Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Losos s mandlovou krustou a mrkvovým pyré

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Losos s mandlovou krustou a mrkvovým pyré

Co budete potřebovat

400 g filetu z lososa, osoleného a opepřeného
Sůl, pepř
150 g mandlí
Hrst hladkolisté petržele
Hrst bazalky
1 lžíce medu
4 lžíce olivového oleje
1 citron, šťáva
6 mrkví + 2 mrkve na oblohu, pokrájené na špalíčky
2 větší brambory, na kostky
100 g mraženého hrášku
20 g másla
80 ml 33% smetany
½ pomeranče

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Rybu pečte zakrytou 10 minut. Mandle a bylinky nahrubo rozmixujte. Lososa odkryjte, potřete směsí z medu, oleje a citronu, zasypejte drcenými mandlemi a pečte ještě 5 minut.

Mrkev a brambory uvařte v osolené vodě doměkka. V pánvi rozpusťte 5 g másla, vložte mrkve, hrášek a opékejte dozlatova. Vařenou mrkev a brambory sceďte, přidejte máslo, smetanu, rozmixujte dohladka. Dochuťte solí, pepřem a šťávou z pomeranče. Podávejte s lososem a bílým vínem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Losos s mandlovou krustou a mrkvovým pyré

Hlavní chod Snadné Středomořská Ryby Něco lehkého Tip týdne
Průměrné hodnocení 4 (1)

Co budete potřebovat

400 g filetu z lososa, osoleného a opepřeného
Sůl, pepř
150 g mandlí
Hrst hladkolisté petržele
Hrst bazalky
1 lžíce medu
4 lžíce olivového oleje
1 citron, šťáva
6 mrkví + 2 mrkve na oblohu, pokrájené na špalíčky
2 větší brambory, na kostky
100 g mraženého hrášku
20 g másla
80 ml 33% smetany
½ pomeranče

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Rybu pečte zakrytou 10 minut. Mandle a bylinky nahrubo rozmixujte. Lososa odkryjte, potřete směsí z medu, oleje a citronu, zasypejte drcenými mandlemi a pečte ještě 5 minut.

Mrkev a brambory uvařte v osolené vodě doměkka. V pánvi rozpusťte 5 g másla, vložte mrkve, hrášek a opékejte dozlatova. Vařenou mrkev a brambory sceďte, přidejte máslo, smetanu, rozmixujte dohladka. Dochuťte solí, pepřem a šťávou z pomeranče. Podávejte s lososem a bílým vínem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty