×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Lokše s mákem
30 minut , Hlavní chod , Snadné , Česká , Sladká jídla ,

Lokše s mákem

Co budu potřebovat

200 g mletého máku
Na lokše:
500 g brambor
100–150 g polohrubé mouky
sůl
husí sádlo

Jak na to?

Brambory uvařte ve slupce do měkka a nechte je zcela zchladnout. Teprve pak je oloupejte a nastrouhejte na jemné straně struhadla, přidejte k nim mouku a sůl a vypracujte elastické těsto. Postupně z něj vyválejte tenké placky a opečte je nasucho na pánvi. Lokše potírejte sádlem, skládejte na sebe a nechte zapařit. Potřete je sádlem a udržujte teplé. Srolujte je a podávejte sypané mletým mákem – jak to dělávají při svatomartinském hodování na Moravě.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Dvanáctihodinová kachna

    Hlavní chod nad 60 minut
  • Martinské rohlíčky s ořechovou nádivkou

    Moučníky a koláče 60 minut
  • Švestkové svatomartinské koláčky

    Moučníky a koláče nad 60 minut