Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPerníkoví panáčci
Albert logoAlbert logo
  • Perníkoví panáčci

Perníkoví panáčci

Perníkoví panáčci
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Dezert

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Mouka hladká 525 g
  • Cukr moučkový 310 g
  • Med 3 plž
  • Jedlá soda 2 člž
  • Kakao holandské 3/4 člž
  • Perníkové koření 3 člž
  • Vaječný bílek 1 ks
  • Vejce 5 ks
  • Citronová šťáva
  • Potravinářské barvivo
  • Máslo 90 g
  • Mouka hladká 525 g
  • Cukr moučkový 310 g
  • Med 3 plž
  • Jedlá soda 2 člž
  • Kakao holandské 3/4 člž
  • Perníkové koření 3 člž
  • Vaječný bílek 1 ks
  • Vejce 5 ks
  • Citronová šťáva
  • Potravinářské barvivo
  • Máslo 90 g

Příprava

1
Smíchejte mouku, cukr, máslo, med, vejce, sodu, koření a kakao a vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechte jeden dva dny odležet v chladničce.
2
Před pečením těsto nechte změknout na pokojovou teplotu a rozválejte na 2–3mm plát. Z něho pak vykrájejte tvary na chaloupky, panáčky a stromky a nechte je ½ hodiny stát na plechu.
3
Troubu předehřejte na 200 °C, vložte do ní plech s perníčky a stáhněte na 150 °C. Když začnou hnědnout, potřete je prošlehaným vajíčkem a vraťte na půl minuty zpátky do trouby – perníčky budou krásně lesklé.
4
Ihned po upečení perníčky sundejte špachtlí z plechu a položte je na rovnou podložku. Po vychladnutí je můžete začít zdobit.
5
Na polevu ručně prošlehejte bílek s cukrem – elektrická metla by do ní dostala moc vzduchu a po zaschnutí by se drolila. Poleva by měla z vařečky pozvolna odkapávat, neměla by téct ani se trhat. Moc hustou případně nařeďte citronovou šťávou, řídkou zahustěte dalším cukrem.
6
Postupujte stejně jako u domečků – nejprve si vystřihněte šablonu – náš panáček je vysoký 8 cm. Podle ní potom vykrojte 10 panáčků, po upečení je ozdobte bílkovou polevou.
7
Kolem krku jim omotejte mašli nebo provázek a zavěste je na lahve naplněné mlékem.
1
Smíchejte mouku, cukr, máslo, med, vejce, sodu, koření a kakao a vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechte jeden dva dny odležet v chladničce.
2
Před pečením těsto nechte změknout na pokojovou teplotu a rozválejte na 2–3mm plát. Z něho pak vykrájejte tvary na chaloupky, panáčky a stromky a nechte je ½ hodiny stát na plechu.
3
Troubu předehřejte na 200 °C, vložte do ní plech s perníčky a stáhněte na 150 °C. Když začnou hnědnout, potřete je prošlehaným vajíčkem a vraťte na půl minuty zpátky do trouby – perníčky budou krásně lesklé.
4
Ihned po upečení perníčky sundejte špachtlí z plechu a položte je na rovnou podložku. Po vychladnutí je můžete začít zdobit.
5
Na polevu ručně prošlehejte bílek s cukrem – elektrická metla by do ní dostala moc vzduchu a po zaschnutí by se drolila. Poleva by měla z vařečky pozvolna odkapávat, neměla by téct ani se trhat. Moc hustou případně nařeďte citronovou šťávou, řídkou zahustěte dalším cukrem.
6
Postupujte stejně jako u domečků – nejprve si vystřihněte šablonu – náš panáček je vysoký 8 cm. Podle ní potom vykrojte 10 panáčků, po upečení je ozdobte bílkovou polevou.
7
Kolem krku jim omotejte mašli nebo provázek a zavěste je na lahve naplněné mlékem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 2 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 9 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.