×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Malinový cheesecake s mangem

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...

Malinový cheesecake s mangem

Co budete potřebovat

máslo na vymazání formy
3 vejce
50 g třtinového cukru
špetka soli
50 g polohrubé mouky
Mangová náplň:
9 plátků želatiny
200 ml smetany ke šlehání
250 g mascarpone
4 lžíce třtinového cukru
1 rozmixované mango
Malinový krém:
200 ml smetany ke šlehání
250 g mascarpone
6 lžic malinové marmelády
250 g čerstvých malin

Jak na to?

Troubu rozehřejte na 150 °C a připravte si vymazanou dortovou formu. Oddělte bílky od žloutků a z bílků a poloviny cukru se špetkou soli ušlehejte pevný sníh, do sněhu postupně zašlehávejte žloutky a mouku se zbytkem cukru. Těsto nalijte do formy a pečte zhruba 30 minut. Korpus nechte vychladnout. Namočte želatinu do studené vody, ušlehejte lehce tekutou šlehačku a k ní přišlehejte mascarpone a cukr. 
Mangové pyré lehce zahřejte a rozpusťte v něm želatinu, nechte trochu zchladit na pokojovou teplotu a smíchejte ji se šlehačkou s mascarpone. Nalijte na piškotový korpus a dejte vychladit nejméně na čtyři hodiny, nejlépe přes noc. Na ztuhlý cheesecake připravte malinový krém. Vyšlehejte mírně tekutou šlehačku s mascarpone a malinovou marmeládou. Krém naneste rovnoměrně na mangovou náplň a posypte čerstvými malinami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Malinový cheesecake s mangem

Dezert Snadné Moučníky a koláče Tip týdne
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

máslo na vymazání formy
3 vejce
50 g třtinového cukru
špetka soli
50 g polohrubé mouky
Mangová náplň:
9 plátků želatiny
200 ml smetany ke šlehání
250 g mascarpone
4 lžíce třtinového cukru
1 rozmixované mango
Malinový krém:
200 ml smetany ke šlehání
250 g mascarpone
6 lžic malinové marmelády
250 g čerstvých malin

Jak na to?

Troubu rozehřejte na 150 °C a připravte si vymazanou dortovou formu. Oddělte bílky od žloutků a z bílků a poloviny cukru se špetkou soli ušlehejte pevný sníh, do sněhu postupně zašlehávejte žloutky a mouku se zbytkem cukru. Těsto nalijte do formy a pečte zhruba 30 minut. Korpus nechte vychladnout. Namočte želatinu do studené vody, ušlehejte lehce tekutou šlehačku a k ní přišlehejte mascarpone a cukr. 
Mangové pyré lehce zahřejte a rozpusťte v něm želatinu, nechte trochu zchladit na pokojovou teplotu a smíchejte ji se šlehačkou s mascarpone. Nalijte na piškotový korpus a dejte vychladit nejméně na čtyři hodiny, nejlépe přes noc. Na ztuhlý cheesecake připravte malinový krém. Vyšlehejte mírně tekutou šlehačku s mascarpone a malinovou marmeládou. Krém naneste rovnoměrně na mangovou náplň a posypte čerstvými malinami.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...

Inspirujte se podobnými recepty