×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Losos s bazalkovou omáčkou

Další recepty a články

Pljeskavica s vařeným...
Pljeskavica s...
Pljeskavica s vařeným...
Pljeskavica s vařeným...
Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta...
Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta na...
Crostini s roquefortem
Crostini s...
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Losos s bazalkovou omáčkou

Co budete potřebovat

filety z lososa
olej
citron
bazalka
sůl
pepř
na omáčku:
1 dcl suchého bílého vína
2 žloutky
8 dkg másla
citronová šťáva
vinný ocet
bazalka
sůl
pepř

Jak na to?

V kastrůlku svaříme bílé víno, ocet a pepř. Do misky si připravíme žloutky, osolíme je a za stálého míchání přilíváme směs s vínem.
V tom samém kastrůlku pak necháme rozpustit máslo. Misku se žloutky zatím ponoříme do vodní lázně a šleháme. Pak ke žloutkům pomalu přilíváme rozpuštěné máslo a vyšleháme.
Misku sundáme z lázně, pokapeme citronovou šťávou a vmícháme nakrájenou bazalku.
Filety osolíme, opepříme a z obou stran orestujeme na oleji.
Talíř ozdobíme čerstvou bazalkou, půlkou citronu, nandáme filet se lžící omáčky a podáváme.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Losos s bazalkovou omáčkou

Hlavní chod Snadné Středomořská
Průměrné hodnocení 4 (37)

Co budete potřebovat

filety z lososa
olej
citron
bazalka
sůl
pepř
na omáčku:
1 dcl suchého bílého vína
2 žloutky
8 dkg másla
citronová šťáva
vinný ocet
bazalka
sůl
pepř

Jak na to?

V kastrůlku svaříme bílé víno, ocet a pepř. Do misky si připravíme žloutky, osolíme je a za stálého míchání přilíváme směs s vínem.
V tom samém kastrůlku pak necháme rozpustit máslo. Misku se žloutky zatím ponoříme do vodní lázně a šleháme. Pak ke žloutkům pomalu přilíváme rozpuštěné máslo a vyšleháme.
Misku sundáme z lázně, pokapeme citronovou šťávou a vmícháme nakrájenou bazalku.
Filety osolíme, opepříme a z obou stran orestujeme na oleji.
Talíř ozdobíme čerstvou bazalkou, půlkou citronu, nandáme filet se lžící omáčky a podáváme.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pljeskavica s vařeným...
Pljeskavica s vařeným...
Pljeskavica s vařeným...
Pljeskavica s vařeným...
Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta na...
Dušená vepřová kýta na...
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Crostini s roquefortem
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat