×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Limetkovo-zázvorová pěna s ořechy

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Kremeš
Kremeš
Kremeš
Kremeš
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky

Limetkovo-zázvorová pěna s ořechy

Co budete potřebovat

210 g směsi ořechů (lískových a vlašských)
8 cukrářských piškotů
300 ml smetany ke šlehání
50 g krupicového cukru
¼ lžičky nastrouhaného zázvoru
1 citron
citronová a limetková kůra
1 limeta
2 bílky

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Ořechy dejte na plech a asi deset minut je nasucho opečte, aby jen lehce zezlátly. Nechte zchladnout. Piškoty rozdrobte prsty do mísy, z ořechů odeberte asi 175 g a rovněž je najemno rozdrťte (válečkem v plastikovém sáčku nebo v robotu) a rozdrobené je smíchejte s piškoty. Vzniklou směs rozdělte na dno servírovacích skleniček nebo mističek. Mezitím našlehejte smetanu, cukr, zázvor a citrusové kůry dotuha – směs by měla mít stejnou konzistenci jako lehce našlehaná šlehačka. Ručním elektrickým šlehačem ušlehejte bílky dotuha a pak je opatrně vmíchejte k smetanovému základu. Vzniklou směs rozdělte na ořechový základ a dejte na 3–4 hodiny do lednice. Podávejte posypané zbytkem ořechů a limetkovou kůrou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Limetkovo-zázvorová pěna s ořechy

Dezert Velmi snadné Česká Magazín 10/2013
(0)

Co budete potřebovat

210 g směsi ořechů (lískových a vlašských)
8 cukrářských piškotů
300 ml smetany ke šlehání
50 g krupicového cukru
¼ lžičky nastrouhaného zázvoru
1 citron
citronová a limetková kůra
1 limeta
2 bílky

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Ořechy dejte na plech a asi deset minut je nasucho opečte, aby jen lehce zezlátly. Nechte zchladnout. Piškoty rozdrobte prsty do mísy, z ořechů odeberte asi 175 g a rovněž je najemno rozdrťte (válečkem v plastikovém sáčku nebo v robotu) a rozdrobené je smíchejte s piškoty. Vzniklou směs rozdělte na dno servírovacích skleniček nebo mističek. Mezitím našlehejte smetanu, cukr, zázvor a citrusové kůry dotuha – směs by měla mít stejnou konzistenci jako lehce našlehaná šlehačka. Ručním elektrickým šlehačem ušlehejte bílky dotuha a pak je opatrně vmíchejte k smetanovému základu. Vzniklou směs rozdělte na ořechový základ a dejte na 3–4 hodiny do lednice. Podávejte posypané zbytkem ořechů a limetkovou kůrou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Kremeš
Kremeš
Kremeš
Kremeš
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky

Inspirujte se podobnými recepty