×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Losos v limetkové krustě a koprový bramborový salát

Další recepty a články

Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s...
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě...
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě s jarní...
Losos s fenyklovým salátem
Losos s fenyklovým...
Losos s fenyklovým salátem
Losos s fenyklovým salátem
Asijské nudle se zeleninou...
Asijské nudle se...
Asijské nudle se zeleninou...
Asijské nudle se zeleninou...

Losos v limetkové krustě a koprový bramborový salát

Co budete potřebovat

2 stroužky česneku
100 g strouhanky
1 lžička strouhané limetkové kůry + šťáva z poloviny limety
sůl, pepř
60 g hladké mouky
1 vajíčko
600 g filet lososa bez kůže
olivový olej
Salát [Salát]
500 g brambor vhodných na salát
sůl
120 g zakysané smetany
1 lžíce hořčice
1–2 lžičky krenexu
hrst kopru
bílý pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Česnek nasekejte nadrobno a smíchejte v misce se strouhankou a limetkovou kůrou. Osolte a opepřete. Do další misky si připravte hladkou mouku a ve třetí rozšlehejte vajíčko.
Lososa nakrájejte na menší porce a pokapejte limetovou šťávou. Obalte ho nejprve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec v ochucené strouhankové směsi. Obalené filety rovnou pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Zlehka potřete olivovým olejem a pečte 10 až 13 minut.
Brambory nechte neoloupané a slupku pořádně vydrhněte kartáčkem. Uvařte v osolené vodě, aby změkly, ale zároveň zůstaly pevné. Slijte je a nechte vychladnout.
Do salátové mísy vyklopte zakysanou smetanu, přidejte hořčici, krenex a nakrájený kopr. Dobře promíchejte. Pokud jsou brambory drobné, můžete je nechat vcelku. Větší brambory překrojte. Přidejte do mísy a prohoďte, aby se dobře obalily dresinkem. Dochuťte troškou soli a bílého pepře.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Losos v limetkové krustě a koprový bramborový salát

Hlavní chod Velmi snadné Ryby Vánoce Magazín 11/2017 (Vánoční speciál)
Průměrné hodnocení 2 (1)

Co budete potřebovat

2 stroužky česneku
100 g strouhanky
1 lžička strouhané limetkové kůry + šťáva z poloviny limety
sůl, pepř
60 g hladké mouky
1 vajíčko
600 g filet lososa bez kůže
olivový olej
Salát [Salát]
500 g brambor vhodných na salát
sůl
120 g zakysané smetany
1 lžíce hořčice
1–2 lžičky krenexu
hrst kopru
bílý pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C.
Česnek nasekejte nadrobno a smíchejte v misce se strouhankou a limetkovou kůrou. Osolte a opepřete. Do další misky si připravte hladkou mouku a ve třetí rozšlehejte vajíčko.
Lososa nakrájejte na menší porce a pokapejte limetovou šťávou. Obalte ho nejprve v mouce, poté ve vajíčku a nakonec v ochucené strouhankové směsi. Obalené filety rovnou pokládejte na plech vyložený pečicím papírem. Zlehka potřete olivovým olejem a pečte 10 až 13 minut.
Brambory nechte neoloupané a slupku pořádně vydrhněte kartáčkem. Uvařte v osolené vodě, aby změkly, ale zároveň zůstaly pevné. Slijte je a nechte vychladnout.
Do salátové mísy vyklopte zakysanou smetanu, přidejte hořčici, krenex a nakrájený kopr. Dobře promíchejte. Pokud jsou brambory drobné, můžete je nechat vcelku. Větší brambory překrojte. Přidejte do mísy a prohoďte, aby se dobře obalily dresinkem. Dochuťte troškou soli a bílého pepře.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě s jarní...
Losos s fenyklovým salátem
Losos s fenyklovým salátem
Losos s fenyklovým salátem
Losos s fenyklovým salátem
Asijské nudle se zeleninou...
Asijské nudle se zeleninou...
Asijské nudle se zeleninou...
Asijské nudle se zeleninou...

Inspirujte se podobnými recepty