×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Masové koule

Další recepty a články

Boršč
Boršč
Boršč
Boršč
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Ostrá květáková polévka
Ostrá květáková...
Ostrá květáková polévka
Ostrá květáková polévka
Rukolový salát s kozím sýrem a...
Rukolový salát s...
Rukolový salát s kozím sýrem a...
Rukolový salát s kozím sýrem a...

Masové koule

Co budete potřebovat

500 g směsi mletého masa
100 g strouhanky
100 ml mléka + 1 vejce
špetka muškátového oříšku i květu
sůl, pepř
2 lžíce olivového oleje
300 ml zakysané smetany
1 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce čerstvě vymačkané citrónové šťávy
malý svazek kopru
americké brambory a cibule k podávání

Jak na to?

Prvních šest ingrediencí smíchejte v míse. Směs hodně osolte a opepřete a rukama namočenýma v ledové vodě z ní vytvarujte dvacet koulí. Zhruba hodinu je chlaďte v lednici. Troubu předehřejte na 200 °C, koule dejte na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olejem a za občasného obracení pečte dozlatova. Mezitím smíchejte smetanu s hořčicí, citrónovou šťávou a nasekaným koprem. Upečené koule podávejte s pečenými bramborami, kolečky cibule a ochucenou smetanou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Masové koule

Velmi snadné Východoevropská Magazín 9/2011
Průměrné hodnocení 4 (3)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

500 g směsi mletého masa
100 g strouhanky
100 ml mléka + 1 vejce
špetka muškátového oříšku i květu
sůl, pepř
2 lžíce olivového oleje
300 ml zakysané smetany
1 lžíce hrubozrnné hořčice
1 lžíce čerstvě vymačkané citrónové šťávy
malý svazek kopru
americké brambory a cibule k podávání

Jak na to?

Prvních šest ingrediencí smíchejte v míse. Směs hodně osolte a opepřete a rukama namočenýma v ledové vodě z ní vytvarujte dvacet koulí. Zhruba hodinu je chlaďte v lednici. Troubu předehřejte na 200 °C, koule dejte na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olejem a za občasného obracení pečte dozlatova. Mezitím smíchejte smetanu s hořčicí, citrónovou šťávou a nasekaným koprem. Upečené koule podávejte s pečenými bramborami, kolečky cibule a ochucenou smetanou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Boršč
Boršč
Boršč
Boršč
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Kuřecí stehna plněná špenátem...
Ostrá květáková polévka
Ostrá květáková polévka
Ostrá květáková polévka
Ostrá květáková polévka
Rukolový salát s kozím sýrem a...
Rukolový salát s kozím sýrem a...
Rukolový salát s kozím sýrem a...
Rukolový salát s kozím sýrem a...

Inspirujte se podobnými recepty