×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Losos s bazalkovou omáčkou

Další recepty a články

Drůbeží velouté
Drůbeží velouté
Drůbeží velouté
Drůbeží velouté
Velikonoční krůtí roláda
Velikonoční krůtí...
Velikonoční krůtí roláda
Velikonoční krůtí roláda
Špenátová polévka
Špenátová polévka
Špenátová polévka
Špenátová polévka
Filet ze pstruha se zeleninou
Filet ze pstruha se...
Filet ze pstruha se zeleninou
Filet ze pstruha se zeleninou

Losos s bazalkovou omáčkou

Co budete potřebovat

filety z lososa
olej
citron
bazalka
sůl
pepř
na omáčku:
1 dcl suchého bílého vína
2 žloutky
8 dkg másla
citronová šťáva
vinný ocet
bazalka
sůl
pepř

Jak na to?

V kastrůlku svaříme bílé víno, ocet a pepř. Do misky si připravíme žloutky, osolíme je a za stálého míchání přilíváme směs s vínem.
V tom samém kastrůlku pak necháme rozpustit máslo. Misku se žloutky zatím ponoříme do vodní lázně a šleháme. Pak ke žloutkům pomalu přilíváme rozpuštěné máslo a vyšleháme.
Misku sundáme z lázně, pokapeme citronovou šťávou a vmícháme nakrájenou bazalku.
Filety osolíme, opepříme a z obou stran orestujeme na oleji.
Talíř ozdobíme čerstvou bazalkou, půlkou citronu, nandáme filet se lžící omáčky a podáváme.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Losos s bazalkovou omáčkou

Hlavní chod Snadné Středomořská Škola vaření 2 , Zdeněk Pohlreich
Průměrné hodnocení 4 (36)

Co budete potřebovat

filety z lososa
olej
citron
bazalka
sůl
pepř
na omáčku:
1 dcl suchého bílého vína
2 žloutky
8 dkg másla
citronová šťáva
vinný ocet
bazalka
sůl
pepř

Jak na to?

V kastrůlku svaříme bílé víno, ocet a pepř. Do misky si připravíme žloutky, osolíme je a za stálého míchání přilíváme směs s vínem.
V tom samém kastrůlku pak necháme rozpustit máslo. Misku se žloutky zatím ponoříme do vodní lázně a šleháme. Pak ke žloutkům pomalu přilíváme rozpuštěné máslo a vyšleháme.
Misku sundáme z lázně, pokapeme citronovou šťávou a vmícháme nakrájenou bazalku.
Filety osolíme, opepříme a z obou stran orestujeme na oleji.
Talíř ozdobíme čerstvou bazalkou, půlkou citronu, nandáme filet se lžící omáčky a podáváme.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Drůbeží velouté
Drůbeží velouté
Drůbeží velouté
Drůbeží velouté
Velikonoční krůtí roláda
Velikonoční krůtí roláda
Velikonoční krůtí roláda
Velikonoční krůtí roláda
Špenátová polévka
Špenátová polévka
Špenátová polévka
Špenátová polévka
Filet ze pstruha se zeleninou
Filet ze pstruha se zeleninou
Filet ze pstruha se zeleninou
Filet ze pstruha se zeleninou

Inspirujte se podobnými recepty