×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Lívance se zakysanou smetanou a švestkami
15 minut , Snadné ,

Lívance se zakysanou smetanou a švestkami

Co budu potřebovat

500 ml vlažného mléka
30 g čerstvého droždí
250 g jemného tvarohu (vanička)
špetka soli
2 sáčky vanilkového cukru
3 lžíce tmavého rumu (nemusí být)
250–280 g polohrubé mouky
300 g švestek
svitek skořice
1 lžíce krupicového cukru
olej na opékání
zakysaná smetana

Jak na to?

Do mléka rozdrobte droždí, přidejte tvaroh, sůl, vanilkový cukr, rum a mouku. Promíchejte. Získat byste měli středně husté těsto, které pomalu odkapává ze lžíce. Nechte ho asi 20 minut kynout. V průběhu kynutí můžete těsto jednou promíchat, kynutí se tak urychlí.
Mezitím připravte švestky. Vypeckujte je, vhoďte ho hrnce, přidejte svitek skořice, cukr, zlehka podlijte vodou a povařte, aby švestky změkly. Vyjměte skořici a dejte stranou.
Rozehřejte lívanečník nebo pánev, vytřete olejem a lívance opékejte z obou stran dozlatova.
Hotové lívance podávejte se švestkami a zakysanou smetanou.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Bavorský čočkový eintopf

    Z jednoho hrnce nad 60 minut
  • Boršč

    Polévky nad 60 minut
  • Brokolicové nugetky s čedarem

    Vegetariánské 60 minut