×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Marinované kapří hranolky

Inspirujte se podobnými recepty

Vánoční mandarinkový punč
Vánoční mandarinkový...
Vánoční mandarinkový punč
Vánoční mandarinkový punč
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Stylová paštika s brusinkami
Stylová paštika s...
Stylová paštika s brusinkami
Stylová paštika s brusinkami
Sirup na grog i svařené víno
Sirup na grog i...
Sirup na grog i svařené víno
Sirup na grog i svařené víno

Marinované kapří hranolky

Co budete potřebovat

800 g kapřích filetů, vykostěných
NA MARINÁDU
hrst nasekané petrželky
strouhaná kůra z ½ citronu
3 stroužky česneku, drceného
6 lžic světlé sójové omáčky
NA DOKONČENÍ
hladká mouka na obalení
olej na smažení

Jak na to?

Vykostěné kapří filety položte kůží navrch a nakrájejte svisle na podlouhlé proužky (1,5×5 cm). Na marinádu smíchejte všechny ingredience a porce kapra s ní potřete. Nechte aspoň hodinu, ale raději déle, marinovat v lednici.
Marinované kapří hranolky obalte v mouce a přebytečnou oklepněte. Rozpalte vysokou vrstvu oleje a postupně po částech smažte hranolky dozlatova zhruba 7 minut; snažte se, aby se při smažení nedotýkaly. Zlaté hranolky nechte okapat na papírové utěrce.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Marinované kapří hranolky

Příloha Velmi snadné Vánoce Petržel kadeřavá Magazín 12/2016 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

800 g kapřích filetů, vykostěných
NA MARINÁDU
hrst nasekané petrželky
strouhaná kůra z ½ citronu
3 stroužky česneku, drceného
6 lžic světlé sójové omáčky
NA DOKONČENÍ
hladká mouka na obalení
olej na smažení

Jak na to?

Vykostěné kapří filety položte kůží navrch a nakrájejte svisle na podlouhlé proužky (1,5×5 cm). Na marinádu smíchejte všechny ingredience a porce kapra s ní potřete. Nechte aspoň hodinu, ale raději déle, marinovat v lednici.
Marinované kapří hranolky obalte v mouce a přebytečnou oklepněte. Rozpalte vysokou vrstvu oleje a postupně po částech smažte hranolky dozlatova zhruba 7 minut; snažte se, aby se při smažení nedotýkaly. Zlaté hranolky nechte okapat na papírové utěrce.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Vánoční mandarinkový punč
Vánoční mandarinkový...
Vánoční mandarinkový punč
Vánoční mandarinkový punč
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Stylová paštika s brusinkami
Stylová paštika s...
Stylová paštika s brusinkami
Stylová paštika s brusinkami
Sirup na grog i svařené víno
Sirup na grog i...
Sirup na grog i svařené víno
Sirup na grog i svařené víno

Inspirujte se podobnými recepty