Na základě nařízení vlády upravujeme otevírací dobu na našich prodejnách.Vyhledat prodejnu Zavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Losos wellington

Další recepty a články

Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s...
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě...
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě s jarní...
Losos s fenyklovým salátem
Losos s fenyklovým...
Losos s fenyklovým salátem
Losos s fenyklovým salátem
Asijské nudle se zeleninou...
Asijské nudle se...
Asijské nudle se zeleninou...
Asijské nudle se zeleninou...

Losos wellington

Co budete potřebovat

1 kg filetu z lososa v celku
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje
1 šalotka
1 stroužek česneku
400 g čerstvého špenátu
100 g mascarpone
40 g parmazánu
½ bio citronu
2 balíčky rozváleného listového těsta
1 vejce

Jak na to?

1. Filet ořízněte do pravidelného obdélníku a odstraňte kůži. Odřezky uschovejte v mrazáku a můžete je využít například na polévku. Maso osolte a opepřete. Zprudka rybu ze všech stran orestujte na větší pánvi na olivovém oleji a odložte stranou.

2. Na oleji osmahněte nadrobno nakrájenou šalotku a nasekaný česnek, přidejte špenát a restujte. Nechte vychladnout, zbavte špenát přebytečné vody a promíchejte se špetkou soli a pepře, s mascarpone, parmazánem a citronovou kůrou z ½ bio citronu.

3. Jeden plát listového těsta rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Položte na něj filet lososa. Rybu potřete špenátovou směsí a překryjte druhým plátem listového těsta. Okraje obou plátů stisknutím k sobě spojte a zarolujte směrem k rybě. Pomocí vidličky vytvořte ozdobné vroubkování. Těsto potřete rozšlehaným vejcem.

4. Pečte v troubě na 200 °C po dobu 25 minut dozlatova. Nechte 5 minut odpočinout a poté servírujte a krájejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Losos wellington

Hlavní chod Snadné Ryby Magazín 11/2020 Počet porcí: 5
(0)

Co budete potřebovat

1 kg filetu z lososa v celku
sůl
pepř
2 lžíce olivového oleje
1 šalotka
1 stroužek česneku
400 g čerstvého špenátu
100 g mascarpone
40 g parmazánu
½ bio citronu
2 balíčky rozváleného listového těsta
1 vejce

Jak na to?

1. Filet ořízněte do pravidelného obdélníku a odstraňte kůži. Odřezky uschovejte v mrazáku a můžete je využít například na polévku. Maso osolte a opepřete. Zprudka rybu ze všech stran orestujte na větší pánvi na olivovém oleji a odložte stranou.

2. Na oleji osmahněte nadrobno nakrájenou šalotku a nasekaný česnek, přidejte špenát a restujte. Nechte vychladnout, zbavte špenát přebytečné vody a promíchejte se špetkou soli a pepře, s mascarpone, parmazánem a citronovou kůrou z ½ bio citronu.

3. Jeden plát listového těsta rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Položte na něj filet lososa. Rybu potřete špenátovou směsí a překryjte druhým plátem listového těsta. Okraje obou plátů stisknutím k sobě spojte a zarolujte směrem k rybě. Pomocí vidličky vytvořte ozdobné vroubkování. Těsto potřete rozšlehaným vejcem.

4. Pečte v troubě na 200 °C po dobu 25 minut dozlatova. Nechte 5 minut odpočinout a poté servírujte a krájejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě s jarní...
Losos s fenyklovým salátem
Losos s fenyklovým salátem
Losos s fenyklovým salátem
Losos s fenyklovým salátem
Asijské nudle se zeleninou...
Asijské nudle se zeleninou...
Asijské nudle se zeleninou...
Asijské nudle se zeleninou...

Inspirujte se podobnými recepty