Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Linecké indiánky s malinami

Inspirujte se podobnými recepty

Kapr pečený na slanině s...
Kapr pečený na...
Kapr pečený na slanině s...
Kapr pečený na slanině s...
Barevné maki sushi
Barevné maki sushi
Barevné maki sushi
Barevné maki sushi
Štika na másle a bylinkách
Štika na másle a...
Štika na másle a bylinkách
Štika na másle a bylinkách
Celerová polévka s ostrými...
Celerová polévka s...
Celerová polévka s ostrými...
Celerová polévka s ostrými...

Linecké indiánky s malinami

Co budete potřebovat

250 g hladké mouky
125 g másla
3 vejce
100 g cukru moučky
2 ks vanilkového cukru
sůl
250 g cukru krystalu
40 g lyofilizovaných malin
150 g malinového džemu
2 lžíce rumu

Jak na to?

1. Smíchejte mouku, máslo, 3 žloutky, cukr moučku, vanilkový cukr, špetku soli a vypracujte linecké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte odpočinout do lednice na 2 hodiny.

2. Pak těsto vyválejte na placku silnou 3 mm a vykrájejte kolečka. Přendejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 7 minut.

3. Druhou polovinu koleček vyválejte na menší tloušťku 2 mm. Opět kolečka přendejte na plech vyložený pečicím papírem, ale teplotu v troubě snižte na 160 °C.

4. Zbylé 3 bílky vyšlehejte v míse do pěny a zašlehejte cukr krystal. Šlehejte, dokud se bílky nezmění v pevnou lesklou hmotu. Pevný sníh přendejte do cukrářského pytlíku a stříkejte na tenká kolečka.

5. Indiánky posypte rozdrobenými malinami a plech s indiánky pečte na 120 °C 20 minut, aby linecké bylo zespodu dozlatova upečené.

6. Po upečení slepujte malinovým džemem smíchaným s rumem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Linecké indiánky s malinami

Dezert Snadné Sladká jídla Vánoce Vegetariánské Magazín 12/2020 Počet porcí: 60 kusů
Průměrné hodnocení 5 (4)

Co budete potřebovat

250 g hladké mouky
125 g másla
3 vejce
100 g cukru moučky
2 ks vanilkového cukru
sůl
250 g cukru krystalu
40 g lyofilizovaných malin
150 g malinového džemu
2 lžíce rumu

Jak na to?

1. Smíchejte mouku, máslo, 3 žloutky, cukr moučku, vanilkový cukr, špetku soli a vypracujte linecké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte odpočinout do lednice na 2 hodiny.

2. Pak těsto vyválejte na placku silnou 3 mm a vykrájejte kolečka. Přendejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 7 minut.

3. Druhou polovinu koleček vyválejte na menší tloušťku 2 mm. Opět kolečka přendejte na plech vyložený pečicím papírem, ale teplotu v troubě snižte na 160 °C.

4. Zbylé 3 bílky vyšlehejte v míse do pěny a zašlehejte cukr krystal. Šlehejte, dokud se bílky nezmění v pevnou lesklou hmotu. Pevný sníh přendejte do cukrářského pytlíku a stříkejte na tenká kolečka.

5. Indiánky posypte rozdrobenými malinami a plech s indiánky pečte na 120 °C 20 minut, aby linecké bylo zespodu dozlatova upečené.

6. Po upečení slepujte malinovým džemem smíchaným s rumem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Kapr pečený na slanině s...
Kapr pečený na...
Kapr pečený na slanině s...
Kapr pečený na slanině s...
Barevné maki sushi
Barevné maki sushi
Barevné maki sushi
Barevné maki sushi
Štika na másle a bylinkách
Štika na másle a...
Štika na másle a bylinkách
Štika na másle a bylinkách
Celerová polévka s ostrými...
Celerová polévka s...
Celerová polévka s ostrými...
Celerová polévka s ostrými...

Inspirujte se podobnými recepty