Lilkové sendviče
Ingredience
Na pesto | |
---|---|
40 g | bazalkových lístků |
30 g | parmazánu, nastrouhaného |
najemno | |
45 g | piniových oříšků nebo jiných |
ořechů či semínek | |
3 | stroužky česneku |
½ | lžičky soli |
55 ml | olivového oleje |
Na náplň | |
1 | červená kapie |
1 | lilek žíhaný, nakrájený podélně |
na ½cm plátky | |
olivový olej na potření | |
sůl a mletý pepř | |
1 | velká ciabatta |
110 g | měkkého kozího sýra |
200 g | mozzarelly, na silnější plátky |
150 g | prosciutta |
Postup přípravy
Rozehřejte gril na 230°C.
Začněte pestem. Do mixéru vhoďte bazalku, parmazán, oříšky, česnek, sůl a nakonec pomalu přidávejte za chodu mixéru olej. Mixujte na kašičku.
Kapii dejte na plech a pod grilem v troubě ji opékejte, až začne skoro černat. Ještě horkou ji zabalte do plastového sáčku a nechte 15 minut odležet. Pak ji oloupejte a nakrájejte na proužky.
Plátky lilku potřete olejem, osolte a opepřete je. Na plechu, kde jste pekli kapii, je grilujte 4 minuty z každé strany.
Rozkrojte ciabattu podélně na dva kusy. Jeden namažte pestem, druhý kozím sýrem. Na něj položte plátky mozzarelly a prosciutta, proužky papriky a lilek. Oba díly ciabatty k sobě pevně přitiskněte, zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice. Je dobré je zatížit a nechat v lednici 2 hodiny nebo i přes noc. Nakonec je rozbalte, okrojte konce a nakrájejte úhledně na stejně malé sendviče. Jsou skvělé na piknik.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY