×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Lívance s javorovými jablky

Další recepty a články

Pečená jablka
Pečená jablka
Pečená jablka
Pečená jablka
Luxusní žemlovka
Luxusní žemlovka
Luxusní žemlovka
Luxusní žemlovka
Francouzský toust s jablky
Francouzský toust s...
Francouzský toust s jablky
Francouzský toust s jablky
Bezlepkové hraběnčiny řezy
Bezlepkové...
Bezlepkové hraběnčiny řezy
Bezlepkové hraběnčiny řezy

Lívance s javorovými jablky

Co budete potřebovat

100 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
½ lžičky jedlé sody
1 lžíce zlatého třtinového cukru
špetka soli
2 velká vejce
284 ml podmáslí
25 g másla
Na javorová jablka:
3 jablka, například Golden Delicious
25 g másla
85 g vlašských ořechů
175 ml javorového sirupu

Jak na to?

Nejprve udělejte javorová jablka: jablka oloupejte, rozčtvrťte, vykrájejte jádřince a pak každou čtvrtku opatrně nakrájejte na čtyři plátky. Máslo rozpalte ve velké pánvi, pak přidejte jablka a opékejte je dozlatova, ale tak, aby byla stále vcelku. Pak vmíchejte ořechy a javorový sirup. Opékejte 2–3 minuty, pak udržujte teplé. Na lívance nasypte mouku do mísy, přidejte prášek do pečiva, jedlou sodu, cukr a špetku soli. Oddělte bílky od žloutků a bílky ušlehejte dotuha. Žloutky prošlehejte s podmáslím a zchladlým rozpuštěným máslem. Pak směs podmáslí přidávejte k moučné směsi a umíchejte do hladkého těsta. Nakonec opatrně přidejte bílky. Poté vymažte lívanečník máslem, odebírejte z těsta a smažte lívanečky – 3–4 minuty z jedné strany, asi 2 minuty z druhé. Na talíř dejte vždy jeden lívanec, navrch javorová jablka, přiklopte druhým lívancem a přidejte jablka.

Tip - Na lívanečky můžete přidat ještě dotuha ušlehanou smetanu, nebo pacholíka





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lívance s javorovými jablky

Snídaně Snadné Anglická Jablka , Podzimní sklizeň jablek a hrušek Magazín 4/2014
Průměrné hodnocení 5 (9)

Co budete potřebovat

100 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
½ lžičky jedlé sody
1 lžíce zlatého třtinového cukru
špetka soli
2 velká vejce
284 ml podmáslí
25 g másla
Na javorová jablka:
3 jablka, například Golden Delicious
25 g másla
85 g vlašských ořechů
175 ml javorového sirupu

Jak na to?

Nejprve udělejte javorová jablka: jablka oloupejte, rozčtvrťte, vykrájejte jádřince a pak každou čtvrtku opatrně nakrájejte na čtyři plátky. Máslo rozpalte ve velké pánvi, pak přidejte jablka a opékejte je dozlatova, ale tak, aby byla stále vcelku. Pak vmíchejte ořechy a javorový sirup. Opékejte 2–3 minuty, pak udržujte teplé. Na lívance nasypte mouku do mísy, přidejte prášek do pečiva, jedlou sodu, cukr a špetku soli. Oddělte bílky od žloutků a bílky ušlehejte dotuha. Žloutky prošlehejte s podmáslím a zchladlým rozpuštěným máslem. Pak směs podmáslí přidávejte k moučné směsi a umíchejte do hladkého těsta. Nakonec opatrně přidejte bílky. Poté vymažte lívanečník máslem, odebírejte z těsta a smažte lívanečky – 3–4 minuty z jedné strany, asi 2 minuty z druhé. Na talíř dejte vždy jeden lívanec, navrch javorová jablka, přiklopte druhým lívancem a přidejte jablka.

Tip - Na lívanečky můžete přidat ještě dotuha ušlehanou smetanu, nebo pacholíka

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečená jablka
Pečená jablka
Pečená jablka
Pečená jablka
Luxusní žemlovka
Luxusní žemlovka
Luxusní žemlovka
Luxusní žemlovka
Francouzský toust s jablky
Francouzský toust s jablky
Francouzský toust s jablky
Francouzský toust s jablky
Bezlepkové hraběnčiny řezy
Bezlepkové hraběnčiny řezy
Bezlepkové hraběnčiny řezy
Bezlepkové hraběnčiny řezy

Inspirujte se podobnými recepty