×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Limetkovo-zázvorová pěna s ořechy
nad 60 minut , Dezert , Velmi snadné , Česká ,

Limetkovo-zázvorová pěna s ořechy

Co budu potřebovat

210 g směsi ořechů (lískových a vlašských)
8 cukrářských piškotů
300 ml smetany ke šlehání Nyní v akci
50 g krupicového cukru
¼ lžičky nastrouhaného zázvoru
1 citron Nyní v akci
citronová a limetková kůra Nyní v akci
1 limeta
2 bílky Nyní v akci

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Ořechy dejte na plech a asi deset minut je nasucho opečte, aby jen lehce zezlátly. Nechte zchladnout. Piškoty rozdrobte prsty do mísy, z ořechů odeberte asi 175 g a rovněž je najemno rozdrťte (válečkem v plastikovém sáčku nebo v robotu) a rozdrobené je smíchejte s piškoty. Vzniklou směs rozdělte na dno servírovacích skleniček nebo mističek. Mezitím našlehejte smetanu, cukr, zázvor a citrusové kůry dotuha – směs by měla mít stejnou konzistenci jako lehce našlehaná šlehačka. Ručním elektrickým šlehačem ušlehejte bílky dotuha a pak je opatrně vmíchejte k smetanovému základu. Vzniklou směs rozdělte na ořechový základ a dejte na 3–4 hodiny do lednice. Podávejte posypané zbytkem ořechů a limetkovou kůrou.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 14,90 cena před slevou: 19,90
    sleva: −25 %
  • současná cena: 19,90 cena před slevou: 24,90
    sleva: −20 %
  • současná cena: 34,90 cena před slevou: 44,90
    sleva: −22 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj