprem. Upečené koule podávejte s pečenými bramborami, kolečky cibule a ochucenou smetanou.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Pašticada

    Hlavní chod nad 60 minut
  • Grilovaná pražma se zeleninou

    Hlavní chod 30 minut
  • Ořechovník

    Moučníky a koláče nad 60 minut