Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Máslová dýně plněná mletým masem

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a ...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Máslová dýně plněná mletým masem

Co budete potřebovat

1 velká máslová dýně nebo 2 malé
½ kg směsi mletého masa, hovězího a vepřového
1 šalotka
4 stroužky česneku
2 vejce
150 g goudy
4 lžičky sušeného oregana
3 snítky čerstvé petržele
sůl, pepř

Jak na to?

1. Dýni překrojte podélně napůl, vydlabejte semínka a poté i část dužiny, abyste vytvořili prostor pro naplnění masem. Vydlabanou dužinu nadrobno nakrájejte a odložte stranou.

2. Ostrým nožem dužinu vydlabané dýně zlehka nařízněte po celé ploše do mřížky. Dýně se tak lépe propeče. Při nařezávání dejte pozor, abyste neprořízli slupku.

3. Do větší mísy vložte mleté maso, přidejte oloupanou a nadrobno nakrájenou šalotku, vydlabanou dýňovou dužinu, prolisovaný česnek, rozklepněte vejce, přidejte nastrouhanou goudu, oregano, nasekané lístky petržele, sůl a pepř a důkladně promíchejte. Směsí naplňte dýni.

4. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C cca 1 hodinu.

5. Upečenou dýni servírujte celou nebo nakrájenou na půlměsíčky spolu s náplní. Podávejte například s vařenými bramborami nebo bagetkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Máslová dýně plněná mletým masem

Hlavní chod Snadné Maso Bezlepkové Magazín 10/2020 Počet porcí: 6
(0)

Co budete potřebovat

1 velká máslová dýně nebo 2 malé
½ kg směsi mletého masa, hovězího a vepřového
1 šalotka
4 stroužky česneku
2 vejce
150 g goudy
4 lžičky sušeného oregana
3 snítky čerstvé petržele
sůl, pepř

Jak na to?

1. Dýni překrojte podélně napůl, vydlabejte semínka a poté i část dužiny, abyste vytvořili prostor pro naplnění masem. Vydlabanou dužinu nadrobno nakrájejte a odložte stranou.

2. Ostrým nožem dužinu vydlabané dýně zlehka nařízněte po celé ploše do mřížky. Dýně se tak lépe propeče. Při nařezávání dejte pozor, abyste neprořízli slupku.

3. Do větší mísy vložte mleté maso, přidejte oloupanou a nadrobno nakrájenou šalotku, vydlabanou dýňovou dužinu, prolisovaný česnek, rozklepněte vejce, přidejte nastrouhanou goudu, oregano, nasekané lístky petržele, sůl a pepř a důkladně promíchejte. Směsí naplňte dýni.

4. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C cca 1 hodinu.

5. Upečenou dýni servírujte celou nebo nakrájenou na půlměsíčky spolu s náplní. Podávejte například s vařenými bramborami nebo bagetkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Inspirujte se podobnými recepty