×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Makové dortíčky

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové...
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a...
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Makové dortíčky

Co budete potřebovat

NA DORTÍČEK
4 plátky želatiny
80 ml mléka
150 g bílé čokolády
1 vejce
20 g třtinového cukru
250 ml smetany ke šlehání, pokojové teploty
10 g máku nemletého
NA OVOCNOU OMÁČKU
250 g višní nebo malin, očištěných, nakrájených na kousky
60–100 g cukru, podle sladkosti ovoce

Jak na to?

Plátky želatiny nechte změknout podle návodu. V ohřátém mléce rozpusťte čokoládu, přidejte želatinu a míchejte, aby směs zchladla. Ve vodní lázni vyšlehejte do pěny vejce a třtinový cukr. Smíchejte s rozpuštěnou čokoládou, přidejte smetanu a mák. Hotovou směs rozdělte do kávových šálků, zaplňte zhruba do ¾. Hrnek můžete lehce vymazat olejem, půjde vám lépe vyklopit, když ho na chvilku ponoříte do horké vody. Dejte do ledničky alespoň na 4 hodiny chladit. Před podáváním vyklopte. Podávejte s ovocnou omáčkou z povařeného ovoce s cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Makové dortíčky

Dezert Snadné Sladká jídla Magazín 7-8/2016 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

NA DORTÍČEK
4 plátky želatiny
80 ml mléka
150 g bílé čokolády
1 vejce
20 g třtinového cukru
250 ml smetany ke šlehání, pokojové teploty
10 g máku nemletého
NA OVOCNOU OMÁČKU
250 g višní nebo malin, očištěných, nakrájených na kousky
60–100 g cukru, podle sladkosti ovoce

Jak na to?

Plátky želatiny nechte změknout podle návodu. V ohřátém mléce rozpusťte čokoládu, přidejte želatinu a míchejte, aby směs zchladla. Ve vodní lázni vyšlehejte do pěny vejce a třtinový cukr. Smíchejte s rozpuštěnou čokoládou, přidejte smetanu a mák. Hotovou směs rozdělte do kávových šálků, zaplňte zhruba do ¾. Hrnek můžete lehce vymazat olejem, půjde vám lépe vyklopit, když ho na chvilku ponoříte do horké vody. Dejte do ledničky alespoň na 4 hodiny chladit. Před podáváním vyklopte. Podávejte s ovocnou omáčkou z povařeného ovoce s cukrem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Inspirujte se podobnými recepty