Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Mangové palačinky

Mangové palačinky

Lehce exotické a svěží, to jsou mangové palačinky. V Albertu pro vás máme zralá manga určená k přímé konzumaci. Rozmazlete se tímto sladkým potěšením, stojí to za to.

Ingredience

4 vejce
50 g rozpuštěného másla
500 ml mléka
špetka soli
400 g hladké špaldové mouky
1 sáček vanilkového cukru
2 zralá manga Albert Excellent
4 lžíce zakysané smetany
125 g měkkého tvarohu
3 lžíce cukru moučka + na ozdobu
lístky máty na ozdobu

Postup přípravy

Mouku prosejte.

V misce smíchejte všechny ostatní suroviny a postupně přimíchávejte mouku. Můžete použít i mixér. Nechte alespoň 30 minut odstát, ještě lépe však přes noc. Lepek z mouky se dostatečně uvolní a ze směsi vyprchá přebytečný vzduch.

Pánev rozehřejte na střední až vyšší teplotu, přidejte lžíci rostlinného oleje a rozetřete ubrouskem. Poté vlijte naběračku těsta a nechte samovolně roztéct do krajů. Palačinku opékejte z první strany zhruba tři minuty, z druhé už jen dvě. To, že ji máte otočit, poznáte tak, že se sama odlepí od povrchu pánve.

Jedno mango nakrájejte na kostky a povařte v troše vody doměkka. Dle chuti můžete přidat lžíci cukru. Rozmixujte a dejte stranou.
Smíchejte smetanu, tvaroh a moučkový cukr. Druhé mango nakrájejte na tenké plátky.

Usmažte palačinky.

Každou palačinku pomažte tvarohovou směsí, přidejte dvě lžíce mangové omáčky, čerstvé mango a přeložte na čtvrtku.
Podávejte zasypané moučkovým cukrem a ozdobené lístky máty.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty