×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Malinové suflé

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Malinové suflé

Co budete potřebovat

máslo na vymazání formiček
300 g mražených malin
2 lžíce citronové šťávy
55 g krupicového cukru + na vysypání
1 lžíce kukuřičného škrobu
3 lžíce vody
5 vaječných bílků
75 g krupicového cukru
moučkový cukr

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 ºC. 4 zapékací formičky o objemu 250 ml vymažte máslem a vysypte cukrem a dejte je na plech. Maliny v rendlíku 3–4 minuty povařte a pak je rozmixujte, přeceďte přes sítko a vraťte do rendlíku. Přidejte citronovou šťávu a cukr a míchejte, až se cukr rozpustí. Zvyšte plamen a přiveďte k varu. Přidejte škrob a vodu a ještě minutu míchejte. Dejte vychladit do lednice. Bílky šlehejte do sněhu, postupně přidávejte cukr a vyšlehejte dotuha. Sníh vmíchejte k malinové směsi, rozdělte do připravených formiček a pečte 12–15 minut. Poprašte cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Malinové suflé

Snadné Magazín 5/2016 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (2)

Co budete potřebovat

máslo na vymazání formiček
300 g mražených malin
2 lžíce citronové šťávy
55 g krupicového cukru + na vysypání
1 lžíce kukuřičného škrobu
3 lžíce vody
5 vaječných bílků
75 g krupicového cukru
moučkový cukr

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 ºC. 4 zapékací formičky o objemu 250 ml vymažte máslem a vysypte cukrem a dejte je na plech. Maliny v rendlíku 3–4 minuty povařte a pak je rozmixujte, přeceďte přes sítko a vraťte do rendlíku. Přidejte citronovou šťávu a cukr a míchejte, až se cukr rozpustí. Zvyšte plamen a přiveďte k varu. Přidejte škrob a vodu a ještě minutu míchejte. Dejte vychladit do lednice. Bílky šlehejte do sněhu, postupně přidávejte cukr a vyšlehejte dotuha. Sníh vmíchejte k malinové směsi, rozdělte do připravených formiček a pečte 12–15 minut. Poprašte cukrem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty