×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Linecká srdíčka

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Linecká srdíčka

Co budete potřebovat

70 g moučkového cukru + na posypání
140 g másla, pokojové teploty
210 g hladké mouky + na pomoučení
2 žloutky
najemno nastrouhaná kůra z 1 citronu
špetka soli
špetka kypřicího prášku
rybízový džem na slepování

Jak na to?

Všechny přísady kromě džemu zpracujte na hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte do druhého dne odpočívat. Pak ho rozválejte na plát tenký pouhé 2 milimetry. Vykrájejte z něj srdce, polovinu s malým srdíčkovým otvorem uprostřed, a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Při 170 °C pečte asi 5 minut dorůžova. Slepujte rybízovým džemem po dvou k sobě – vždy jedno plné srdce a jedno s otvorem – a pocukrujte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Linecká srdíčka

Dezert Snadné Sladká jídla Pečení Magazín 12/2014
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

70 g moučkového cukru + na posypání
140 g másla, pokojové teploty
210 g hladké mouky + na pomoučení
2 žloutky
najemno nastrouhaná kůra z 1 citronu
špetka soli
špetka kypřicího prášku
rybízový džem na slepování

Jak na to?

Všechny přísady kromě džemu zpracujte na hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte do druhého dne odpočívat. Pak ho rozválejte na plát tenký pouhé 2 milimetry. Vykrájejte z něj srdce, polovinu s malým srdíčkovým otvorem uprostřed, a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Při 170 °C pečte asi 5 minut dorůžova. Slepujte rybízovým džemem po dvou k sobě – vždy jedno plné srdce a jedno s otvorem – a pocukrujte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Inspirujte se podobnými recepty