
Mangový dezert s mrkví
Postup přípravy
1) Mrkve oloupejte a odřízněte tuhé konce. Pak je nastrouhejte.
2) V hlubokém hrnci rozpusťte máslo, přidejte mrkev, po chvíli i mletou skořici a dobře promíchejte.
3) Pár minut opékejte, pak přidejte agávový sirup a dále vařte 10 minut.
4) Vlijte mléko, snižte plamen a pomalu provářejte 20 až 30 minut nebo dokud mrkev zcela nezměkne a mléko se nevyvaří. Nelekejte se, pokud to bude trvat déle. Pak sejměte z plotny
a nechte zchladnout.
5) Zázvor oloupejte a nastrouhejte na jemné straně struhadla. Dužinu manga rozmixujte do pyré. Smetanu ušlehejte do krémova a smíchejte ji s cukrem.
6) Mascarpone vyklopte do mísy a vidličkou ho vyšlehejte, pak přidejte zchladlou mrkev, strouhaný zázvor a mangové pyré.
7) Nakonec vše přimíchejte ke šlehačce. Vzniklou pěnu rozdělte do pohárků a 2 až 3 hodiny chlaďte. Servírujte s extra kopečkem šlehačky posypané skořicí.