Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyMakový křehký koláč s třešněmi
Albert logoAlbert logo
Makový křehký koláč s třešněmi

Makový křehký koláč s třešněmi

Náročné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Dezert

Ingredience12 porcí

12 porcí
  • Máslo 100 g
  • Voda 60 ml
  • Cukr krupicový 140 g
  • Mléko plnotučné 680 ml
  • Mouka špaldová 150 g
  • Mouka mandlová 275 g
  • Mák mletý 150 g
  • Citron BIO 1 ks
  • Mouka polohrubá 100 g
  • Škrob kukuřičný 2 plž
  • Třešně 400 g
  • Skořice mletá 1/2 člž
  • Sůl
  • Máslo 100 g
  • Voda 60 ml
  • Cukr krupicový 140 g
  • Mléko plnotučné 680 ml
  • Mouka špaldová 150 g
  • Mouka mandlová 275 g
  • Mák mletý 150 g
  • Citron BIO 1 ks
  • Mouka polohrubá 100 g
  • Škrob kukuřičný 2 plž
  • Třešně 400 g
  • Skořice mletá 1/2 člž
  • Sůl

Příprava

1
Do koláčové formy o průměru 26 cm zmačkejte a vyložte pečicí papír do všech krajů. V míse uhněťte 60 g másla, 60 ml vody, 50 g kokosového cukru, 150 g špaldové mouky, 150 g mandlové mouky a 30 ml mléka na elastické těsto. Pracujte rychle, ať není příliš měkké. Těsto vymačkejte do připravené formy včetně okrajů.
2
Do hrnce vlijte 650 ml mléka, vsypte 50 g cukru krupice, kůru z dobře omytého citronu, 150 g máku, 100 g polohrubé mouky, šťávu z poloviny citronu a 2 lžíce škrobu. Směs přiveďte k varu a povařte. Polovinou náplně přelijte připravené těsto. Omyjte 400 g třešní, osušte je a polovinu nasypte na připravený koláč. Nahoru nalijte zbylou polovinu náplně a znovu posypte zbylými třešněmi.
3
V míse smíchejte 125 g mandlové mouky, špetku soli, 40 g másla, 40 g cukru krupice a skořici na drobenku. Drobenkou posypte koláč a pečte ho v troubě na 180 °C po dobu 50 minut dozlatova.
4
Po upečení nechte koláč aspoň 3 hodiny vychladnout a dejte ho do lednice. Nejlepší je podávat ho druhý den. Sladkou dobrou chuť!
1
Do koláčové formy o průměru 26 cm zmačkejte a vyložte pečicí papír do všech krajů. V míse uhněťte 60 g másla, 60 ml vody, 50 g kokosového cukru, 150 g špaldové mouky, 150 g mandlové mouky a 30 ml mléka na elastické těsto. Pracujte rychle, ať není příliš měkké. Těsto vymačkejte do připravené formy včetně okrajů.
2
Do hrnce vlijte 650 ml mléka, vsypte 50 g cukru krupice, kůru z dobře omytého citronu, 150 g máku, 100 g polohrubé mouky, šťávu z poloviny citronu a 2 lžíce škrobu. Směs přiveďte k varu a povařte. Polovinou náplně přelijte připravené těsto. Omyjte 400 g třešní, osušte je a polovinu nasypte na připravený koláč. Nahoru nalijte zbylou polovinu náplně a znovu posypte zbylými třešněmi.
3
V míse smíchejte 125 g mandlové mouky, špetku soli, 40 g másla, 40 g cukru krupice a skořici na drobenku. Drobenkou posypte koláč a pečte ho v troubě na 180 °C po dobu 50 minut dozlatova.
4
Po upečení nechte koláč aspoň 3 hodiny vychladnout a dejte ho do lednice. Nejlepší je podávat ho druhý den. Sladkou dobrou chuť!

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 20 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 20 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.