×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Lilkový salát

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát

Lilkový salát

Co budete potřebovat

500 g kulatých lilků, rozdělených
na klínky
4 stroužky česneku, neoloupané
1 lžička mletého chilli
sůl a čerstvě mletý pepř
4 snítky rozmarýnu
2 lžíce olivového oleje
Na dresink
3 lžíce olivového oleje
½ lžičky medu
2 lžíce citronové šťávy
vyloupané stroužky upečeného česneku
K podávání
zelené salátové lístky – rukola, polníček
hrst lístků bazalky (nemusí být)
výhonky a klíčky (nemusí být)
100 g sýra feta

Jak na to?

Rozehřejte troubu na 220°C. Na plech vyložený pečicím papírem naskládejte lilky, přidejte česnek, posypte chilli, osolte a opepřete. Navrch položte snítky rozmarýnu a vše pokapejte olejem. Plech vložte do trouby a pečte 20 minut.
Zatím si připravte dresink. Smíchejte ve skleničce olej, med, citronovou šťávu, případně přidejte rozmačkané a vyloupané upečené stroužky česneku.
Na talíře rozprostřete salátové lístky a bazalku, na ně pečené lilky, rozdrobte sýr a nakonec zalijte dresinkem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lilkový salát

Snadné Saláty Bazalka , Rozmarýn , Chilli paprička Magazín 6/2015
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

500 g kulatých lilků, rozdělených
na klínky
4 stroužky česneku, neoloupané
1 lžička mletého chilli
sůl a čerstvě mletý pepř
4 snítky rozmarýnu
2 lžíce olivového oleje
Na dresink
3 lžíce olivového oleje
½ lžičky medu
2 lžíce citronové šťávy
vyloupané stroužky upečeného česneku
K podávání
zelené salátové lístky – rukola, polníček
hrst lístků bazalky (nemusí být)
výhonky a klíčky (nemusí být)
100 g sýra feta

Jak na to?

Rozehřejte troubu na 220°C. Na plech vyložený pečicím papírem naskládejte lilky, přidejte česnek, posypte chilli, osolte a opepřete. Navrch položte snítky rozmarýnu a vše pokapejte olejem. Plech vložte do trouby a pečte 20 minut.
Zatím si připravte dresink. Smíchejte ve skleničce olej, med, citronovou šťávu, případně přidejte rozmačkané a vyloupané upečené stroužky česneku.
Na talíře rozprostřete salátové lístky a bazalku, na ně pečené lilky, rozdrobte sýr a nakonec zalijte dresinkem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát

Inspirujte se podobnými recepty