Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Linecké hvězdičky s džemem

Inspirujte se podobnými recepty

Rybí polévka z kapra s krutony
Rybí polévka z kapra...
Rybí polévka z kapra s krutony
Rybí polévka z kapra s krutony
Kapří podkovy v těstíčku s...
Kapří podkovy v...
Kapří podkovy v těstíčku s...
Kapří podkovy v těstíčku s...
Sněhové pusinky s krémem a...
Sněhové pusinky s...
Sněhové pusinky s krémem a...
Sněhové pusinky s krémem a...
Plněné pečené brambory
Plněné pečené...
Plněné pečené brambory
Plněné pečené brambory

Linecké hvězdičky s džemem

Co budete potřebovat

400 g hladké mouky
200 g másla
120 g moučkového cukru
3 žloutky
1 sáček vanilkového cukru
citronová kůra, nastrouhaná najemno
Na dokončení
rybízový džem

Jak na to?

Suroviny zpracujte do hladkého těsta, které nechte půl hodiny v chladu odležet. Předehřejte troubu na 160 °C. Těsto pak rozválejte na 3–5mm plát a vykrajujte hvězdičky (polovinu s otvorem). Zbytky vždy zpracujte do plátu, až všechno spotřebujete. Pečte na plechu 15–20 minut do jemně zlatova. Vyndejte z trouby, nechte vychladnout a slepujte džemem po dvou hvězdičkách k sobě.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Linecké hvězdičky s džemem

Dezert Snadné Vánoce Pečení Magazín 12/2015
Průměrné hodnocení 4 (13)
Linecké je klasika, která nesmí chybět v žádné české domácnosti. Pečte ho s předstihem, aby se krásně uleželo.

Co budete potřebovat

400 g hladké mouky
200 g másla
120 g moučkového cukru
3 žloutky
1 sáček vanilkového cukru
citronová kůra, nastrouhaná najemno
Na dokončení
rybízový džem

Jak na to?

Suroviny zpracujte do hladkého těsta, které nechte půl hodiny v chladu odležet. Předehřejte troubu na 160 °C. Těsto pak rozválejte na 3–5mm plát a vykrajujte hvězdičky (polovinu s otvorem). Zbytky vždy zpracujte do plátu, až všechno spotřebujete. Pečte na plechu 15–20 minut do jemně zlatova. Vyndejte z trouby, nechte vychladnout a slepujte džemem po dvou hvězdičkách k sobě.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Rybí polévka z kapra s krutony
Rybí polévka z kapra...
Rybí polévka z kapra s krutony
Rybí polévka z kapra s krutony
Kapří podkovy v těstíčku s...
Kapří podkovy v...
Kapří podkovy v těstíčku s...
Kapří podkovy v těstíčku s...
Sněhové pusinky s krémem a...
Sněhové pusinky s...
Sněhové pusinky s krémem a...
Sněhové pusinky s krémem a...
Plněné pečené brambory
Plněné pečené...
Plněné pečené brambory
Plněné pečené brambory

Inspirujte se podobnými recepty