Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Máslová krůtí prsa s mrkvovým pyré

Máslová krůtí prsa s mrkvovým pyré

Ingredience

800 g krůtích prsních řízků
1 pomeranč
2 šalotky
1 snítka čerstvého rozmarýnu
sůl, pepř
2 lžičky tymiánu Vitana
½ lžičky sušeného zázvoru
2 lžíce olivového oleje
120 g másla
200 g brambor
500 g mrkve
1 citron
150 g fazolových lusků mražených celých
50 g lískových ořechů
50 g vlašských ořechů

Postup přípravy

1. Omytá krůtí prsa osušte papírovou utěrkou.
2. Dobře omytý pomeranč pokrájejte na čtvrtiny a vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Šalotku oloupejte, pokrájejte na čtvrtiny a přidejte k pomeranči. Navrch položte rozmarýn.
3. Krůtí prsa osolte, opepřete, zasypte tymiánem a zakápněte olivovým olejem. Vše vmasírujte do masa. Maso položte na pomeranč a šalotky. Na maso poklaďte 50 g másla pokrájeného na plátky a pečte v troubě předehřáté na 230 °C 20 minut. Poté teplotu snižte na 180 °C a pečte dalších 20 minut.
4. Brambory a mrkev oloupejte a pokrájejte na kostky. Vařte ve vroucí osolené vodě doměkka a sceďte. Rozmixujte s 50 g rozehřátého másla a dochuťte solí, pepřem, 2 lžícemi citronové šťávy a sušeným zázvorem.
5. Fazolové lusky spařte ve vroucí vodě a dejte stranou. Lískové a vlašské ořechy za stálého promíchávání opražte na pánvi. Do pánve přidejte zbylé máslo, nechte rozpustit a promíchejte s fazolovými lusky. Osolte a opepřete.
6. Krůtí prsa pokrájejte a podávejte s mrkvovým pyré a fazolovými lusky.

Pomohl vám recept?
2hodnocení4

Další videorecepty