×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Luxusní žemlovka

Další recepty a články

Pečená jablka
Pečená jablka
Pečená jablka
Pečená jablka
Francouzský toust
Francouzský toust
Francouzský toust
Francouzský toust
Bezlepkové hraběnčiny řezy
Bezlepkové...
Bezlepkové hraběnčiny řezy
Bezlepkové hraběnčiny řezy
Jablečný koláč s tvarohem
Jablečný koláč s...
Jablečný koláč s tvarohem
Jablečný koláč s tvarohem

Luxusní žemlovka

Co budete potřebovat

8 plátku toustového chleba či veky
50 g másla, velmi měkkého
8 lžic džemu Extra meruňka ES
2 jablka, nastrouhaná
300 ml mléka ES
250 ml smetany ke šlehání AQ
3 velká vejce
1 velká hrst rozinek ES
4 lžíce cukru
1 lžíce whisky (nemusí být)
moučkový cukr k poprášení

Jak na to?

Všechny plátky chleba namažte z obou stran tenkou vrstvou másla. Čtyři namažte (z jedné strany) marmeládou – každý jednou lžičkou – a navrch rozdělte strouhaná jablka. Přiklopte zbylými chleby, abyste získali čtyři sendviče. Příčně je překrojte do trojúhelníku a ty vyskládejte do větší zapékací mísy. Troubu rozehřejte na 160 °C. Mléko rozmíchejte se smetanou a vejci, přidejte rozinky, cukr, případně i whisky a směsí přelijte chleby. Nechte 30 minut nasáknout. Pak navrch rozdělte zbylou marmeládu a pečte 45 minut až hodinu, aby směs zkaramelizovala a chléb opět získal obrysy. Pocukrujte a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Luxusní žemlovka

Snadné Česká Moučníky a koláče Jablka Magazín 10/2011
Průměrné hodnocení 4 (38)

Co budete potřebovat

8 plátku toustového chleba či veky
50 g másla, velmi měkkého
8 lžic džemu Extra meruňka ES
2 jablka, nastrouhaná
300 ml mléka ES
250 ml smetany ke šlehání AQ
3 velká vejce
1 velká hrst rozinek ES
4 lžíce cukru
1 lžíce whisky (nemusí být)
moučkový cukr k poprášení

Jak na to?

Všechny plátky chleba namažte z obou stran tenkou vrstvou másla. Čtyři namažte (z jedné strany) marmeládou – každý jednou lžičkou – a navrch rozdělte strouhaná jablka. Přiklopte zbylými chleby, abyste získali čtyři sendviče. Příčně je překrojte do trojúhelníku a ty vyskládejte do větší zapékací mísy. Troubu rozehřejte na 160 °C. Mléko rozmíchejte se smetanou a vejci, přidejte rozinky, cukr, případně i whisky a směsí přelijte chleby. Nechte 30 minut nasáknout. Pak navrch rozdělte zbylou marmeládu a pečte 45 minut až hodinu, aby směs zkaramelizovala a chléb opět získal obrysy. Pocukrujte a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečená jablka
Pečená jablka
Pečená jablka
Pečená jablka
Francouzský toust
Francouzský toust
Francouzský toust
Francouzský toust
Bezlepkové hraběnčiny řezy
Bezlepkové hraběnčiny řezy
Bezlepkové hraběnčiny řezy
Bezlepkové hraběnčiny řezy
Jablečný koláč s tvarohem
Jablečný koláč s tvarohem
Jablečný koláč s tvarohem
Jablečný koláč s tvarohem

Inspirujte se podobnými recepty