Mandlové uzlíčky
Ingredience
25 g | čerstvého droždí |
80 g | cukru krupice |
300 ml | smetany (15 %) |
400 g | hladké mouky |
100 g | mandlové moučky |
4 g | soli |
½ | bio citronu |
3 | vejce |
85 g | másla |
50 g | mandlových plátků |
50 g | moučkového cukru |
Postup přípravy
1. V misce vidličkou vymíchejte rozdrobené droždí s 5 g cukru, přilijte 15 ml vlažné smetany, přidejte 10 g mouky a vše promíchejte. Nechte na teplém místě vzejít kvásek 10–15 minut.
2. Do velké mísy prosejte mouku, mandlovou moučku, sůl a přisypte cukr a kůru z omytého citronu. Pak udělejte do středu důlek a nalijte dovnitř 2 žloutky, kvásek, zbytek smetany a přidejte měkké máslo na kostičky. Těsto hněťte v robotu nebo vařečkou, až bude pružné, hladké a vláčné.
3. Těsto přikryjte utěrkou, dejte na teplé místo a nechte asi 60 minut kynout, až zdvojnásobí svůj objem.
4. Těsto propracujte, abyste z něj vytlačili přebytečný vzduch, a rozdělte na 24 kousků stejné velikosti. Rukama tvarujte 10 cm dlouhé válečky a udělejte z nich uzlík. Přendejte je na plech vyložený pečicím papírem.
5. Potřete uzlíky rozšlehaným vajíčkem a posypte nasekanými plátky mandlí.
6. Nechte ještě 20 minut odpočinout na plechu a pečte 15 minut v troubě předehřáté na 190 °C.
7. Mezitím rozpusťte máslo. Po upečení uzlíky potřete máslem a posypte moučkovým cukrem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY