×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Mangové palačinky

Další recepty a články

Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky

Mangové palačinky

Co budete potřebovat

4 vejce
50 g rozpuštěného másla
500 ml mléka
špetka soli
400 g hladké špaldové mouky
1 sáček vanilkového cukru
2 zralá manga Albert Excellent
4 lžíce zakysané smetany
125 g měkkého tvarohu
3 lžíce cukru moučka + na ozdobu
lístky máty na ozdobu

Jak na to?

Mouku prosejte.

V misce smíchejte všechny ostatní suroviny a postupně přimíchávejte mouku. Můžete použít i mixér. Nechte alespoň 30 minut odstát, ještě lépe však přes noc. Lepek z mouky se dostatečně uvolní a ze směsi vyprchá přebytečný vzduch.

Pánev rozehřejte na střední až vyšší teplotu, přidejte lžíci rostlinného oleje a rozetřete ubrouskem. Poté vlijte naběračku těsta a nechte samovolně roztéct do krajů. Palačinku opékejte z první strany zhruba tři minuty, z druhé už jen dvě. To, že ji máte otočit, poznáte tak, že se sama odlepí od povrchu pánve.

Jedno mango nakrájejte na kostky a povařte v troše vody doměkka. Dle chuti můžete přidat lžíci cukru. Rozmixujte a dejte stranou.
Smíchejte smetanu, tvaroh a moučkový cukr. Druhé mango nakrájejte na tenké plátky.

Usmažte palačinky.

Každou palačinku pomažte tvarohovou směsí, přidejte dvě lžíce mangové omáčky, čerstvé mango a přeložte na čtvrtku.
Podávejte zasypané moučkovým cukrem a ozdobené lístky máty.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Mangové palačinky

Dezert Velmi snadné Moučníky a koláče Něco lehkého Vegetariánské Magazín 11/2018 Počet porcí: 4
(0)
Lehce exotické a svěží, to jsou mangové palačinky. V Albertu pro vás máme zralá manga určená k přímé konzumaci. Rozmazlete se tímto sladkým potěšením, stojí to za to.

Co budete potřebovat

4 vejce
50 g rozpuštěného másla
500 ml mléka
špetka soli
400 g hladké špaldové mouky
1 sáček vanilkového cukru
2 zralá manga Albert Excellent
4 lžíce zakysané smetany
125 g měkkého tvarohu
3 lžíce cukru moučka + na ozdobu
lístky máty na ozdobu

Jak na to?

Mouku prosejte.

V misce smíchejte všechny ostatní suroviny a postupně přimíchávejte mouku. Můžete použít i mixér. Nechte alespoň 30 minut odstát, ještě lépe však přes noc. Lepek z mouky se dostatečně uvolní a ze směsi vyprchá přebytečný vzduch.

Pánev rozehřejte na střední až vyšší teplotu, přidejte lžíci rostlinného oleje a rozetřete ubrouskem. Poté vlijte naběračku těsta a nechte samovolně roztéct do krajů. Palačinku opékejte z první strany zhruba tři minuty, z druhé už jen dvě. To, že ji máte otočit, poznáte tak, že se sama odlepí od povrchu pánve.

Jedno mango nakrájejte na kostky a povařte v troše vody doměkka. Dle chuti můžete přidat lžíci cukru. Rozmixujte a dejte stranou.
Smíchejte smetanu, tvaroh a moučkový cukr. Druhé mango nakrájejte na tenké plátky.

Usmažte palačinky.

Každou palačinku pomažte tvarohovou směsí, přidejte dvě lžíce mangové omáčky, čerstvé mango a přeložte na čtvrtku.
Podávejte zasypané moučkovým cukrem a ozdobené lístky máty.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat