×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Luxusní žemlovka

Další recepty a články

Pečená jablka
Pečená jablka
Pečená jablka
Pečená jablka
Francouzský toust s jablky
Francouzský toust s...
Francouzský toust s jablky
Francouzský toust s jablky
Bezlepkové hraběnčiny řezy
Bezlepkové...
Bezlepkové hraběnčiny řezy
Bezlepkové hraběnčiny řezy
Jablečný koláč s tvarohem
Jablečný koláč s...
Jablečný koláč s tvarohem
Jablečný koláč s tvarohem

Luxusní žemlovka

Co budete potřebovat

8 plátku toustového chleba či veky
50 g másla, velmi měkkého
8 lžic džemu Extra meruňka ES
2 jablka, nastrouhaná
300 ml mléka ES
250 ml smetany ke šlehání AQ
3 velká vejce
1 velká hrst rozinek ES
4 lžíce cukru
1 lžíce whisky (nemusí být)
moučkový cukr k poprášení

Jak na to?

Všechny plátky chleba namažte z obou stran tenkou vrstvou másla. Čtyři namažte (z jedné strany) marmeládou – každý jednou lžičkou – a navrch rozdělte strouhaná jablka. Přiklopte zbylými chleby, abyste získali čtyři sendviče. Příčně je překrojte do trojúhelníku a ty vyskládejte do větší zapékací mísy. Troubu rozehřejte na 160 °C. Mléko rozmíchejte se smetanou a vejci, přidejte rozinky, cukr, případně i whisky a směsí přelijte chleby. Nechte 30 minut nasáknout. Pak navrch rozdělte zbylou marmeládu a pečte 45 minut až hodinu, aby směs zkaramelizovala a chléb opět získal obrysy. Pocukrujte a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Luxusní žemlovka

Snadné Česká Moučníky a koláče Jablka Magazín 10/2011
Průměrné hodnocení 4 (36)

Co budete potřebovat

8 plátku toustového chleba či veky
50 g másla, velmi měkkého
8 lžic džemu Extra meruňka ES
2 jablka, nastrouhaná
300 ml mléka ES
250 ml smetany ke šlehání AQ
3 velká vejce
1 velká hrst rozinek ES
4 lžíce cukru
1 lžíce whisky (nemusí být)
moučkový cukr k poprášení

Jak na to?

Všechny plátky chleba namažte z obou stran tenkou vrstvou másla. Čtyři namažte (z jedné strany) marmeládou – každý jednou lžičkou – a navrch rozdělte strouhaná jablka. Přiklopte zbylými chleby, abyste získali čtyři sendviče. Příčně je překrojte do trojúhelníku a ty vyskládejte do větší zapékací mísy. Troubu rozehřejte na 160 °C. Mléko rozmíchejte se smetanou a vejci, přidejte rozinky, cukr, případně i whisky a směsí přelijte chleby. Nechte 30 minut nasáknout. Pak navrch rozdělte zbylou marmeládu a pečte 45 minut až hodinu, aby směs zkaramelizovala a chléb opět získal obrysy. Pocukrujte a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečená jablka
Pečená jablka
Pečená jablka
Pečená jablka
Francouzský toust s jablky
Francouzský toust s jablky
Francouzský toust s jablky
Francouzský toust s jablky
Bezlepkové hraběnčiny řezy
Bezlepkové hraběnčiny řezy
Bezlepkové hraběnčiny řezy
Bezlepkové hraběnčiny řezy
Jablečný koláč s tvarohem
Jablečný koláč s tvarohem
Jablečný koláč s tvarohem
Jablečný koláč s tvarohem

Inspirujte se podobnými recepty