×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Mangovo-malinový cheesecake

Další recepty a články

Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s ovocem a...

Mangovo-malinový cheesecake

Co budete potřebovat

máslo na vymazání formy
3 vejce
50 g třtinového cukru
špetka soli
50 g polohrubé mouky
Mangová náplň:
9 plátků želatiny
200 ml smetany ke šlehání
250 g mascarpone
4 lžíce třtinového cukru
1 rozmixované mango
Malinový krém:
200 ml smetany ke šlehání
250 g mascarpone
6 lžic malinové marmelády
250 g čerstvých malin

Jak na to?

Troubu rozehřejte na 150 °C a připravte si vymazanou dortovou formu. Oddělte bílky od žloutků a z bílků a poloviny cukru se špetkou soli ušlehejte pevný sníh, do sněhu postupně zašlehávejte žloutky a mouku se zbytkem cukru. Těsto nalijte do formy a pečte zhruba 30 minut. Korpus nechte vychladnout. Namočte želatinu do studené vody, ušlehejte lehce tekutou šlehačku a k ní přišlehejte mascarpone a cukr. 
Mangové pyré lehce zahřejte a rozpusťte v něm želatinu, nechte trochu zchladit na pokojovou teplotu a smíchejte ji se šlehačkou s mascarpone. Nalijte na piškotový korpus a dejte vychladit nejméně na čtyři hodiny, nejlépe přes noc. Na ztuhlý cheesecake připravte malinový krém. Vyšlehejte mírně tekutou šlehačku s mascarpone a malinovou marmeládou. Krém naneste rovnoměrně na mangovou náplň a posypte čerstvými malinami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Mangovo-malinový cheesecake

Dezert Snadné Moučníky a koláče Tip týdne
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

máslo na vymazání formy
3 vejce
50 g třtinového cukru
špetka soli
50 g polohrubé mouky
Mangová náplň:
9 plátků želatiny
200 ml smetany ke šlehání
250 g mascarpone
4 lžíce třtinového cukru
1 rozmixované mango
Malinový krém:
200 ml smetany ke šlehání
250 g mascarpone
6 lžic malinové marmelády
250 g čerstvých malin

Jak na to?

Troubu rozehřejte na 150 °C a připravte si vymazanou dortovou formu. Oddělte bílky od žloutků a z bílků a poloviny cukru se špetkou soli ušlehejte pevný sníh, do sněhu postupně zašlehávejte žloutky a mouku se zbytkem cukru. Těsto nalijte do formy a pečte zhruba 30 minut. Korpus nechte vychladnout. Namočte želatinu do studené vody, ušlehejte lehce tekutou šlehačku a k ní přišlehejte mascarpone a cukr. 
Mangové pyré lehce zahřejte a rozpusťte v něm želatinu, nechte trochu zchladit na pokojovou teplotu a smíchejte ji se šlehačkou s mascarpone. Nalijte na piškotový korpus a dejte vychladit nejméně na čtyři hodiny, nejlépe přes noc. Na ztuhlý cheesecake připravte malinový krém. Vyšlehejte mírně tekutou šlehačku s mascarpone a malinovou marmeládou. Krém naneste rovnoměrně na mangovou náplň a posypte čerstvými malinami.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s ovocem a...
Tvarohový dezert s ovocem a...

Inspirujte se podobnými recepty