×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Mangový dezert s mrkví

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do...
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové...
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a...
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Mangový dezert s mrkví

Tip do kuchyně

 

Kupte ideálně to nejzralejší mango, které v obchodě najdete.

Co budete potřebovat

4 mrkve (nebo celkem 225 g)
1 lžíce másla
½ lžičky mleté skořice
3 lžíce agávového sirupu
175 ml mléka
2cm kousek zázvoru
1 mango
250 ml husté tučné smetany ke šlehání
50 g krupicového cukru
225 g mascarpone

Jak na to?

1) Mrkve oloupejte a odřízněte tuhé konce. Pak je nastrouhejte.

2) V hlubokém hrnci rozpusťte máslo, přidejte mrkev, po chvíli i mletou skořici a dobře promíchejte.

3) Pár minut opékejte, pak přidejte agávový sirup a dále vařte 10 minut.

4) Vlijte mléko, snižte plamen a pomalu provářejte 20 až 30 minut nebo dokud mrkev zcela nezměkne a mléko se nevyvaří. Nelekejte se, pokud to bude trvat déle. Pak sejměte z plotny
a nechte zchladnout.

5) Zázvor oloupejte a nastrouhejte na jemné straně struhadla. Dužinu manga rozmixujte do pyré. Smetanu ušlehejte do krémova a smíchejte ji s cukrem.

6) Mascarpone vyklopte do mísy a vidličkou ho vyšlehejte, pak přidejte zchladlou mrkev, strouhaný zázvor a mangové pyré.

7) Nakonec vše přimíchejte ke šlehačce. Vzniklou pěnu rozdělte do pohárků a 2 až 3 hodiny chlaďte. Servírujte s extra kopečkem šlehačky posypané skořicí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Mangový dezert s mrkví

Dezert Velmi snadné Česká Vegetariánské Sladká jídla Párty Vaření Magazín 4/2014
Průměrné hodnocení 5 (5)

Tip do kuchyně

 

Kupte ideálně to nejzralejší mango, které v obchodě najdete.

Co budete potřebovat

4 mrkve (nebo celkem 225 g)
1 lžíce másla
½ lžičky mleté skořice
3 lžíce agávového sirupu
175 ml mléka
2cm kousek zázvoru
1 mango
250 ml husté tučné smetany ke šlehání
50 g krupicového cukru
225 g mascarpone

Jak na to?

1) Mrkve oloupejte a odřízněte tuhé konce. Pak je nastrouhejte.

2) V hlubokém hrnci rozpusťte máslo, přidejte mrkev, po chvíli i mletou skořici a dobře promíchejte.

3) Pár minut opékejte, pak přidejte agávový sirup a dále vařte 10 minut.

4) Vlijte mléko, snižte plamen a pomalu provářejte 20 až 30 minut nebo dokud mrkev zcela nezměkne a mléko se nevyvaří. Nelekejte se, pokud to bude trvat déle. Pak sejměte z plotny
a nechte zchladnout.

5) Zázvor oloupejte a nastrouhejte na jemné straně struhadla. Dužinu manga rozmixujte do pyré. Smetanu ušlehejte do krémova a smíchejte ji s cukrem.

6) Mascarpone vyklopte do mísy a vidličkou ho vyšlehejte, pak přidejte zchladlou mrkev, strouhaný zázvor a mangové pyré.

7) Nakonec vše přimíchejte ke šlehačce. Vzniklou pěnu rozdělte do pohárků a 2 až 3 hodiny chlaďte. Servírujte s extra kopečkem šlehačky posypané skořicí.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat