
Malinový cheesecake s mangem
Ingredience
Korpus: | |
---|---|
máslo na vymazání a 4 lžíce polenty na vysypání formy | |
3 | vejce |
50 g | cukru |
špetka soli | |
50 g | pohankové polohrubé mouky ABio |
Mangová náplň: | |
9 | plátků želatiny |
200 ml | smetany ke šlehání |
250 g | mascarpone |
4 | lžíce cukru |
1 | rozmixované zralé mango |
Malinový krém: | |
200 ml | smetany ke šlehání |
250 g | mascarpone |
6 | lžic malinové marmelády |
1 | krabička čerstvých malin |
Postup přípravy
Dejte si rozehřát troubu na 150 °C a připravte si vymazanou a polentou vysypanou dortovou formu. Oddělte bílky od žloutků a z bílků a poloviny cukru se špetkou soli ušlehejte pevný sníh, do sněhu postupně zašlehávejte žloutky a mouku se zbytkem cukru. Těsto nalijte do formy a pečte zhruba 30 minut. Zkuste špejlí, jestli je dopečené (po propíchnutí korpusu vyndáte suchou a čistou špejli). Korpus nechte vychladnout.
Namočte želatinu do studené vody, ušlehejte lehce tekutou šlehačku a k ní přišlehejte mascarpone a cukr.
Mangové pyré zahřejte na 40 °C a rozpusťte v něm želatinu, nechte trochu zchladit na pokojovou teplotu a smíchejte ji se šlehačkou s mascarpone. Nalijte na piškotový korpus a dejte vychladit nejméně na čtyři hodiny, nejlépe přes noc.
Na ztuhlý cheesecake připravte malinový krém. Vyšlehejte mírně tekutou šlehačku s mascarpone a malinovou marmeládou. Krém naneste rovnoměrně na mangovou nápň a posypte čerstvými malinami.