Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Malinový cheesecake s mangem

Malinový cheesecake s mangem

Snadné Dezert Počet porcí: forma o průměru 24 cm Magazín 4/2017
Snadné Dezert Počet porcí: forma o průměru 24 cm Magazín 4/2017

Ingredience

Korpus:
máslo na vymazání a 4 lžíce polenty na vysypání formy
3 vejce
50 g cukru
špetka soli
50 g pohankové polohrubé mouky ABio
Mangová náplň:
9 plátků želatiny
200 ml smetany ke šlehání
250 g mascarpone
4 lžíce cukru
1 rozmixované zralé mango
Malinový krém:
200 ml smetany ke šlehání
250 g mascarpone
6 lžic malinové marmelády
1 krabička čerstvých malin

Postup přípravy

Dejte si rozehřát troubu na 150 °C a připravte si vymazanou a polentou vysypanou dortovou formu. Oddělte bílky od žloutků a z bílků a poloviny cukru se špetkou soli ušlehejte pevný sníh, do sněhu postupně zašlehávejte žloutky a mouku se zbytkem cukru. Těsto nalijte do formy a pečte zhruba 30 minut. Zkuste špejlí, jestli je dopečené (po propíchnutí korpusu vyndáte suchou a čistou špejli). Korpus nechte vychladnout.
Namočte želatinu do studené vody, ušlehejte lehce tekutou šlehačku a k ní přišlehejte mascarpone a cukr. 
Mangové pyré zahřejte na 40 °C a rozpusťte v něm želatinu, nechte trochu zchladit na pokojovou teplotu a smíchejte ji se šlehačkou s mascarpone. Nalijte na piškotový korpus a dejte vychladit nejméně na čtyři hodiny, nejlépe přes noc.
Na ztuhlý cheesecake připravte malinový krém. Vyšlehejte mírně tekutou šlehačku s mascarpone a malinovou marmeládou. Krém naneste rovnoměrně na mangovou nápň a posypte čerstvými malinami.

Pomohl vám recept?
17hodnocení4

Další videorecepty