Na základě nařízení vlády upravujeme otevírací dobu na našich prodejnách.Vyhledat prodejnu Zavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Makovník s citronovou polevou

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami

Makovník s citronovou polevou

Co budete potřebovat

8 vajec
250 g másla
200 g moučkového cukru
400 g mletého máku
4 lžíce moučkového cukru
1 citron
1 lžička mléka

Jak na to?

1. Dno dortové formy o průměru 26 cm vyložte pečicím papírem a strany vymažte máslem.

2. Vejce rozklepněte a oddělte přitom bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte ve vyšší míse dotuha.

3. V další míse vyšlehejte do pěny máslo a cukr, následně přidávejte postupně jeden po druhém žloutky a poté mák.

4. Nakonec opatrně vmíchejte vyšlehaný sníh.

5. Makovník pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 40 minut.

6. V misce smíchejte cukr s 1 lžičkou citronové šťávy a mlékem. Polevou potřete vychladlý makovník, který můžete ozdobit plátkem citronu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Makovník s citronovou polevou

Dezert Snadné Česká Sladká jídla Sváteční Bezlepkové Vegetariánské Magazín 11/2020 Počet porcí: 1 koláč
(0)

Co budete potřebovat

8 vajec
250 g másla
200 g moučkového cukru
400 g mletého máku
4 lžíce moučkového cukru
1 citron
1 lžička mléka

Jak na to?

1. Dno dortové formy o průměru 26 cm vyložte pečicím papírem a strany vymažte máslem.

2. Vejce rozklepněte a oddělte přitom bílky od žloutků. Bílky vyšlehejte ve vyšší míse dotuha.

3. V další míse vyšlehejte do pěny máslo a cukr, následně přidávejte postupně jeden po druhém žloutky a poté mák.

4. Nakonec opatrně vmíchejte vyšlehaný sníh.

5. Makovník pečte v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 40 minut.

6. V misce smíchejte cukr s 1 lžičkou citronové šťávy a mlékem. Polevou potřete vychladlý makovník, který můžete ozdobit plátkem citronu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami

Inspirujte se podobnými recepty