
Lilkové sendviče
Ingredience
Na pesto | |
---|---|
40 g | bazalkových lístků |
30 g | parmazánu, nastrouhaného |
najemno | |
45 g | piniových oříšků nebo jiných |
ořechů či semínek | |
3 | stroužky česneku |
½ | lžičky soli |
55 ml | olivového oleje |
Na náplň | |
1 | červená kapie |
1 | lilek žíhaný, nakrájený podélně |
na ½cm plátky | |
olivový olej na potření | |
sůl a mletý pepř | |
1 | velká ciabatta |
110 g | měkkého kozího sýra |
200 g | mozzarelly, na silnější plátky |
150 g | prosciutta |
Postup přípravy
Rozehřejte gril na 230°C.
Začněte pestem. Do mixéru vhoďte bazalku, parmazán, oříšky, česnek, sůl a nakonec pomalu přidávejte za chodu mixéru olej. Mixujte na kašičku.
Kapii dejte na plech a pod grilem v troubě ji opékejte, až začne skoro černat. Ještě horkou ji zabalte do plastového sáčku a nechte 15 minut odležet. Pak ji oloupejte a nakrájejte na proužky.
Plátky lilku potřete olejem, osolte a opepřete je. Na plechu, kde jste pekli kapii, je grilujte 4 minuty z každé strany.
Rozkrojte ciabattu podélně na dva kusy. Jeden namažte pestem, druhý kozím sýrem. Na něj položte plátky mozzarelly a prosciutta, proužky papriky a lilek. Oba díly ciabatty k sobě pevně přitiskněte, zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice. Je dobré je zatížit a nechat v lednici 2 hodiny nebo i přes noc. Nakonec je rozbalte, okrojte konce a nakrájejte úhledně na stejně malé sendviče. Jsou skvělé na piknik.