Linecké indiánky s malinami
Ingredience
250 g | hladké mouky |
125 g | másla |
3 | vejce |
100 g | cukru moučky |
2 | ks vanilkového cukru |
sůl | |
250 g | cukru krystalu |
40 g | lyofilizovaných malin |
150 g | malinového džemu |
2 | lžíce rumu |
Postup přípravy
1. Smíchejte mouku, máslo, 3 žloutky, cukr moučku, vanilkový cukr, špetku soli a vypracujte linecké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte odpočinout do lednice na 2 hodiny.
2. Pak těsto vyválejte na placku silnou 3 mm a vykrájejte kolečka. Přendejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 7 minut.
3. Druhou polovinu koleček vyválejte na menší tloušťku 2 mm. Opět kolečka přendejte na plech vyložený pečicím papírem, ale teplotu v troubě snižte na 160 °C.
4. Zbylé 3 bílky vyšlehejte v míse do pěny a zašlehejte cukr krystal. Šlehejte, dokud se bílky nezmění v pevnou lesklou hmotu. Pevný sníh přendejte do cukrářského pytlíku a stříkejte na tenká kolečka.
5. Indiánky posypte rozdrobenými malinami a plech s indiánky pečte na 120 °C 20 minut, aby linecké bylo zespodu dozlatova upečené.
6. Po upečení slepujte malinovým džemem smíchaným s rumem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY