Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

400 ml smetany ke šlehání
(33 %)
160 ml kokosového mléka
100 ml slazeného kondenzovaného mléka
1 citron
1 mango
200 g řeckého jogurtu
80 g cukru krupice
sůl
20 g mandlových hranolků
10 g kokosových chipsů

Postup přípravy

1. Na mangovou zmrzlinu smíchejte v mixéru 200 ml smetany, 80 ml kokosového mléka, 100 ml kondenzovaného mléka, šťávu z menšího citronu a pokrájené mango. Pár kostiček manga ponechte na zdobení. Rozmixujte a vlijte do plastové nádoby. Vložte do mrazáku, po 1 hodině směs vyndejte, rychle a lehce prošlehejte ručním šlehačem, vraťte zpět. Tento cyklus 3× zopakujte.
2. Na kokosovou zmrzlinu smíchejte v mixéru zbylou smetanu a kokosové mléko, jogurt, cukr a špetku soli. Dále postupujte stejně jako u mangové zmrzliny.
3. Hotové zmrzliny střídavě vrstvěte do dortové formy o průměru 18 cm až po okraj. Takto připravený dort ozdobte na povrchu kostičkami manga, mandlovými hranolky a kokosovými chipsy.
4. Vložte do mrazáku a nechte zmrazit 12 hodin.

Pomohl vám recept?
4hodnocení3

Další videorecepty