Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Lívance se zakysanou smetanou a švestkami

Další recepty a články

Brambory hasselback s modrým...
Brambory hasselback...
Brambory hasselback s modrým...
Brambory hasselback s modrým...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Bruschetta s...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Citronový koláč s levandulí
Citronový koláč s...
Citronový koláč s levandulí
Citronový koláč s levandulí
Čokoládové střepy
Čokoládové střepy
Čokoládové střepy
Čokoládové střepy

Lívance se zakysanou smetanou a švestkami

Co budete potřebovat

500 ml vlažného mléka
30 g čerstvého droždí
250 g jemného tvarohu (vanička)
špetka soli
2 sáčky vanilkového cukru
3 lžíce tmavého rumu (nemusí být)
250–280 g polohrubé mouky
300 g švestek
svitek skořice
1 lžíce krupicového cukru
olej na opékání
zakysaná smetana

Jak na to?

Do mléka rozdrobte droždí, přidejte tvaroh, sůl, vanilkový cukr, rum a mouku. Promíchejte. Získat byste měli středně husté těsto, které pomalu odkapává ze lžíce. Nechte ho asi 20 minut kynout. V průběhu kynutí můžete těsto jednou promíchat, kynutí se tak urychlí.
Mezitím připravte švestky. Vypeckujte je, vhoďte ho hrnce, přidejte svitek skořice, cukr, zlehka podlijte vodou a povařte, aby švestky změkly. Vyjměte skořici a dejte stranou.
Rozehřejte lívanečník nebo pánev, vytřete olejem a lívance opékejte z obou stran dozlatova.
Hotové lívance podávejte se švestkami a zakysanou smetanou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lívance se zakysanou smetanou a švestkami

Snadné Magazín 10/2015
Průměrné hodnocení 4 (10)

Co budete potřebovat

500 ml vlažného mléka
30 g čerstvého droždí
250 g jemného tvarohu (vanička)
špetka soli
2 sáčky vanilkového cukru
3 lžíce tmavého rumu (nemusí být)
250–280 g polohrubé mouky
300 g švestek
svitek skořice
1 lžíce krupicového cukru
olej na opékání
zakysaná smetana

Jak na to?

Do mléka rozdrobte droždí, přidejte tvaroh, sůl, vanilkový cukr, rum a mouku. Promíchejte. Získat byste měli středně husté těsto, které pomalu odkapává ze lžíce. Nechte ho asi 20 minut kynout. V průběhu kynutí můžete těsto jednou promíchat, kynutí se tak urychlí.
Mezitím připravte švestky. Vypeckujte je, vhoďte ho hrnce, přidejte svitek skořice, cukr, zlehka podlijte vodou a povařte, aby švestky změkly. Vyjměte skořici a dejte stranou.
Rozehřejte lívanečník nebo pánev, vytřete olejem a lívance opékejte z obou stran dozlatova.
Hotové lívance podávejte se švestkami a zakysanou smetanou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Brambory hasselback s modrým...
Brambory hasselback s modrým...
Brambory hasselback s modrým...
Brambory hasselback s modrým...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Bruschetta s hruškami a kozím...
Citronový koláč s levandulí
Citronový koláč s levandulí
Citronový koláč s levandulí
Citronový koláč s levandulí
Čokoládové střepy
Čokoládové střepy
Čokoládové střepy
Čokoládové střepy

Inspirujte se podobnými recepty