×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Lilkové sendviče

Další recepty a články

Žitný sendvič s brusinkovým...
Žitný sendvič s...
Žitný sendvič s brusinkovým...
Žitný sendvič s brusinkovým...
Pagáče
Pagáče
Pagáče
Pagáče
Domácí banánové sušenky
Domácí banánové...
Domácí banánové sušenky
Domácí banánové sušenky
Cuketové muffiny
Cuketové muffiny
Cuketové muffiny
Cuketové muffiny

Lilkové sendviče

Co budete potřebovat

Na pesto
40 g bazalkových lístků
30 g parmazánu, nastrouhaného
najemno
45 g piniových oříšků nebo jiných
ořechů či semínek
3 stroužky česneku
½ lžičky soli
55 ml olivového oleje
Na náplň
1 červená kapie
1 lilek žíhaný, nakrájený podélně
na ½cm plátky
olivový olej na potření
sůl a mletý pepř
1 velká ciabatta
110 g měkkého kozího sýra
200 g mozzarelly, na silnější plátky
150 g prosciutta

Jak na to?

Rozehřejte gril na 230°C.
Začněte pestem. Do mixéru vhoďte bazalku, parmazán, oříšky, česnek, sůl a nakonec pomalu přidávejte za chodu mixéru olej. Mixujte na kašičku.
Kapii dejte na plech a pod grilem v troubě ji opékejte, až začne skoro černat. Ještě horkou ji zabalte do plastového sáčku a nechte 15 minut odležet. Pak ji oloupejte a nakrájejte na proužky.
Plátky lilku potřete olejem, osolte a opepřete je. Na plechu, kde jste pekli kapii, je grilujte 4 minuty z každé strany.
Rozkrojte ciabattu podélně na dva kusy. Jeden namažte pestem, druhý kozím sýrem. Na něj položte plátky mozzarelly a prosciutta, proužky papriky a lilek. Oba díly ciabatty k sobě pevně přitiskněte, zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice. Je dobré je zatížit a nechat v lednici 2 hodiny nebo i přes noc. Nakonec je rozbalte, okrojte konce a nakrájejte úhledně na stejně malé sendviče. Jsou skvělé na piknik.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lilkové sendviče

Svačina Snadné Piknik Magazín 6/2015
(0)

Co budete potřebovat

Na pesto
40 g bazalkových lístků
30 g parmazánu, nastrouhaného
najemno
45 g piniových oříšků nebo jiných
ořechů či semínek
3 stroužky česneku
½ lžičky soli
55 ml olivového oleje
Na náplň
1 červená kapie
1 lilek žíhaný, nakrájený podélně
na ½cm plátky
olivový olej na potření
sůl a mletý pepř
1 velká ciabatta
110 g měkkého kozího sýra
200 g mozzarelly, na silnější plátky
150 g prosciutta

Jak na to?

Rozehřejte gril na 230°C.
Začněte pestem. Do mixéru vhoďte bazalku, parmazán, oříšky, česnek, sůl a nakonec pomalu přidávejte za chodu mixéru olej. Mixujte na kašičku.
Kapii dejte na plech a pod grilem v troubě ji opékejte, až začne skoro černat. Ještě horkou ji zabalte do plastového sáčku a nechte 15 minut odležet. Pak ji oloupejte a nakrájejte na proužky.
Plátky lilku potřete olejem, osolte a opepřete je. Na plechu, kde jste pekli kapii, je grilujte 4 minuty z každé strany.
Rozkrojte ciabattu podélně na dva kusy. Jeden namažte pestem, druhý kozím sýrem. Na něj položte plátky mozzarelly a prosciutta, proužky papriky a lilek. Oba díly ciabatty k sobě pevně přitiskněte, zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice. Je dobré je zatížit a nechat v lednici 2 hodiny nebo i přes noc. Nakonec je rozbalte, okrojte konce a nakrájejte úhledně na stejně malé sendviče. Jsou skvělé na piknik.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Žitný sendvič s brusinkovým...
Žitný sendvič s brusinkovým...
Žitný sendvič s brusinkovým...
Žitný sendvič s brusinkovým...
Pagáče
Pagáče
Pagáče
Pagáče
Domácí banánové sušenky
Domácí banánové sušenky
Domácí banánové sušenky
Domácí banánové sušenky
Cuketové muffiny
Cuketové muffiny
Cuketové muffiny
Cuketové muffiny

Inspirujte se podobnými recepty