Mandlová bublanina plná třešní
Ingredience
700 g | třešní |
3 | vejce |
sůl | |
200 g | cukru krupice |
220 g | polohrubé mouky |
1 | kypřicí prášek do pečiva |
30 g | blanšírovaných mandlí |
200 ml | smetany ke šlehání |
(30 %) | |
100 g | mandlových plátků |
50 g | cukru moučky |
Postup přípravy
1. Omyté, okapané třešně vypeckujte.
2. Z vajec oddělte bílky a se špetkou soli vyšlehejte do pevného sněhu. Žloutky vlijte do druhé mísy a šlehejte s cukrem krupicí do kypré pěny. Vmíchejte prosátou polohrubou mouku, kypřicí prášek a sůl. Přidejte namleté mandle, smetanu a postupně zašlehejte do pěny.
3. Nakonec obracením vařečky opatrně zapracujte vyšlehaný sníh. Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem, poklaďte třešněmi a posypte plátky mandlí. Pečte 30 minut na 180 °C dozlatova.
4. Po vychladnutí posypte moučkovým cukrem, nakrájejte na kostky a servírujte.
Jak na to?
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY