Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTvarohovo – borůvkové řezy
Albert logoAlbert logo
  • Tvarohovo – borůvkové řezy

Tvarohovo – borůvkové řezy

Tento dezert si zamilují především vaše děti. Kombinace jemného tvarohu a borůvek je nepřekonatelná.
Tvarohovo – borůvkové řezy
Velmi snadné
Více než 60 minut
4/5
Bezlepkové
Narozeniny
Dezert

Ingredience

Složení
4 porce
  • Máslo 150 g
  • Sušenky bezlepkové BIO 230 g
  • Kokos strouhaný
  • Borůvky 125 g
  • Tvaroh polotučný 500 g
  • Vanilkový extrakt 1/2 člž
  • Vejce 3 ks
  • Cukr třtinový 300 g
  • Citronová šťáva 1 plž
  • Citronová kůra 1/2 ks
  • Máslo 150 g
  • Sušenky bezlepkové BIO 230 g
  • Kokos strouhaný
  • Borůvky 125 g
  • Tvaroh polotučný 500 g
  • Vanilkový extrakt 1/2 člž
  • Vejce 3 ks
  • Cukr třtinový 300 g
  • Citronová šťáva 1 plž
  • Citronová kůra 1/2 ks

Příprava

1
Předehřejte troubu na 190 °C. Oválnou formu nebo tzv. srnčí hřbet vymažte máslem a vysypte kokosem. Zbylé máslo rozpusťte a v robotu rozdrťte sušenky spolu s máslem. Vznikne hmota, kterou prsty namačkejte na dno a do stran formy.
2
V kastrůlku přiveďte k varu povolené borůvky s cukrem a na mírném plameni nechte vařit 10 minut. Přendejte do misky a rozmixujte ponorným mixérem.
3
Do větší mísy dejte zbylé ingredience a dobře vyšlehejte šlehačem. Hmotu přelijte do formy a povrch uhlaďte stěrkou. Nakonec doprostřed koláče vlijte borůvkovou omáčku, nožem ji lehce rozetřete do stran a dejte péct. Po vyjmutí nechte koláč vychladnout ve formě, následně ho dejte ještě ztuhnout do lednice alespoň na jednu hodinu.
1
Předehřejte troubu na 190 °C. Oválnou formu nebo tzv. srnčí hřbet vymažte máslem a vysypte kokosem. Zbylé máslo rozpusťte a v robotu rozdrťte sušenky spolu s máslem. Vznikne hmota, kterou prsty namačkejte na dno a do stran formy.
2
V kastrůlku přiveďte k varu povolené borůvky s cukrem a na mírném plameni nechte vařit 10 minut. Přendejte do misky a rozmixujte ponorným mixérem.
3
Do větší mísy dejte zbylé ingredience a dobře vyšlehejte šlehačem. Hmotu přelijte do formy a povrch uhlaďte stěrkou. Nakonec doprostřed koláče vlijte borůvkovou omáčku, nožem ji lehce rozetřete do stran a dejte péct. Po vyjmutí nechte koláč vychladnout ve formě, následně ho dejte ještě ztuhnout do lednice alespoň na jednu hodinu.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 09.10.2024 do 15.10.2024

Platný ještě 9 dní

Od 09.10.2024 do 22.10.2024

Platný ještě 2 dny

Od 09.10.2024 do 15.10.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.