
Mandlový losos

Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Středomořská
Hlavní chod
Ingredience
Složení 2 porce
- Máslo 50 g
- Losos filet 700 g
- Sůl
- Pepř
- Ementál bloček 100 g
- Mandle plátky 4 plž
- Petrželka čerstvá 4 plž
- Máslo 50 g
- Losos filet 700 g
- Sůl
- Pepř
- Ementál bloček 100 g
- Mandle plátky 4 plž
- Petrželka čerstvá 4 plž
Příprava
- 1Troubu předehřejte na 190°C.
- 2Filet důkladně z obou stran osolte a opepřete.
- 3Zapékací mísu nebo pekáček, velký tak, aby se tam ryba vešla, vymažte máslem a rybu do něj položte. Poklaďte plátky másla.
- 4Mandle, petrželku a nahrubo nastrouhaný ementál promíchejte a pak směs zlehka přitlačte k rybě. Pečte dvacet minut, aby se vytvořila zlatavá krusta.
- 1Troubu předehřejte na 190°C.
- 2Filet důkladně z obou stran osolte a opepřete.
- 3Zapékací mísu nebo pekáček, velký tak, aby se tam ryba vešla, vymažte máslem a rybu do něj položte. Poklaďte plátky másla.
- 4Mandle, petrželku a nahrubo nastrouhaný ementál promíchejte a pak směs zlehka přitlačte k rybě. Pečte dvacet minut, aby se vytvořila zlatavá krusta.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.