
Mangové palačinky
Postup přípravy
Mouku prosejte.
V misce smíchejte všechny ostatní suroviny a postupně přimíchávejte mouku. Můžete použít i mixér. Nechte alespoň 30 minut odstát, ještě lépe však přes noc. Lepek z mouky se dostatečně uvolní a ze směsi vyprchá přebytečný vzduch.
Pánev rozehřejte na střední až vyšší teplotu, přidejte lžíci rostlinného oleje a rozetřete ubrouskem. Poté vlijte naběračku těsta a nechte samovolně roztéct do krajů. Palačinku opékejte z první strany zhruba tři minuty, z druhé už jen dvě. To, že ji máte otočit, poznáte tak, že se sama odlepí od povrchu pánve.
Jedno mango nakrájejte na kostky a povařte v troše vody doměkka. Dle chuti můžete přidat lžíci cukru. Rozmixujte a dejte stranou.
Smíchejte smetanu, tvaroh a moučkový cukr. Druhé mango nakrájejte na tenké plátky.
Usmažte palačinky.
Každou palačinku pomažte tvarohovou směsí, přidejte dvě lžíce mangové omáčky, čerstvé mango a přeložte na čtvrtku.
Podávejte zasypané moučkovým cukrem a ozdobené lístky máty.