×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Malinová s bílou čokoládou

Další recepty a články

Čokoládové poháry
Čokoládové poháry
Čokoládové poháry
Čokoládové poháry
Čokoládové krokety se...
Čokoládové krokety...
Čokoládové krokety se...
Čokoládové krokety se...
Borůvkovo-limetková zmrzlina
Borůvkovo-limetková...
Borůvkovo-limetková zmrzlina
Borůvkovo-limetková zmrzlina
Domácí mangová zmrzlina s...
Domácí mangová...
Domácí mangová zmrzlina s...
Domácí mangová zmrzlina s...

Malinová s bílou čokoládou

Co budete potřebovat

345 ml mléka
310 ml husté smetany ke šlehání
5 žloutků
100 g krupicového cukru
150 g bílé čokolády
200 g malin

Jak na to?

Postupujte stejně jako u vanilkové zmrzliny. Jen vynechejte vanilkový lusk, žloutky zredukujte na 5 kusů, krupicový cukr na 100 g, husté smetany ke šlehání dejte 310 ml a mléka 345 ml.
Mléčnou směs přiveďte k varu v rendlíku podle bodu číslo 1. Pak ji nalijte na 150 g bílé čokolády, nasekané. Nechte ji rozpustit a vše umíchejte dohladka. Pak postupujte až do bodu číslo 5 stejně. V míse smíchejte 200 g malin a 2 lžíce krupicového cukru a důkladně promíchejte, pak rozmixujte tyčovým mixérem a přeceďte přes jemné síto, abyste je zbavili jadérek. Skoro ztuhlou zmrzlinu našlehejte ručním elektrickým šlehačem – dodá jí lehkost a hebkou strukturu. Pak do ní postupně, pomocí pohybu nožem do spirály, vmíchejte malinové pyré, aby zmrzlina měla mramorování. Přendejte do formy na zmrzlinu a dejte na další 4 hodiny mrazit.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Malinová s bílou čokoládou

Dezert Snadné Česká Zmrzlina Magazín 8/2013
(0)

Co budete potřebovat

345 ml mléka
310 ml husté smetany ke šlehání
5 žloutků
100 g krupicového cukru
150 g bílé čokolády
200 g malin

Jak na to?

Postupujte stejně jako u vanilkové zmrzliny. Jen vynechejte vanilkový lusk, žloutky zredukujte na 5 kusů, krupicový cukr na 100 g, husté smetany ke šlehání dejte 310 ml a mléka 345 ml.
Mléčnou směs přiveďte k varu v rendlíku podle bodu číslo 1. Pak ji nalijte na 150 g bílé čokolády, nasekané. Nechte ji rozpustit a vše umíchejte dohladka. Pak postupujte až do bodu číslo 5 stejně. V míse smíchejte 200 g malin a 2 lžíce krupicového cukru a důkladně promíchejte, pak rozmixujte tyčovým mixérem a přeceďte přes jemné síto, abyste je zbavili jadérek. Skoro ztuhlou zmrzlinu našlehejte ručním elektrickým šlehačem – dodá jí lehkost a hebkou strukturu. Pak do ní postupně, pomocí pohybu nožem do spirály, vmíchejte malinové pyré, aby zmrzlina měla mramorování. Přendejte do formy na zmrzlinu a dejte na další 4 hodiny mrazit.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Čokoládové poháry
Čokoládové poháry
Čokoládové poháry
Čokoládové poháry
Čokoládové krokety se...
Čokoládové krokety se...
Čokoládové krokety se...
Čokoládové krokety se...
Borůvkovo-limetková zmrzlina
Borůvkovo-limetková zmrzlina
Borůvkovo-limetková zmrzlina
Borůvkovo-limetková zmrzlina
Domácí mangová zmrzlina s...
Domácí mangová zmrzlina s...
Domácí mangová zmrzlina s...
Domácí mangová zmrzlina s...

Inspirujte se podobnými recepty