×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Losos se salsou z pečených paprik a limetkovými rýžovými nudlemi

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Losos se salsou z pečených paprik a limetkovými rýžovými nudlemi

Co budete potřebovat

3 papriky – nejlépe po jednom kusu žluté, oranžové a červené
olivový olej
2 filety z lososa
sůl, pepř
2 lžíce nakrájených sušených rajčat
1 lžíce kaparů
hrst bazalky
150 g širokých rýžových nudlí
hrst čerstvého koriandru i se stonky
2 lžíce limetkové šťávy

Jak na to?

Papriky nakrájejte na proužky zhruba jeden centimetr silné. Rozložte je na plech, pokapejte olivovým olejem a dejte na 15 minut péct do trouby předehřáté na 180 °C.
Shrňte zeleninu trochu na stranu a udělejte si na plechu místo pro lososový filet. Posypte solí a pepřem a vraťte do trouby na dalších 10 až 12 minut.
Během pečení si připravte zbytek zeleniny na salsu. Smíchejte nakrájená sušená rajčata, kapary a nasekanou bazalku. Po dopečení přidejte papriky a dochuťte podle potřeby solí a pepřem.
Rýžové nudle připravte podle návodu. Z čerstvého koriandru odřízněte jen dolní části stonků, vložte do mixéru a rozmixujte s limetovou šťávou. Hotové nudle slijte a smíchejte s koriandrovou zálivkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Losos se salsou z pečených paprik a limetkovými rýžovými nudlemi

Hlavní chod Velmi snadné Ryby Něco lehkého Bezlepkové Bez laktózy Bazalka , Rajče Magazín 2/2018 Počet porcí: 2
(0)
"Hlavní chod pro romantickou večeři musí být lehký, protože skvělým jídlem všechno teprve začíná. Losos se šťavnatou salsou a chutnou přílohou je pro valentýnskou večeři ideální. Je rychle připravený bez velkého vyváření a hlavně plný omega 3 mastných kyselin, které podporují zdravou funkci srdce. A o srdeční záležitosti jde na Valentýna především!

Co budete potřebovat

3 papriky – nejlépe po jednom kusu žluté, oranžové a červené
olivový olej
2 filety z lososa
sůl, pepř
2 lžíce nakrájených sušených rajčat
1 lžíce kaparů
hrst bazalky
150 g širokých rýžových nudlí
hrst čerstvého koriandru i se stonky
2 lžíce limetkové šťávy

Jak na to?

Papriky nakrájejte na proužky zhruba jeden centimetr silné. Rozložte je na plech, pokapejte olivovým olejem a dejte na 15 minut péct do trouby předehřáté na 180 °C.
Shrňte zeleninu trochu na stranu a udělejte si na plechu místo pro lososový filet. Posypte solí a pepřem a vraťte do trouby na dalších 10 až 12 minut.
Během pečení si připravte zbytek zeleniny na salsu. Smíchejte nakrájená sušená rajčata, kapary a nasekanou bazalku. Po dopečení přidejte papriky a dochuťte podle potřeby solí a pepřem.
Rýžové nudle připravte podle návodu. Z čerstvého koriandru odřízněte jen dolní části stonků, vložte do mixéru a rozmixujte s limetovou šťávou. Hotové nudle slijte a smíchejte s koriandrovou zálivkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty