×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Limetkovopistáciový chlebíček

Další recepty a články

Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s...
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou

Limetkovopistáciový chlebíček

Co budete potřebovat

150 g másla
165 g krupicového cukru
1 lžíce ané limetkové kůry
1 lžička vanilkového extraktu
4 vejce
180 g co nejjemněji mletých mandlí
130 g co nejjemněji mletých pistácií
tekutý med

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Máslo, cukr, limetkovou kůru a vanilkový extrakt šlehejte ručním elektrickým šlehačem 10–12 minut do světlé a nadýchané pěny. Pak po jednom přidávejte vejce a ještě 3–4 minuty šlehejte. Pak vmíchejte mandle i pistácie a těsto nalijte do pečicím papírem vyložené formy na chlebíček o rozměrech asi 29 x 7 x 8 cm. Vršek uhlaďte nožem a pečte 60–70 minut nebo dokud těsto ulpívá na zapíchnuté špejli. Nechte zchladnout ve formě a pak vyklopte. Podávejte s medem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Limetkovopistáciový chlebíček

Dezert Snadné Česká Magazín 9/2013
(0)

Co budete potřebovat

150 g másla
165 g krupicového cukru
1 lžíce ané limetkové kůry
1 lžička vanilkového extraktu
4 vejce
180 g co nejjemněji mletých mandlí
130 g co nejjemněji mletých pistácií
tekutý med

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Máslo, cukr, limetkovou kůru a vanilkový extrakt šlehejte ručním elektrickým šlehačem 10–12 minut do světlé a nadýchané pěny. Pak po jednom přidávejte vejce a ještě 3–4 minuty šlehejte. Pak vmíchejte mandle i pistácie a těsto nalijte do pečicím papírem vyložené formy na chlebíček o rozměrech asi 29 x 7 x 8 cm. Vršek uhlaďte nožem a pečte 60–70 minut nebo dokud těsto ulpívá na zapíchnuté špejli. Nechte zchladnout ve formě a pak vyklopte. Podávejte s medem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou
Čokoládový dort s řepou

Inspirujte se podobnými recepty