×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Losos s bazalkovou omáčkou
30 minut , Hlavní chod , Snadné , Středomořská ,

Losos s bazalkovou omáčkou

Co budu potřebovat

filety z lososa
olej
citron
bazalka
sůl
pepř
na omáčku:
1 dcl suchého bílého vína
2 žloutky
8 dkg másla
citronová šťáva
vinný ocet
bazalka
sůl
pepř

Jak na to?

V kastrůlku svaříme bílé víno, ocet a pepř. Do misky si připravíme žloutky, osolíme je a za stálého míchání přilíváme směs s vínem.
V tom samém kastrůlku pak necháme rozpustit máslo. Misku se žloutky zatím ponoříme do vodní lázně a šleháme. Pak ke žloutkům pomalu přilíváme rozpuštěné máslo a vyšleháme.
Misku sundáme z lázně, pokapeme citronovou šťávou a vmícháme nakrájenou bazalku.
Filety osolíme, opepříme a z obou stran orestujeme na oleji.
Talíř ozdobíme čerstvou bazalkou, půlkou citronu, nandáme filet se lžící omáčky a podáváme.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Drůbeží velouté

    Hlavní chod 60 minut
  • Velikonoční krůtí roláda

    Hlavní chod nad 60 minut
  • Špenátová polévka

    Polévka 30 minut