Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 velká máslová dýně nebo 2 malé
½ kg směsi mletého masa, hovězího a vepřového
1 šalotka
4 stroužky česneku
2 vejce
150 g goudy
4 lžičky sušeného oregana
3 snítky čerstvé petržele
sůl, pepř

Postup přípravy

1. Dýni překrojte podélně napůl, vydlabejte semínka a poté i část dužiny, abyste vytvořili prostor pro naplnění masem. Vydlabanou dužinu nadrobno nakrájejte a odložte stranou.

2. Ostrým nožem dužinu vydlabané dýně zlehka nařízněte po celé ploše do mřížky. Dýně se tak lépe propeče. Při nařezávání dejte pozor, abyste neprořízli slupku.

3. Do větší mísy vložte mleté maso, přidejte oloupanou a nadrobno nakrájenou šalotku, vydlabanou dýňovou dužinu, prolisovaný česnek, rozklepněte vejce, přidejte nastrouhanou goudu, oregano, nasekané lístky petržele, sůl a pepř a důkladně promíchejte. Směsí naplňte dýni.

4. Přendejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě na 180 °C cca 1 hodinu.

5. Upečenou dýni servírujte celou nebo nakrájenou na půlměsíčky spolu s náplní. Podávejte například s vařenými bramborami nebo bagetkou.

Pomohl vám recept?
36hodnocení4

Další videorecepty