
Mangový dort s kokosem
Postup přípravy
1. Na mangovou zmrzlinu smíchejte v mixéru 200 ml smetany, 80 ml kokosového mléka, 100 ml kondenzovaného mléka, šťávu z menšího citronu a pokrájené mango. Pár kostiček manga ponechte na zdobení. Rozmixujte a vlijte do plastové nádoby. Vložte do mrazáku, po 1 hodině směs vyndejte, rychle a lehce prošlehejte ručním šlehačem, vraťte zpět. Tento cyklus 3× zopakujte.
2. Na kokosovou zmrzlinu smíchejte v mixéru zbylou smetanu a kokosové mléko, jogurt, cukr a špetku soli. Dále postupujte stejně jako u mangové zmrzliny.
3. Hotové zmrzliny střídavě vrstvěte do dortové formy o průměru 18 cm až po okraj. Takto připravený dort ozdobte na povrchu kostičkami manga, mandlovými hranolky a kokosovými chipsy.
4. Vložte do mrazáku a nechte zmrazit 12 hodin.