Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

70 g moučkového cukru + na posypání
140 g másla, pokojové teploty
210 g hladké mouky + na pomoučení
2 žloutky
najemno nastrouhaná kůra z 1 citronu
špetka soli
špetka kypřicího prášku
rybízový džem na slepování

Postup přípravy

Všechny přísady kromě džemu zpracujte na hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte do druhého dne odpočívat. Pak ho rozválejte na plát tenký pouhé 2 milimetry. Vykrájejte z něj srdce, polovinu s malým srdíčkovým otvorem uprostřed, a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Při 170 °C pečte asi 5 minut dorůžova. Slepujte rybízovým džemem po dvou k sobě – vždy jedno plné srdce a jedno s otvorem – a pocukrujte.

Pomohl vám recept?
10hodnocení4

Další videorecepty