×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Domácí majonéza s petrželkou

Tip do kuchyně

 

Podávejte třeba k hranolkům nebo ideálně ke grilovanému masu.

Co budete potřebovat

3 žloutky
1 lžička dijonské hořčice
sůl
pepř
280 ml olivového oleje
1–2 lžičky bílého vinného octa
šťáva z limety
svazek petrželky
lístky čerstvé bazalky
hranolky

Jak na to?

1) V míse smíchejte žloutky, hořčici, sůl a pepř, a pak po kapkách zašlehávejte olej. Šlehejte, dokud směs nezačne krásně houstnout.

2) Zhruba po přilití poloviny oleje zašlehejte do majonézy i ocet a pokračujte dále s olejem.

3) Nakonec majonézu dochuťte limetkovou šťávou, nasekanými bylinkami a solí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí majonéza s petrželkou

Příloha Velmi snadné Česká Dipy, zálivky a marinády Grilování Bez vaření Magazín 2/2013
Průměrné hodnocení 4 (1)

Tip do kuchyně

 

Podávejte třeba k hranolkům nebo ideálně ke grilovanému masu.

Co budete potřebovat

3 žloutky
1 lžička dijonské hořčice
sůl
pepř
280 ml olivového oleje
1–2 lžičky bílého vinného octa
šťáva z limety
svazek petrželky
lístky čerstvé bazalky
hranolky

Jak na to?

1) V míse smíchejte žloutky, hořčici, sůl a pepř, a pak po kapkách zašlehávejte olej. Šlehejte, dokud směs nezačne krásně houstnout.

2) Zhruba po přilití poloviny oleje zašlehejte do majonézy i ocet a pokračujte dále s olejem.

3) Nakonec majonézu dochuťte limetkovou šťávou, nasekanými bylinkami a solí.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!
ZDRAVÉ GRILOVÁNÍ