Lilkový salát
Ingredience
500 g | kulatých lilků, rozdělených |
na klínky | |
4 | stroužky česneku, neoloupané |
1 | lžička mletého chilli |
sůl a čerstvě mletý pepř | |
4 | snítky rozmarýnu |
2 | lžíce olivového oleje |
Na dresink | |
---|---|
3 | lžíce olivového oleje |
½ | lžičky medu |
2 | lžíce citronové šťávy |
vyloupané stroužky upečeného česneku | |
K podávání | |
zelené salátové lístky – rukola, polníček | |
hrst lístků bazalky (nemusí být) | |
výhonky a klíčky (nemusí být) | |
100 g | sýra feta |
Postup přípravy
Rozehřejte troubu na 220°C. Na plech vyložený pečicím papírem naskládejte lilky, přidejte česnek, posypte chilli, osolte a opepřete. Navrch položte snítky rozmarýnu a vše pokapejte olejem. Plech vložte do trouby a pečte 20 minut.
Zatím si připravte dresink. Smíchejte ve skleničce olej, med, citronovou šťávu, případně přidejte rozmačkané a vyloupané upečené stroužky česneku.
Na talíře rozprostřete salátové lístky a bazalku, na ně pečené lilky, rozdrobte sýr a nakonec zalijte dresinkem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY