×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Mangový dezert s mrkví

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami

Mangový dezert s mrkví

Tip do kuchyně

 

Kupte ideálně to nejzralejší mango, které v obchodě najdete.

Co budete potřebovat

4 mrkve (nebo celkem 225 g)
1 lžíce másla
½ lžičky mleté skořice
3 lžíce agávového sirupu
175 ml mléka
2cm kousek zázvoru
1 mango
250 ml husté tučné smetany ke šlehání
50 g krupicového cukru
225 g mascarpone

Jak na to?

1) Mrkve oloupejte a odřízněte tuhé konce. Pak je nastrouhejte.

2) V hlubokém hrnci rozpusťte máslo, přidejte mrkev, po chvíli i mletou skořici a dobře promíchejte.

3) Pár minut opékejte, pak přidejte agávový sirup a dále vařte 10 minut.

4) Vlijte mléko, snižte plamen a pomalu provářejte 20 až 30 minut nebo dokud mrkev zcela nezměkne a mléko se nevyvaří. Nelekejte se, pokud to bude trvat déle. Pak sejměte z plotny
a nechte zchladnout.

5) Zázvor oloupejte a nastrouhejte na jemné straně struhadla. Dužinu manga rozmixujte do pyré. Smetanu ušlehejte do krémova a smíchejte ji s cukrem.

6) Mascarpone vyklopte do mísy a vidličkou ho vyšlehejte, pak přidejte zchladlou mrkev, strouhaný zázvor a mangové pyré.

7) Nakonec vše přimíchejte ke šlehačce. Vzniklou pěnu rozdělte do pohárků a 2 až 3 hodiny chlaďte. Servírujte s extra kopečkem šlehačky posypané skořicí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Mangový dezert s mrkví

Dezert Velmi snadné Česká Vegetariánské Sladká jídla Párty Vaření Magazín 4/2014
Průměrné hodnocení 5 (5)

Tip do kuchyně

 

Kupte ideálně to nejzralejší mango, které v obchodě najdete.

Co budete potřebovat

4 mrkve (nebo celkem 225 g)
1 lžíce másla
½ lžičky mleté skořice
3 lžíce agávového sirupu
175 ml mléka
2cm kousek zázvoru
1 mango
250 ml husté tučné smetany ke šlehání
50 g krupicového cukru
225 g mascarpone

Jak na to?

1) Mrkve oloupejte a odřízněte tuhé konce. Pak je nastrouhejte.

2) V hlubokém hrnci rozpusťte máslo, přidejte mrkev, po chvíli i mletou skořici a dobře promíchejte.

3) Pár minut opékejte, pak přidejte agávový sirup a dále vařte 10 minut.

4) Vlijte mléko, snižte plamen a pomalu provářejte 20 až 30 minut nebo dokud mrkev zcela nezměkne a mléko se nevyvaří. Nelekejte se, pokud to bude trvat déle. Pak sejměte z plotny
a nechte zchladnout.

5) Zázvor oloupejte a nastrouhejte na jemné straně struhadla. Dužinu manga rozmixujte do pyré. Smetanu ušlehejte do krémova a smíchejte ji s cukrem.

6) Mascarpone vyklopte do mísy a vidličkou ho vyšlehejte, pak přidejte zchladlou mrkev, strouhaný zázvor a mangové pyré.

7) Nakonec vše přimíchejte ke šlehačce. Vzniklou pěnu rozdělte do pohárků a 2 až 3 hodiny chlaďte. Servírujte s extra kopečkem šlehačky posypané skořicí.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami

Inspirujte se podobnými recepty