
Losos na pomerančích, červené řepě a cibuli

Snadné
Více než 60 minut
2/5
Bezlepkové
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Losos filet 1 kg
- Sůl
- Pomeranč červený BIO 3 ks
- Pepř
- Olej olivový 40 ml
- Tymián čerstvý 4 snít.
- Cibule červená 1 ks
- Řepa červená předvařená 1 ks
- Losos filet 1 kg
- Sůl
- Pomeranč červený BIO 3 ks
- Pepř
- Olej olivový 40 ml
- Tymián čerstvý 4 snít.
- Cibule červená 1 ks
- Řepa červená předvařená 1 ks
Příprava
- 1Filet lososa osolte a opepřete. Z jednoho pomeranče vymačkejte šťávu a smíchejte ji s 30 ml olivového oleje. Marinádou potřete ze všech stran lososa, poklaďte ho snítkami tymiánu a nechte 30 minut odpočinout.
- 2Zbylé 2 pomeranče omyjte a nakrájejte na kolečka a klínky, stejně jako oloupanou cibuli a červenou řepu. Všechny suroviny vyskládejte střídavě do vymazaného pekáčku, pokapejte zbylým olejem a navrch položte marinovaný filet lososa.
- 3Pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 20–25 minut.
- 1Filet lososa osolte a opepřete. Z jednoho pomeranče vymačkejte šťávu a smíchejte ji s 30 ml olivového oleje. Marinádou potřete ze všech stran lososa, poklaďte ho snítkami tymiánu a nechte 30 minut odpočinout.
- 2Zbylé 2 pomeranče omyjte a nakrájejte na kolečka a klínky, stejně jako oloupanou cibuli a červenou řepu. Všechny suroviny vyskládejte střídavě do vymazaného pekáčku, pokapejte zbylým olejem a navrch položte marinovaný filet lososa.
- 3Pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 20–25 minut.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.