×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Mandlové rohlíčky

Další recepty a články

Francouzská snídaně
Francouzská snídaně
Francouzská snídaně
Francouzská snídaně
Francouzský toust
Francouzský toust
Francouzský toust
Francouzský toust
Pečená vaječná omeleta po...
Pečená vaječná...
Pečená vaječná omeleta po...
Pečená vaječná omeleta po...
Zapečená vajíčka se špenátem,...
Zapečená vajíčka se...
Zapečená vajíčka se špenátem,...
Zapečená vajíčka se špenátem,...

Mandlové rohlíčky

Co budete potřebovat

400 g hladké mouky
1 sáček (7 g) sušeného droždí
180–230 ml mléka
1 žloutek
70 g másla
špetka soli
1 lžička citronové kůry
40 g cukru
1 sáček vanilkového cukru
50 g loupaných mandlí
meruňkový džem
máslo
vejce
káva

Jak na to?

Do mouky vmíchejte droždí. Ve vlažném mléce prošlehejte žloutek a vmíchejte máslo, špetku soli, citronovou kůru, cukr i vanilkový cukr. Pak nalijte mokrou směs k suché a zadělejte středně tuhé těsto. Nechte hodinu kynout. Vyválejte do tloušťky půl centimetru. Nakrájejte na 6 trojúhelníků, stočte do rohlíků a nechte 15 minut kynout na plechu. Zároveň namočte mandle do vlažné vody. Rohlíky potřete rozšlehaným vajíčkem a posypejte okapanými mandlemi. Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C asi 20 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Mandlové rohlíčky

Snídaně Snadné Francouzská Magazín 12/2012
Průměrné hodnocení 4 (7)

Co budete potřebovat

400 g hladké mouky
1 sáček (7 g) sušeného droždí
180–230 ml mléka
1 žloutek
70 g másla
špetka soli
1 lžička citronové kůry
40 g cukru
1 sáček vanilkového cukru
50 g loupaných mandlí
meruňkový džem
máslo
vejce
káva

Jak na to?

Do mouky vmíchejte droždí. Ve vlažném mléce prošlehejte žloutek a vmíchejte máslo, špetku soli, citronovou kůru, cukr i vanilkový cukr. Pak nalijte mokrou směs k suché a zadělejte středně tuhé těsto. Nechte hodinu kynout. Vyválejte do tloušťky půl centimetru. Nakrájejte na 6 trojúhelníků, stočte do rohlíků a nechte 15 minut kynout na plechu. Zároveň namočte mandle do vlažné vody. Rohlíky potřete rozšlehaným vajíčkem a posypejte okapanými mandlemi. Pečte v troubě vyhřáté na 170 °C asi 20 minut.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Francouzská snídaně
Francouzská snídaně
Francouzská snídaně
Francouzská snídaně
Francouzský toust
Francouzský toust
Francouzský toust
Francouzský toust
Pečená vaječná omeleta po...
Pečená vaječná omeleta po...
Pečená vaječná omeleta po...
Pečená vaječná omeleta po...
Zapečená vajíčka se špenátem,...
Zapečená vajíčka se špenátem,...
Zapečená vajíčka se špenátem,...
Zapečená vajíčka se špenátem,...

Inspirujte se podobnými recepty