Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Losos v limetkové krustě a koprový bramborový salát

Inspirujte se podobnými recepty

Vánoční poleno
Vánoční poleno
Vánoční poleno
Vánoční poleno
Maková kolečka s povidly
Maková kolečka s...
Maková kolečka s povidly
Maková kolečka s povidly
Domácí potpourri s kávou a...
Domácí potpourri s...
Domácí potpourri s kávou a...
Domácí potpourri s kávou a...
Kapří podkovy v těstíčku s...
Kapří podkovy v...
Kapří podkovy v těstíčku s...
Kapří podkovy v těstíčku s...

Losos v limetkové krustě a koprový bramborový salát

Co budete potřebovat

2 stroužky česneku
100 g strouhanky
1 lžička strouhané limetkové kůry + šťáva z poloviny limety
sůl, pepř
60 g hladké mouky
1 vajíčko
600 g filet lososa bez kůže
olivový olej
Salát [Salát]
500 g brambor vhodných na salát
sůl
120 g zakysané smetany
1 lžíce hořčice
1–2 lžičky krenexu
hrst kopru
bílý pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Česnek nasekejte nadrobno a smíchejte v misce se strouhankou a limetkovou kůrou. Osolte a opepřete. Do další misky si připravte hladkou mouku a ve třetí rozšlehejte vajíčko.
Lososa nakrájejte na menší porce a pokapejte limetovou šťávou. Obalte ho nejprve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec v ochucené strouhankové směsi. Obalené filety rovnou pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Zlehka potřete olivovým olejem a pečte 10 až 13 minut.
Brambory nechte neoloupané a slupku pořádně vydrhněte kartáčkem. Uvařte v osolené vodě, aby změkly, ale zároveň zůstaly pevné. Slijte je a nechte vychladnout.
Do salátové mísy vyklopte zakysanou smetanu, přidejte hořčici, krenex a nakrájený kopr. Dobře promíchejte. Pokud jsou brambory drobné, můžete je nechat vcelku. Větší brambory překrojte. Přidejte do mísy a prohoďte, aby se dobře obalily dresinkem. Dochuťte troškou soli a bílého pepře.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Losos v limetkové krustě a koprový bramborový salát

Hlavní chod Velmi snadné Ryby Vánoce Magazín 11/2017 (Vánoční speciál) Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 3 (3)

Co budete potřebovat

2 stroužky česneku
100 g strouhanky
1 lžička strouhané limetkové kůry + šťáva z poloviny limety
sůl, pepř
60 g hladké mouky
1 vajíčko
600 g filet lososa bez kůže
olivový olej
Salát [Salát]
500 g brambor vhodných na salát
sůl
120 g zakysané smetany
1 lžíce hořčice
1–2 lžičky krenexu
hrst kopru
bílý pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Česnek nasekejte nadrobno a smíchejte v misce se strouhankou a limetkovou kůrou. Osolte a opepřete. Do další misky si připravte hladkou mouku a ve třetí rozšlehejte vajíčko.
Lososa nakrájejte na menší porce a pokapejte limetovou šťávou. Obalte ho nejprve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec v ochucené strouhankové směsi. Obalené filety rovnou pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Zlehka potřete olivovým olejem a pečte 10 až 13 minut.
Brambory nechte neoloupané a slupku pořádně vydrhněte kartáčkem. Uvařte v osolené vodě, aby změkly, ale zároveň zůstaly pevné. Slijte je a nechte vychladnout.
Do salátové mísy vyklopte zakysanou smetanu, přidejte hořčici, krenex a nakrájený kopr. Dobře promíchejte. Pokud jsou brambory drobné, můžete je nechat vcelku. Větší brambory překrojte. Přidejte do mísy a prohoďte, aby se dobře obalily dresinkem. Dochuťte troškou soli a bílého pepře.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Vánoční poleno
Vánoční poleno
Vánoční poleno
Vánoční poleno
Maková kolečka s povidly
Maková kolečka s...
Maková kolečka s povidly
Maková kolečka s povidly
Domácí potpourri s kávou a...
Domácí potpourri s...
Domácí potpourri s kávou a...
Domácí potpourri s kávou a...
Kapří podkovy v těstíčku s...
Kapří podkovy v...
Kapří podkovy v těstíčku s...
Kapří podkovy v těstíčku s...

Inspirujte se podobnými recepty