×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Lívance s javorovými jablky

Další recepty a články

Pečená jablka
Pečená jablka
Pečená jablka
Pečená jablka
Luxusní žemlovka
Luxusní žemlovka
Luxusní žemlovka
Luxusní žemlovka
Francouzský toust
Francouzský toust
Francouzský toust
Francouzský toust
Bezlepkové hraběnčiny řezy
Bezlepkové...
Bezlepkové hraběnčiny řezy
Bezlepkové hraběnčiny řezy

Lívance s javorovými jablky

Co budete potřebovat

100 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
½ lžičky jedlé sody
1 lžíce zlatého třtinového cukru
špetka soli
2 velká vejce
284 ml podmáslí
25 g másla
Na javorová jablka:
3 jablka, například Golden Delicious
25 g másla
85 g vlašských ořechů
175 ml javorového sirupu

Jak na to?

Nejprve udělejte javorová jablka: jablka oloupejte, rozčtvrťte, vykrájejte jádřince a pak každou čtvrtku opatrně nakrájejte na čtyři plátky. Máslo rozpalte ve velké pánvi, pak přidejte jablka a opékejte je dozlatova, ale tak, aby byla stále vcelku. Pak vmíchejte ořechy a javorový sirup. Opékejte 2–3 minuty, pak udržujte teplé. Na lívance nasypte mouku do mísy, přidejte prášek do pečiva, jedlou sodu, cukr a špetku soli. Oddělte bílky od žloutků a bílky ušlehejte dotuha. Žloutky prošlehejte s podmáslím a zchladlým rozpuštěným máslem. Pak směs podmáslí přidávejte k moučné směsi a umíchejte do hladkého těsta. Nakonec opatrně přidejte bílky. Poté vymažte lívanečník máslem, odebírejte z těsta a smažte lívanečky – 3–4 minuty z jedné strany, asi 2 minuty z druhé. Na talíř dejte vždy jeden lívanec, navrch javorová jablka, přiklopte druhým lívancem a přidejte jablka.

Tip - Na lívanečky můžete přidat ještě dotuha ušlehanou smetanu, nebo pacholíka





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lívance s javorovými jablky

Snídaně Snadné Anglická Jablka , Podzimní sklizeň jablek a hrušek Magazín 4/2014
Průměrné hodnocení 5 (9)

Co budete potřebovat

100 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva
½ lžičky jedlé sody
1 lžíce zlatého třtinového cukru
špetka soli
2 velká vejce
284 ml podmáslí
25 g másla
Na javorová jablka:
3 jablka, například Golden Delicious
25 g másla
85 g vlašských ořechů
175 ml javorového sirupu

Jak na to?

Nejprve udělejte javorová jablka: jablka oloupejte, rozčtvrťte, vykrájejte jádřince a pak každou čtvrtku opatrně nakrájejte na čtyři plátky. Máslo rozpalte ve velké pánvi, pak přidejte jablka a opékejte je dozlatova, ale tak, aby byla stále vcelku. Pak vmíchejte ořechy a javorový sirup. Opékejte 2–3 minuty, pak udržujte teplé. Na lívance nasypte mouku do mísy, přidejte prášek do pečiva, jedlou sodu, cukr a špetku soli. Oddělte bílky od žloutků a bílky ušlehejte dotuha. Žloutky prošlehejte s podmáslím a zchladlým rozpuštěným máslem. Pak směs podmáslí přidávejte k moučné směsi a umíchejte do hladkého těsta. Nakonec opatrně přidejte bílky. Poté vymažte lívanečník máslem, odebírejte z těsta a smažte lívanečky – 3–4 minuty z jedné strany, asi 2 minuty z druhé. Na talíř dejte vždy jeden lívanec, navrch javorová jablka, přiklopte druhým lívancem a přidejte jablka.

Tip - Na lívanečky můžete přidat ještě dotuha ušlehanou smetanu, nebo pacholíka

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečená jablka
Pečená jablka
Pečená jablka
Pečená jablka
Luxusní žemlovka
Luxusní žemlovka
Luxusní žemlovka
Luxusní žemlovka
Francouzský toust
Francouzský toust
Francouzský toust
Francouzský toust
Bezlepkové hraběnčiny řezy
Bezlepkové hraběnčiny řezy
Bezlepkové hraběnčiny řezy
Bezlepkové hraběnčiny řezy

Inspirujte se podobnými recepty