×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Lilkový burger s hummusem

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Lilkový burger s hummusem

Co budete potřebovat

4 plátky ze širšího konce lilku, silné 1,5 cm
2 lžíce olivového oleje
1–2 lžičky sušeného oregana
špetka uzené papriky
sůl a pepř
střik citronové šťávy
2 hamburgerové housky
2 listy salátu
2 kroužky červené cibule
2 lžíce hummusu
2 plátky rajčat

Jak na to?

Plátky lilku osolte a nechte 30 minut vypotit. Otřete je kuchyňskou utěrkou. Rozehřejte pánev, nejlépe steakovou. Smíchejte olivový olej s oreganem a sušenou paprikou, osolte a opepřete. Kořeněným olejem potřete z obou stran lilková kolečka a pečte je na pánvi, podle potřeby potírejte olejem a otáčejte, až budou trochu připálené. Pokapejte je citronovou šťávou a udržujte v teple. Na pánvi opečte rozpůlené housky. Na spodní polovinu housky dejte kolečko lilku, list salátu a kolečko cibule, trochu hummusu a druhé kolečko lilku, rajče a přiklopte vrškem housky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lilkový burger s hummusem

Velmi snadné Grilování Magazín 6/2016 Počet porcí: 2
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

4 plátky ze širšího konce lilku, silné 1,5 cm
2 lžíce olivového oleje
1–2 lžičky sušeného oregana
špetka uzené papriky
sůl a pepř
střik citronové šťávy
2 hamburgerové housky
2 listy salátu
2 kroužky červené cibule
2 lžíce hummusu
2 plátky rajčat

Jak na to?

Plátky lilku osolte a nechte 30 minut vypotit. Otřete je kuchyňskou utěrkou. Rozehřejte pánev, nejlépe steakovou. Smíchejte olivový olej s oreganem a sušenou paprikou, osolte a opepřete. Kořeněným olejem potřete z obou stran lilková kolečka a pečte je na pánvi, podle potřeby potírejte olejem a otáčejte, až budou trochu připálené. Pokapejte je citronovou šťávou a udržujte v teple. Na pánvi opečte rozpůlené housky. Na spodní polovinu housky dejte kolečko lilku, list salátu a kolečko cibule, trochu hummusu a druhé kolečko lilku, rajče a přiklopte vrškem housky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty