×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Marinované kapří hranolky

Inspirujte se podobnými recepty

Sirup na grog i svařené víno
Sirup na grog i...
Sirup na grog i svařené víno
Sirup na grog i svařené víno
Perníková chaloupka
Perníková chaloupka
Perníková chaloupka
Perníková chaloupka
Čokoládovo-ořechové kostky s...
Čokoládovo-ořechové...
Čokoládovo-ořechové kostky s...
Čokoládovo-ořechové kostky s...
Vepřová panenka s jablky a...
Vepřová panenka s...
Vepřová panenka s jablky a...
Vepřová panenka s jablky a...

Marinované kapří hranolky

Co budete potřebovat

800 g kapřích filetů, vykostěných
NA MARINÁDU
hrst nasekané petrželky
strouhaná kůra z ½ citronu
3 stroužky česneku, drceného
6 lžic světlé sójové omáčky
NA DOKONČENÍ
hladká mouka na obalení
olej na smažení

Jak na to?

Vykostěné kapří filety položte kůží navrch a nakrájejte svisle na podlouhlé proužky (1,5×5 cm). Na marinádu smíchejte všechny ingredience a porce kapra s ní potřete. Nechte aspoň hodinu, ale raději déle, marinovat v lednici.
Marinované kapří hranolky obalte v mouce a přebytečnou oklepněte. Rozpalte vysokou vrstvu oleje a postupně po částech smažte hranolky dozlatova zhruba 7 minut; snažte se, aby se při smažení nedotýkaly. Zlaté hranolky nechte okapat na papírové utěrce.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Marinované kapří hranolky

Příloha Velmi snadné Vánoce Magazín 12/2016 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

800 g kapřích filetů, vykostěných
NA MARINÁDU
hrst nasekané petrželky
strouhaná kůra z ½ citronu
3 stroužky česneku, drceného
6 lžic světlé sójové omáčky
NA DOKONČENÍ
hladká mouka na obalení
olej na smažení

Jak na to?

Vykostěné kapří filety položte kůží navrch a nakrájejte svisle na podlouhlé proužky (1,5×5 cm). Na marinádu smíchejte všechny ingredience a porce kapra s ní potřete. Nechte aspoň hodinu, ale raději déle, marinovat v lednici.
Marinované kapří hranolky obalte v mouce a přebytečnou oklepněte. Rozpalte vysokou vrstvu oleje a postupně po částech smažte hranolky dozlatova zhruba 7 minut; snažte se, aby se při smažení nedotýkaly. Zlaté hranolky nechte okapat na papírové utěrce.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Sirup na grog i svařené víno
Sirup na grog i...
Sirup na grog i svařené víno
Sirup na grog i svařené víno
Perníková chaloupka
Perníková chaloupka
Perníková chaloupka
Perníková chaloupka
Čokoládovo-ořechové kostky s...
Čokoládovo-ořechové...
Čokoládovo-ořechové kostky s...
Čokoládovo-ořechové kostky s...
Vepřová panenka s jablky a...
Vepřová panenka s...
Vepřová panenka s jablky a...
Vepřová panenka s jablky a...

Inspirujte se podobnými recepty