Mandlová bublanina plná třešní
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Omyté, okapané třešně vypeckujte.
2. Z vajec oddělte bílky a se špetkou soli vyšlehejte do pevného sněhu. Žloutky vlijte do druhé mísy a šlehejte s cukrem krupicí do kypré pěny. Vmíchejte prosátou polohrubou mouku, kypřicí prášek a sůl. Přidejte namleté mandle, smetanu a postupně zašlehejte do pěny.
3. Nakonec obracením vařečky opatrně zapracujte vyšlehaný sníh. Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem, poklaďte třešněmi a posypte plátky mandlí. Pečte 30 minut na 180 °C dozlatova.
4. Po vychladnutí posypte moučkovým cukrem, nakrájejte na kostky a servírujte.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Mandlová bublanina plná třešní
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Omyté, okapané třešně vypeckujte.
2. Z vajec oddělte bílky a se špetkou soli vyšlehejte do pevného sněhu. Žloutky vlijte do druhé mísy a šlehejte s cukrem krupicí do kypré pěny. Vmíchejte prosátou polohrubou mouku, kypřicí prášek a sůl. Přidejte namleté mandle, smetanu a postupně zašlehejte do pěny.
3. Nakonec obracením vařečky opatrně zapracujte vyšlehaný sníh. Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem, poklaďte třešněmi a posypte plátky mandlí. Pečte 30 minut na 180 °C dozlatova.
4. Po vychladnutí posypte moučkovým cukrem, nakrájejte na kostky a servírujte.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio