×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Mangovo-malinový cheesecake
nad 60 minut , Dezert , Snadné , Bezlepkové ,

Mangovo-malinový cheesecake

Co budu potřebovat

Korpus:
máslo na vymazání a 4 lžíce polenty na vysypání formy
3 vejce
50 g cukru
špetka soli
50 g pohankové polohrubé mouky ABio
Mangová náplň:
9 plátků želatiny
200 ml smetany ke šlehání
250 g mascarpone
4 lžíce cukru
1 rozmixované zralé mango
Malinový krém:
200 ml smetany ke šlehání
250 g mascarpone
6 lžic malinové marmelády
1 krabička čerstvých malin

Jak na to?

Dejte si rozehřát troubu na 150 °C a připravte si vymazanou a polentou vysypanou dortovou formu. Oddělte bílky od žloutků a z bílků a poloviny cukru se špetkou soli ušlehejte pevný sníh, do sněhu postupně zašlehávejte žloutky a mouku se zbytkem cukru. Těsto nalijte do formy a pečte zhruba 30 minut. Zkuste špejlí, jestli je dopečené (po propíchnutí korpusu vyndáte suchou a čistou špejli). Korpus nechte vychladnout.
Namočte želatinu do studené vody, ušlehejte lehce tekutou šlehačku a k ní přišlehejte mascarpone a cukr. 
Mangové pyré zahřejte na 40 °C a rozpusťte v něm želatinu, nechte trochu zchladit na pokojovou teplotu a smíchejte ji se šlehačkou s mascarpone. Nalijte na piškotový korpus a dejte vychladit nejméně na čtyři hodiny, nejlépe přes noc.
Na ztuhlý cheesecake připravte malinový krém. Vyšlehejte mírně tekutou šlehačku s mascarpone a malinovou marmeládou. Krém naneste rovnoměrně na mangovou nápň a posypte čerstvými malinami.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Borůvkové knedlíky z odpalovaného těsta

    Dezert 60 minut
  • Meruňkové bramborové knedlíky

    Dezert 60 minut
  • Řecké jogurtové koblihy

    Dezert 45 minut