×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Losos se zeleninovou kaší

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s...
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou

Losos se zeleninovou kaší

Co budete potřebovat

600–800 g lososa
1 malá cuketa
400 g cherry rajčátek
sůl
pepř
olivový olej
Na zeleninovou kaši:
500 g brambor
150 ml mléka
50 g petržele
100 g celeru
2 lžíce hrubozrnné hořčice
3 lžíce másla
sůl

Jak na to?

Z pečicího papíru vytvořte malé kapsičky, do kterých vložte na plátky nakrájenou cuketu, cherry rajčátka a lososa. Osolte, opepřete a lehce zakápněte olivovým olejem. Připravené balíčky vložte do předehřáté trouby a pečte na 190 °C cca 15 minut.

Kaše:
Brambory, celer a petržel oškrabejte, nakrájejte na malé kostičky a uvařte v osolené vodě doměkka. Přebytečnou vodu slijte, zeleninu přelijte horkým mlékem a máslem a lehce pomačkejte. Hotovou kaši dochuťte hořčicí.

TIP:
Lososa můžete zapéct i jen tak v troubě spolu se zeleninou, ale díky balíčku z pečicího papíruvám nevyteče na pekáček šťáva – chutě zůstanou spolu a nedojde k přepálení šťávy.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Losos se zeleninovou kaší

Hlavní chod Snadné Středomořská Chuťovky Petržel kadeřavá , Rajče
(0)

Co budete potřebovat

600–800 g lososa
1 malá cuketa
400 g cherry rajčátek
sůl
pepř
olivový olej
Na zeleninovou kaši:
500 g brambor
150 ml mléka
50 g petržele
100 g celeru
2 lžíce hrubozrnné hořčice
3 lžíce másla
sůl

Jak na to?

Z pečicího papíru vytvořte malé kapsičky, do kterých vložte na plátky nakrájenou cuketu, cherry rajčátka a lososa. Osolte, opepřete a lehce zakápněte olivovým olejem. Připravené balíčky vložte do předehřáté trouby a pečte na 190 °C cca 15 minut.

Kaše:
Brambory, celer a petržel oškrabejte, nakrájejte na malé kostičky a uvařte v osolené vodě doměkka. Přebytečnou vodu slijte, zeleninu přelijte horkým mlékem a máslem a lehce pomačkejte. Hotovou kaši dochuťte hořčicí.

TIP:
Lososa můžete zapéct i jen tak v troubě spolu se zeleninou, ale díky balíčku z pečicího papíruvám nevyteče na pekáček šťáva – chutě zůstanou spolu a nedojde k přepálení šťávy.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou

Inspirujte se podobnými recepty