Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

500 ml vlažného mléka
30 g čerstvého droždí
250 g jemného tvarohu (vanička)
špetka soli
2 sáčky vanilkového cukru
3 lžíce tmavého rumu (nemusí být)
250–280 g polohrubé mouky
300 g švestek
svitek skořice
1 lžíce krupicového cukru
olej na opékání
zakysaná smetana

Postup přípravy

Do mléka rozdrobte droždí, přidejte tvaroh, sůl, vanilkový cukr, rum a mouku. Promíchejte. Získat byste měli středně husté těsto, které pomalu odkapává ze lžíce. Nechte ho asi 20 minut kynout. V průběhu kynutí můžete těsto jednou promíchat, kynutí se tak urychlí.
Mezitím připravte švestky. Vypeckujte je, vhoďte ho hrnce, přidejte svitek skořice, cukr, zlehka podlijte vodou a povařte, aby švestky změkly. Vyjměte skořici a dejte stranou.
Rozehřejte lívanečník nebo pánev, vytřete olejem a lívance opékejte z obou stran dozlatova.
Hotové lívance podávejte se švestkami a zakysanou smetanou.

Pomohl vám recept?
10hodnocení4

Další videorecepty