
Máslová dýně plněná mletým masem
Postup přípravy
1. Dýni překrojte podélně napůl, vydlabejte semínka a poté i část dužiny, abyste vytvořili prostor pro naplnění masem. Vydlabanou dužinu nadrobno nakrájejte a odložte stranou.
2. Ostrým nožem dužinu vydlabané dýně zlehka nařízněte po celé ploše do mřížky. Dýně se tak lépe propeče. Při nařezávání dejte pozor, abyste neprořízli slupku.
3. Do větší mísy vložte mleté maso, přidejte oloupanou a nadrobno nakrájenou šalotku, vydlabanou dýňovou dužinu, prolisovaný česnek, rozklepněte vejce, přidejte nastrouhanou goudu, oregano, nasekané lístky petržele, sůl a pepř a důkladně promíchejte. Směsí naplňte dýni.
4. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C cca 1 hodinu.
5. Upečenou dýni servírujte celou nebo nakrájenou na půlměsíčky spolu s náplní. Podávejte například s vařenými bramborami nebo bagetkou.