2
Rýži několikrát propláchněte v sítku pod proudem studené vody. Hotoví budete, až bude ze sítka odtékat čirá voda. Trvat to může klidně 2–3 minuty.
3
Pak dejte rýži do hrnce, zalijte ji 750 ml vody a přiveďte k varu. Snižte plamen a přiklopené vařte 10 minut.
4
Pak sejměte z plotny a nechte dalších 10 minut stát. Suši ocet, cukr a sůl smíchejte, aby se vše rozpustilo.
5
Pak směs přilijte k rýži a opatrně promíchejte. Nakonec rýži přendejte na plech a nechte ji zcela zchladnout.
6
Na jeden plát nori, položený na bambusové podložce, pečlivě a rovnoměrně rozvrstvěte 1/4 rýže – u jednoho okraje nechte 3 cm volné a potřete je vodou.
7
Navrch dejte 1 plát uzeného lososa a na protilehlý okraj od volného dejte 1/4 avokádových plátků a 1/4 pažitky – celých stébel.
8
Pomocí podložky suši těsně zarolujte. Zopakujte se zbylými ingrediencemi a pak každou rolku nakrájejte na 8 koleček.
2
Rýži několikrát propláchněte v sítku pod proudem studené vody. Hotoví budete, až bude ze sítka odtékat čirá voda. Trvat to může klidně 2–3 minuty.
3
Pak dejte rýži do hrnce, zalijte ji 750 ml vody a přiveďte k varu. Snižte plamen a přiklopené vařte 10 minut.
4
Pak sejměte z plotny a nechte dalších 10 minut stát. Suši ocet, cukr a sůl smíchejte, aby se vše rozpustilo.
5
Pak směs přilijte k rýži a opatrně promíchejte. Nakonec rýži přendejte na plech a nechte ji zcela zchladnout.
6
Na jeden plát nori, položený na bambusové podložce, pečlivě a rovnoměrně rozvrstvěte 1/4 rýže – u jednoho okraje nechte 3 cm volné a potřete je vodou.
7
Navrch dejte 1 plát uzeného lososa a na protilehlý okraj od volného dejte 1/4 avokádových plátků a 1/4 pažitky – celých stébel.
8
Pomocí podložky suši těsně zarolujte. Zopakujte se zbylými ingrediencemi a pak každou rolku nakrájejte na 8 koleček.