×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Lilkové sendviče

Další recepty a články

Žitný sendvič s brusinkovým...
Žitný sendvič s...
Žitný sendvič s brusinkovým...
Žitný sendvič s brusinkovým...
Pagáče
Pagáče
Pagáče
Pagáče
Domácí banánové sušenky
Domácí banánové...
Domácí banánové sušenky
Domácí banánové sušenky
Jablečný kompot s pomerančem
Jablečný kompot...
Jablečný kompot s pomerančem
Jablečný kompot s pomerančem

Lilkové sendviče

Co budete potřebovat

Na pesto
40 g bazalkových lístků
30 g parmazánu, nastrouhaného
najemno
45 g piniových oříšků nebo jiných
ořechů či semínek
3 stroužky česneku
½ lžičky soli
55 ml olivového oleje
Na náplň
1 červená kapie
1 lilek žíhaný, nakrájený podélně
na ½cm plátky
olivový olej na potření
sůl a mletý pepř
1 velká ciabatta
110 g měkkého kozího sýra
200 g mozzarelly, na silnější plátky
150 g prosciutta

Jak na to?

Rozehřejte gril na 230°C.
Začněte pestem. Do mixéru vhoďte bazalku, parmazán, oříšky, česnek, sůl a nakonec pomalu přidávejte za chodu mixéru olej. Mixujte na kašičku.
Kapii dejte na plech a pod grilem v troubě ji opékejte, až začne skoro černat. Ještě horkou ji zabalte do plastového sáčku a nechte 15 minut odležet. Pak ji oloupejte a nakrájejte na proužky.
Plátky lilku potřete olejem, osolte a opepřete je. Na plechu, kde jste pekli kapii, je grilujte 4 minuty z každé strany.
Rozkrojte ciabattu podélně na dva kusy. Jeden namažte pestem, druhý kozím sýrem. Na něj položte plátky mozzarelly a prosciutta, proužky papriky a lilek. Oba díly ciabatty k sobě pevně přitiskněte, zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice. Je dobré je zatížit a nechat v lednici 2 hodiny nebo i přes noc. Nakonec je rozbalte, okrojte konce a nakrájejte úhledně na stejně malé sendviče. Jsou skvělé na piknik.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lilkové sendviče

Svačina Snadné Piknik Magazín 6/2015
(0)

Co budete potřebovat

Na pesto
40 g bazalkových lístků
30 g parmazánu, nastrouhaného
najemno
45 g piniových oříšků nebo jiných
ořechů či semínek
3 stroužky česneku
½ lžičky soli
55 ml olivového oleje
Na náplň
1 červená kapie
1 lilek žíhaný, nakrájený podélně
na ½cm plátky
olivový olej na potření
sůl a mletý pepř
1 velká ciabatta
110 g měkkého kozího sýra
200 g mozzarelly, na silnější plátky
150 g prosciutta

Jak na to?

Rozehřejte gril na 230°C.
Začněte pestem. Do mixéru vhoďte bazalku, parmazán, oříšky, česnek, sůl a nakonec pomalu přidávejte za chodu mixéru olej. Mixujte na kašičku.
Kapii dejte na plech a pod grilem v troubě ji opékejte, až začne skoro černat. Ještě horkou ji zabalte do plastového sáčku a nechte 15 minut odležet. Pak ji oloupejte a nakrájejte na proužky.
Plátky lilku potřete olejem, osolte a opepřete je. Na plechu, kde jste pekli kapii, je grilujte 4 minuty z každé strany.
Rozkrojte ciabattu podélně na dva kusy. Jeden namažte pestem, druhý kozím sýrem. Na něj položte plátky mozzarelly a prosciutta, proužky papriky a lilek. Oba díly ciabatty k sobě pevně přitiskněte, zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice. Je dobré je zatížit a nechat v lednici 2 hodiny nebo i přes noc. Nakonec je rozbalte, okrojte konce a nakrájejte úhledně na stejně malé sendviče. Jsou skvělé na piknik.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Žitný sendvič s brusinkovým...
Žitný sendvič s brusinkovým...
Žitný sendvič s brusinkovým...
Žitný sendvič s brusinkovým...
Pagáče
Pagáče
Pagáče
Pagáče
Domácí banánové sušenky
Domácí banánové sušenky
Domácí banánové sušenky
Domácí banánové sušenky
Jablečný kompot s pomerančem
Jablečný kompot s pomerančem
Jablečný kompot s pomerančem
Jablečný kompot s pomerančem

Inspirujte se podobnými recepty