Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Mandlové rohlíčky

Další recepty a články

Francouzský toust
Francouzský toust
Francouzský toust
Francouzský toust
Pečená vaječná omeleta po...
Pečená vaječná...
Pečená vaječná omeleta po...
Pečená vaječná omeleta po...
Zapečená vajíčka se špenátem,...
Zapečená vajíčka se...
Zapečená vajíčka se špenátem,...
Zapečená vajíčka se špenátem,...
Francouzská snídaně
Francouzská snídaně
Francouzská snídaně
Francouzská snídaně

Mandlové rohlíčky

Co budete potřebovat

400 g hladké mouky
1 sáček (7 g) sušeného droždí
180–230 ml mléka
1 žloutek
70 g másla
špetka soli
1 lžička citronové kůry
40 g cukru
1 sáček vanilkového cukru
50 g loupaných mandlí
meruňkový džem
máslo
vejce
káva

Jak na to?

Do mouky vmíchejte droždí. Ve vlažném mléce prošlehejte žloutek a vmíchejte máslo, špetku soli, citronovou kůru, cukr i vanilkový cukr. Pak nalijte mokrou směs k suché a zadělejte středně tuhé těsto. Nechte hodinu kynout. Vyválejte do tloušťky půl centimetru. Nakrájejte na 6 trojúhelníků, stočte do rohlíků a nechte 15 minut kynout na plechu. Zároveň namočte mandle do vlažné vody. Rohlíky potřete rozšlehaným vajíčkem a posypejte okapanými mandlemi. Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C asi 20 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Mandlové rohlíčky

Snídaně Snadné Francouzská Magazín 12/2012
Průměrné hodnocení 4 (8)

Co budete potřebovat

400 g hladké mouky
1 sáček (7 g) sušeného droždí
180–230 ml mléka
1 žloutek
70 g másla
špetka soli
1 lžička citronové kůry
40 g cukru
1 sáček vanilkového cukru
50 g loupaných mandlí
meruňkový džem
máslo
vejce
káva

Jak na to?

Do mouky vmíchejte droždí. Ve vlažném mléce prošlehejte žloutek a vmíchejte máslo, špetku soli, citronovou kůru, cukr i vanilkový cukr. Pak nalijte mokrou směs k suché a zadělejte středně tuhé těsto. Nechte hodinu kynout. Vyválejte do tloušťky půl centimetru. Nakrájejte na 6 trojúhelníků, stočte do rohlíků a nechte 15 minut kynout na plechu. Zároveň namočte mandle do vlažné vody. Rohlíky potřete rozšlehaným vajíčkem a posypejte okapanými mandlemi. Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C asi 20 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Francouzský toust
Francouzský toust
Francouzský toust
Francouzský toust
Pečená vaječná omeleta po...
Pečená vaječná omeleta po...
Pečená vaječná omeleta po...
Pečená vaječná omeleta po...
Zapečená vajíčka se špenátem,...
Zapečená vajíčka se špenátem,...
Zapečená vajíčka se špenátem,...
Zapečená vajíčka se špenátem,...
Francouzská snídaně
Francouzská snídaně
Francouzská snídaně
Francouzská snídaně

Inspirujte se podobnými recepty