×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Losos v limetkové krustě a koprový bramborový salát

Inspirujte se podobnými recepty

Vánoční muffiny
Vánoční muffiny
Vánoční muffiny
Vánoční muffiny
Vánoční rybí polévka
Vánoční rybí polévka
Vánoční rybí polévka
Vánoční rybí polévka
Pravá vánoční štola
Pravá vánoční štola
Pravá vánoční štola
Pravá vánoční štola
Tatarský biftek z lososa
Tatarský biftek z...
Tatarský biftek z lososa
Tatarský biftek z lososa

Losos v limetkové krustě a koprový bramborový salát

Co budete potřebovat

2 stroužky česneku
100 g strouhanky
1 lžička strouhané limetkové kůry + šťáva z poloviny limety
sůl, pepř
60 g hladké mouky
1 vajíčko
600 g filet lososa bez kůže
olivový olej
Salát [Salát]
500 g brambor vhodných na salát
sůl
120 g zakysané smetany
1 lžíce hořčice
1–2 lžičky krenexu
hrst kopru
bílý pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Česnek nasekejte nadrobno a smíchejte v misce se strouhankou a limetkovou kůrou. Osolte a opepřete. Do další misky si připravte hladkou mouku a ve třetí rozšlehejte vajíčko.
Lososa nakrájejte na menší porce a pokapejte limetovou šťávou. Obalte ho nejprve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec v ochucené strouhankové směsi. Obalené filety rovnou pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Zlehka potřete olivovým olejem a pečte 10 až 13 minut.
Brambory nechte neoloupané a slupku pořádně vydrhněte kartáčkem. Uvařte v osolené vodě, aby změkly, ale zároveň zůstaly pevné. Slijte je a nechte vychladnout.
Do salátové mísy vyklopte zakysanou smetanu, přidejte hořčici, krenex a nakrájený kopr. Dobře promíchejte. Pokud jsou brambory drobné, můžete je nechat vcelku. Větší brambory překrojte. Přidejte do mísy a prohoďte, aby se dobře obalily dresinkem. Dochuťte troškou soli a bílého pepře.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Losos v limetkové krustě a koprový bramborový salát

Hlavní chod Velmi snadné Ryby Vánoce Magazín 11/2017 (Vánoční speciál) Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 2 (1)

Co budete potřebovat

2 stroužky česneku
100 g strouhanky
1 lžička strouhané limetkové kůry + šťáva z poloviny limety
sůl, pepř
60 g hladké mouky
1 vajíčko
600 g filet lososa bez kůže
olivový olej
Salát [Salát]
500 g brambor vhodných na salát
sůl
120 g zakysané smetany
1 lžíce hořčice
1–2 lžičky krenexu
hrst kopru
bílý pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Česnek nasekejte nadrobno a smíchejte v misce se strouhankou a limetkovou kůrou. Osolte a opepřete. Do další misky si připravte hladkou mouku a ve třetí rozšlehejte vajíčko.
Lososa nakrájejte na menší porce a pokapejte limetovou šťávou. Obalte ho nejprve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec v ochucené strouhankové směsi. Obalené filety rovnou pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Zlehka potřete olivovým olejem a pečte 10 až 13 minut.
Brambory nechte neoloupané a slupku pořádně vydrhněte kartáčkem. Uvařte v osolené vodě, aby změkly, ale zároveň zůstaly pevné. Slijte je a nechte vychladnout.
Do salátové mísy vyklopte zakysanou smetanu, přidejte hořčici, krenex a nakrájený kopr. Dobře promíchejte. Pokud jsou brambory drobné, můžete je nechat vcelku. Větší brambory překrojte. Přidejte do mísy a prohoďte, aby se dobře obalily dresinkem. Dochuťte troškou soli a bílého pepře.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Vánoční muffiny
Vánoční muffiny
Vánoční muffiny
Vánoční muffiny
Vánoční rybí polévka
Vánoční rybí polévka
Vánoční rybí polévka
Vánoční rybí polévka
Pravá vánoční štola
Pravá vánoční štola
Pravá vánoční štola
Pravá vánoční štola
Tatarský biftek z lososa
Tatarský biftek z...
Tatarský biftek z lososa
Tatarský biftek z lososa

Inspirujte se podobnými recepty