×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Lilkový salát

Další recepty a články

Celerový salát
Celerový salát
Celerový salát
Celerový salát
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Teplý kuskusový salát s...
Teplý kuskusový...
Teplý kuskusový salát s...
Teplý kuskusový salát s...
Papájový salát
Papájový salát
Papájový salát
Papájový salát

Lilkový salát

Co budete potřebovat

500 g kulatých lilků, rozdělených
na klínky
4 stroužky česneku, neoloupané
1 lžička mletého chilli
sůl a čerstvě mletý pepř
4 snítky rozmarýnu
2 lžíce olivového oleje
Na dresink
3 lžíce olivového oleje
½ lžičky medu
2 lžíce citronové šťávy
vyloupané stroužky upečeného česneku
K podávání
zelené salátové lístky – rukola, polníček
hrst lístků bazalky (nemusí být)
výhonky a klíčky (nemusí být)
100 g sýra feta

Jak na to?

Rozehřejte troubu na 220°C. Na plech vyložený pečicím papírem naskládejte lilky, přidejte česnek, posypte chilli, osolte a opepřete. Navrch položte snítky rozmarýnu a vše pokapejte olejem. Plech vložte do trouby a pečte 20 minut.
Zatím si připravte dresink. Smíchejte ve skleničce olej, med, citronovou šťávu, případně přidejte rozmačkané a vyloupané upečené stroužky česneku.
Na talíře rozprostřete salátové lístky a bazalku, na ně pečené lilky, rozdrobte sýr a nakonec zalijte dresinkem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lilkový salát

Snadné Saláty Magazín 6/2015
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

500 g kulatých lilků, rozdělených
na klínky
4 stroužky česneku, neoloupané
1 lžička mletého chilli
sůl a čerstvě mletý pepř
4 snítky rozmarýnu
2 lžíce olivového oleje
Na dresink
3 lžíce olivového oleje
½ lžičky medu
2 lžíce citronové šťávy
vyloupané stroužky upečeného česneku
K podávání
zelené salátové lístky – rukola, polníček
hrst lístků bazalky (nemusí být)
výhonky a klíčky (nemusí být)
100 g sýra feta

Jak na to?

Rozehřejte troubu na 220°C. Na plech vyložený pečicím papírem naskládejte lilky, přidejte česnek, posypte chilli, osolte a opepřete. Navrch položte snítky rozmarýnu a vše pokapejte olejem. Plech vložte do trouby a pečte 20 minut.
Zatím si připravte dresink. Smíchejte ve skleničce olej, med, citronovou šťávu, případně přidejte rozmačkané a vyloupané upečené stroužky česneku.
Na talíře rozprostřete salátové lístky a bazalku, na ně pečené lilky, rozdrobte sýr a nakonec zalijte dresinkem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Celerový salát
Celerový salát
Celerový salát
Celerový salát
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Teplý kuskusový salát s...
Teplý kuskusový salát s...
Teplý kuskusový salát s...
Teplý kuskusový salát s...
Papájový salát
Papájový salát
Papájový salát
Papájový salát

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat