×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Mandlové hvězdičky

Inspirujte se podobnými recepty

Plněné pečené brambory
Plněné pečené...
Plněné pečené brambory
Plněné pečené brambory
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na...
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na pomerančích
Jahodový pudinkový dort s...
Jahodový pudinkový...
Jahodový pudinkový dort s...
Jahodový pudinkový dort s...
Červené čokoládové sušenky
Červené čokoládové...
Červené čokoládové sušenky
Červené čokoládové sušenky

Mandlové hvězdičky

Co budete potřebovat

1 hotové těsto na vanilkové rohlíčky
Na náplň:
100g mandlových lupínků
100g třtinového cukru
50g másla
50g rozinek
125ml 30% smetany
4 lžíce medu
1 lžíce hladké mouky
1 lžička vanilkového extraktu

Jak na to?

Připravte si náplň. Máslo dejte do rendlíku spolu s cukrem a medem. Zahřívejte,
dokud se cukr nerozpustí a nespojí s máslem. Přidejte smetanu a následně všechny
ostatní ingredience a dobře promíchejte, aby se vše spolu dokonale spojilo a směs
zhoustla. Odstavte a nechte dostatečně vychladnout. Troubu rozehřejte na 180°C.
Na pomoučněném vále rozválejte těsto na 3 mm tlustý plát a pomocí vykrajovátka
vytvořte hvězdičky. Položte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte 6 minut. Po 6 minutách vytáhněte z trouby a do středu každé z nich položte lžičku náplně. Takto dejte znovu do trouby péct dalších 6 minut. Po vytažení z trouby nechte vychladnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Mandlové hvězdičky

Dezert Velmi snadné Cukroví Vánoce Videorecept Magazín Videorecept
(0)

Tipy na jedlé vánoční dárky

Náplň z mandlových lupínků, rozinek a medu provoní váš adventní domov. Hvězdičky jsou jednoduché, upečené je budete mít za chvilku.

Co budete potřebovat

1 hotové těsto na vanilkové rohlíčky
Na náplň:
100g mandlových lupínků
100g třtinového cukru
50g másla
50g rozinek
125ml 30% smetany
4 lžíce medu
1 lžíce hladké mouky
1 lžička vanilkového extraktu

Jak na to?

Připravte si náplň. Máslo dejte do rendlíku spolu s cukrem a medem. Zahřívejte,
dokud se cukr nerozpustí a nespojí s máslem. Přidejte smetanu a následně všechny
ostatní ingredience a dobře promíchejte, aby se vše spolu dokonale spojilo a směs
zhoustla. Odstavte a nechte dostatečně vychladnout. Troubu rozehřejte na 180°C.
Na pomoučněném vále rozválejte těsto na 3 mm tlustý plát a pomocí vykrajovátka
vytvořte hvězdičky. Položte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte 6 minut. Po 6 minutách vytáhněte z trouby a do středu každé z nich položte lžičku náplně. Takto dejte znovu do trouby péct dalších 6 minut. Po vytažení z trouby nechte vychladnout.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Plněné pečené brambory
Plněné pečené...
Plněné pečené brambory
Plněné pečené brambory
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na...
Baby krůta na pomerančích
Baby krůta na pomerančích
Jahodový pudinkový dort s...
Jahodový pudinkový...
Jahodový pudinkový dort s...
Jahodový pudinkový dort s...
Červené čokoládové sušenky
Červené čokoládové...
Červené čokoládové sušenky
Červené čokoládové sušenky

Inspirujte se podobnými recepty