×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Makové dortíčky

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Makové dortíčky

Co budete potřebovat

NA DORTÍČEK
4 plátky želatiny
80 ml mléka
150 g bílé čokolády
1 vejce
20 g třtinového cukru
250 ml smetany ke šlehání, pokojové teploty
10 g máku nemletého
NA OVOCNOU OMÁČKU
250 g višní nebo malin, očištěných, nakrájených na kousky
60–100 g cukru, podle sladkosti ovoce

Jak na to?

Plátky želatiny nechte změknout podle návodu. V ohřátém mléce rozpusťte čokoládu, přidejte želatinu a míchejte, aby směs zchladla. Ve vodní lázni vyšlehejte do pěny vejce a třtinový cukr. Smíchejte s rozpuštěnou čokoládou, přidejte smetanu a mák. Hotovou směs rozdělte do kávových šálků, zaplňte zhruba do ¾. Hrnek můžete lehce vymazat olejem, půjde vám lépe vyklopit, když ho na chvilku ponoříte do horké vody. Dejte do ledničky alespoň na 4 hodiny chladit. Před podáváním vyklopte. Podávejte s ovocnou omáčkou z povařeného ovoce s cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Makové dortíčky

Dezert Snadné Sladká jídla Magazín 7-8/2016 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

NA DORTÍČEK
4 plátky želatiny
80 ml mléka
150 g bílé čokolády
1 vejce
20 g třtinového cukru
250 ml smetany ke šlehání, pokojové teploty
10 g máku nemletého
NA OVOCNOU OMÁČKU
250 g višní nebo malin, očištěných, nakrájených na kousky
60–100 g cukru, podle sladkosti ovoce

Jak na to?

Plátky želatiny nechte změknout podle návodu. V ohřátém mléce rozpusťte čokoládu, přidejte želatinu a míchejte, aby směs zchladla. Ve vodní lázni vyšlehejte do pěny vejce a třtinový cukr. Smíchejte s rozpuštěnou čokoládou, přidejte smetanu a mák. Hotovou směs rozdělte do kávových šálků, zaplňte zhruba do ¾. Hrnek můžete lehce vymazat olejem, půjde vám lépe vyklopit, když ho na chvilku ponoříte do horké vody. Dejte do ledničky alespoň na 4 hodiny chladit. Před podáváním vyklopte. Podávejte s ovocnou omáčkou z povařeného ovoce s cukrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Inspirujte se podobnými recepty