×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Mangové palačinky

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Mangové palačinky

Co budete potřebovat

4 vejce
50 g rozpuštěného másla
500 ml mléka
špetka soli
400 g hladké špaldové mouky
1 sáček vanilkového cukru
2 zralá manga Albert Excellent
4 lžíce zakysané smetany
125 g měkkého tvarohu
3 lžíce cukru moučka + na ozdobu
lístky máty na ozdobu

Jak na to?

Mouku prosejte.

V misce smíchejte všechny ostatní suroviny a postupně přimíchávejte mouku. Můžete použít i mixér. Nechte alespoň 30 minut odstát, ještě lépe však přes noc. Lepek z mouky se dostatečně uvolní a ze směsi vyprchá přebytečný vzduch.

Pánev rozehřejte na střední až vyšší teplotu, přidejte lžíci rostlinného oleje a rozetřete ubrouskem. Poté vlijte naběračku těsta a nechte samovolně roztéct do krajů. Palačinku opékejte z první strany zhruba tři minuty, z druhé už jen dvě. To, že ji máte otočit, poznáte tak, že se sama odlepí od povrchu pánve.

Jedno mango nakrájejte na kostky a povařte v troše vody doměkka. Dle chuti můžete přidat lžíci cukru. Rozmixujte a dejte stranou.
Smíchejte smetanu, tvaroh a moučkový cukr. Druhé mango nakrájejte na tenké plátky.

Usmažte palačinky.

Každou palačinku pomažte tvarohovou směsí, přidejte dvě lžíce mangové omáčky, čerstvé mango a přeložte na čtvrtku.
Podávejte zasypané moučkovým cukrem a ozdobené lístky máty.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Mangové palačinky

Dezert Velmi snadné Moučníky a koláče Něco lehkého Vegetariánské Magazín 11/2018 Počet porcí: 4
(0)

Inspirujte se zdravými recepty

Lehce exotické a svěží, to jsou mangové palačinky. V Albertu pro vás máme zralá manga určená k přímé konzumaci. Rozmazlete se tímto sladkým potěšením, stojí to za to.

Co budete potřebovat

4 vejce
50 g rozpuštěného másla
500 ml mléka
špetka soli
400 g hladké špaldové mouky
1 sáček vanilkového cukru
2 zralá manga Albert Excellent
4 lžíce zakysané smetany
125 g měkkého tvarohu
3 lžíce cukru moučka + na ozdobu
lístky máty na ozdobu

Jak na to?

Mouku prosejte.

V misce smíchejte všechny ostatní suroviny a postupně přimíchávejte mouku. Můžete použít i mixér. Nechte alespoň 30 minut odstát, ještě lépe však přes noc. Lepek z mouky se dostatečně uvolní a ze směsi vyprchá přebytečný vzduch.

Pánev rozehřejte na střední až vyšší teplotu, přidejte lžíci rostlinného oleje a rozetřete ubrouskem. Poté vlijte naběračku těsta a nechte samovolně roztéct do krajů. Palačinku opékejte z první strany zhruba tři minuty, z druhé už jen dvě. To, že ji máte otočit, poznáte tak, že se sama odlepí od povrchu pánve.

Jedno mango nakrájejte na kostky a povařte v troše vody doměkka. Dle chuti můžete přidat lžíci cukru. Rozmixujte a dejte stranou.
Smíchejte smetanu, tvaroh a moučkový cukr. Druhé mango nakrájejte na tenké plátky.

Usmažte palačinky.

Každou palačinku pomažte tvarohovou směsí, přidejte dvě lžíce mangové omáčky, čerstvé mango a přeložte na čtvrtku.
Podávejte zasypané moučkovým cukrem a ozdobené lístky máty.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty