Malinový cheesecake s mangem
Ingredience
máslo na vymazání formy | |
3 | vejce |
50 g | třtinového cukru |
špetka soli | |
50 g | polohrubé mouky |
Mangová náplň: | |
---|---|
9 | plátků želatiny |
200 ml | smetany ke šlehání |
250 g | mascarpone |
4 | lžíce třtinového cukru |
1 | rozmixované mango |
Malinový krém: | |
200 ml | smetany ke šlehání |
250 g | mascarpone |
6 | lžic malinové marmelády |
250 g | čerstvých malin |
Postup přípravy
Troubu rozehřejte na 150 °C a připravte si vymazanou dortovou formu. Oddělte bílky od žloutků a z bílků a poloviny cukru se špetkou soli ušlehejte pevný sníh, do sněhu postupně zašlehávejte žloutky a mouku se zbytkem cukru. Těsto nalijte do formy a pečte zhruba 30 minut. Korpus nechte vychladnout. Namočte želatinu do studené vody, ušlehejte lehce tekutou šlehačku a k ní přišlehejte mascarpone a cukr. Mangové pyré lehce zahřejte a rozpusťte v něm želatinu, nechte trochu zchladit na pokojovou teplotu a smíchejte ji se šlehačkou s mascarpone. Nalijte na piškotový korpus a dejte vychladit nejméně na čtyři hodiny, nejlépe přes noc. Na ztuhlý cheesecake připravte malinový krém. Vyšlehejte mírně tekutou šlehačku s mascarpone a malinovou marmeládou. Krém naneste rovnoměrně na mangovou náplň a posypte čerstvými malinami.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY