Losos s bazalkovou omáčkou
Ingredience
filety z lososa | |
olej | |
citron | |
bazalka | |
sůl | |
pepř | |
na omáčku: | |
---|---|
1 dcl | suchého bílého vína |
2 | žloutky |
8 dkg | másla |
citronová šťáva | |
vinný ocet | |
bazalka | |
sůl | |
pepř |
Postup přípravy
V kastrůlku svaříme bílé víno, ocet a pepř. Do misky si připravíme žloutky, osolíme je a za stálého míchání přilíváme směs s vínem.
V tom samém kastrůlku pak necháme rozpustit máslo. Misku se žloutky zatím ponoříme do vodní lázně a šleháme. Pak ke žloutkům pomalu přilíváme rozpuštěné máslo a vyšleháme.
Misku sundáme z lázně, pokapeme citronovou šťávou a vmícháme nakrájenou bazalku.
Filety osolíme, opepříme a z obou stran orestujeme na oleji.
Talíř ozdobíme čerstvou bazalkou, půlkou citronu, nandáme filet se lžící omáčky a podáváme.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY