Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Mandlová bublanina plná třešní

Mandlová bublanina plná třešní

Ingredience

700 g třešní
3 vejce
sůl
200 g cukru krupice
220 g polohrubé mouky
1 kypřicí prášek do pečiva
30 g blanšírovaných mandlí
200 ml smetany ke šlehání
(30 %)
100 g mandlových plátků
50 g cukru moučky

Postup přípravy

1. Omyté, okapané třešně vypeckujte.
2. Z vajec oddělte bílky a se špetkou soli vyšlehejte do pevného sněhu. Žloutky vlijte do druhé mísy a šlehejte s cukrem krupicí do kypré pěny. Vmíchejte prosátou polohrubou mouku, kypřicí prášek a sůl. Přidejte namleté mandle, smetanu a postupně zašlehejte do pěny.
3. Nakonec obracením vařečky opatrně zapracujte vyšlehaný sníh. Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem, poklaďte třešněmi a posypte plátky mandlí. Pečte 30 minut na 180 °C dozlatova.
4. Po vychladnutí posypte moučkovým cukrem, nakrájejte na kostky a servírujte.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
6hodnocení4

Další videorecepty