×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Malinová s bílou čokoládou

Další recepty a články

Čokoládové poháry
Čokoládové poháry
Čokoládové poháry
Čokoládové poháry
Čokoládové krokety se...
Čokoládové krokety...
Čokoládové krokety se...
Čokoládové krokety se...
Borůvkovo-limetková zmrzlina
Borůvkovo-limetková...
Borůvkovo-limetková zmrzlina
Borůvkovo-limetková zmrzlina
Domácí mangová zmrzlina s...
Domácí mangová...
Domácí mangová zmrzlina s...
Domácí mangová zmrzlina s...

Malinová s bílou čokoládou

Co budete potřebovat

345 ml mléka
310 ml husté smetany ke šlehání
5 žloutků
100 g krupicového cukru
150 g bílé čokolády
200 g malin

Jak na to?

Postupujte stejně jako u vanilkové zmrzliny. Jen vynechejte vanilkový lusk, žloutky zredukujte na 5 kusů, krupicový cukr na 100 g, husté smetany ke šlehání dejte 310 ml a mléka 345 ml.
Mléčnou směs přiveďte k varu v rendlíku podle bodu číslo 1. Pak ji nalijte na 150 g bílé čokolády, nasekané. Nechte ji rozpustit a vše umíchejte dohladka. Pak postupujte až do bodu číslo 5 stejně. V míse smíchejte 200 g malin a 2 lžíce krupicového cukru a důkladně promíchejte, pak rozmixujte tyčovým mixérem a přeceďte přes jemné síto, abyste je zbavili jadérek. Skoro ztuhlou zmrzlinu našlehejte ručním elektrickým šlehačem – dodá jí lehkost a hebkou strukturu. Pak do ní postupně, pomocí pohybu nožem do spirály, vmíchejte malinové pyré, aby zmrzlina měla mramorování. Přendejte do formy na zmrzlinu a dejte na další 4 hodiny mrazit.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Malinová s bílou čokoládou

Dezert Snadné Česká Zmrzlina Magazín 8/2013
(0)

Co budete potřebovat

345 ml mléka
310 ml husté smetany ke šlehání
5 žloutků
100 g krupicového cukru
150 g bílé čokolády
200 g malin

Jak na to?

Postupujte stejně jako u vanilkové zmrzliny. Jen vynechejte vanilkový lusk, žloutky zredukujte na 5 kusů, krupicový cukr na 100 g, husté smetany ke šlehání dejte 310 ml a mléka 345 ml.
Mléčnou směs přiveďte k varu v rendlíku podle bodu číslo 1. Pak ji nalijte na 150 g bílé čokolády, nasekané. Nechte ji rozpustit a vše umíchejte dohladka. Pak postupujte až do bodu číslo 5 stejně. V míse smíchejte 200 g malin a 2 lžíce krupicového cukru a důkladně promíchejte, pak rozmixujte tyčovým mixérem a přeceďte přes jemné síto, abyste je zbavili jadérek. Skoro ztuhlou zmrzlinu našlehejte ručním elektrickým šlehačem – dodá jí lehkost a hebkou strukturu. Pak do ní postupně, pomocí pohybu nožem do spirály, vmíchejte malinové pyré, aby zmrzlina měla mramorování. Přendejte do formy na zmrzlinu a dejte na další 4 hodiny mrazit.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čokoládové poháry
Čokoládové poháry
Čokoládové poháry
Čokoládové poháry
Čokoládové krokety se...
Čokoládové krokety se...
Čokoládové krokety se...
Čokoládové krokety se...
Borůvkovo-limetková zmrzlina
Borůvkovo-limetková zmrzlina
Borůvkovo-limetková zmrzlina
Borůvkovo-limetková zmrzlina
Domácí mangová zmrzlina s...
Domácí mangová zmrzlina s...
Domácí mangová zmrzlina s...
Domácí mangová zmrzlina s...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat