Losos wellington
Ingredience
1 kg | filetu z lososa v celku |
sůl | |
pepř | |
2 | lžíce olivového oleje |
1 | šalotka |
1 | stroužek česneku |
400 g | čerstvého špenátu |
100 g | mascarpone |
40 g | parmazánu |
½ | bio citronu |
2 | balíčky rozváleného listového těsta |
1 | vejce |
Postup přípravy
1. Filet ořízněte do pravidelného obdélníku a odstraňte kůži. Odřezky uschovejte v mrazáku a můžete je využít například na polévku. Maso osolte a opepřete. Zprudka rybu ze všech stran orestujte na větší pánvi na olivovém oleji a odložte stranou.
2. Na oleji osmahněte nadrobno nakrájenou šalotku a nasekaný česnek, přidejte špenát a restujte. Nechte vychladnout, zbavte špenát přebytečné vody a promíchejte se špetkou soli a pepře, s mascarpone, parmazánem a citronovou kůrou z ½ bio citronu.
3. Jeden plát listového těsta rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Položte na něj filet lososa. Rybu potřete špenátovou směsí a překryjte druhým plátem listového těsta. Okraje obou plátů stisknutím k sobě spojte a zarolujte směrem k rybě. Pomocí vidličky vytvořte ozdobné vroubkování. Těsto potřete rozšlehaným vejcem.
4. Pečte v troubě na 200 °C po dobu 25 minut dozlatova. Nechte 5 minut odpočinout a poté servírujte a krájejte.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY