
Máslová krůtí prsa s mrkvovým pyré
Ingredience
800 g | krůtích prsních řízků |
1 | pomeranč |
2 | šalotky |
1 | snítka čerstvého rozmarýnu |
sůl, pepř | |
2 | lžičky tymiánu Vitana |
½ | lžičky sušeného zázvoru |
2 | lžíce olivového oleje |
120 g | másla |
200 g | brambor |
500 g | mrkve |
1 | citron |
150 g | fazolových lusků mražených celých |
50 g | lískových ořechů |
50 g | vlašských ořechů |
Postup přípravy
1. Omytá krůtí prsa osušte papírovou utěrkou.
2. Dobře omytý pomeranč pokrájejte na čtvrtiny a vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem. Šalotku oloupejte, pokrájejte na čtvrtiny a přidejte k pomeranči. Navrch položte rozmarýn.
3. Krůtí prsa osolte, opepřete, zasypte tymiánem a zakápněte olivovým olejem. Vše vmasírujte do masa. Maso položte na pomeranč a šalotky. Na maso poklaďte 50 g másla pokrájeného na plátky a pečte v troubě předehřáté na 230 °C 20 minut. Poté teplotu snižte na 180 °C a pečte dalších 20 minut.
4. Brambory a mrkev oloupejte a pokrájejte na kostky. Vařte ve vroucí osolené vodě doměkka a sceďte. Rozmixujte s 50 g rozehřátého másla a dochuťte solí, pepřem, 2 lžícemi citronové šťávy a sušeným zázvorem.
5. Fazolové lusky spařte ve vroucí vodě a dejte stranou. Lískové a vlašské ořechy za stálého promíchávání opražte na pánvi. Do pánve přidejte zbylé máslo, nechte rozpustit a promíchejte s fazolovými lusky. Osolte a opepřete.
6. Krůtí prsa pokrájejte a podávejte s mrkvovým pyré a fazolovými lusky.