Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyLilkové ragú s tempehem
Albert logoAlbert logo
  • Lilkové ragú s tempehem
Lilkové ragú s tempehem

Lilkové ragú s tempehem

Díky uzenému tempehu dostane lilkové ragú zcela jiný rozměr. Navíc bude obohaceno o rostlinné bílkoviny.
Velmi snadné
Více než 60 minut
5/5
Bezlepkové
Recepty na každý den
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Cibule 1 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Řapíkatý celer 2 řap.
  • Lilek 1 ks
  • Olej olivový 3 plž
  • Sůl
  • Rajčata krájená v plechovce 400 g
  • Rajský protlak 70 g
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Rýže basmati 200 g
  • Tempeh BIO 190 g
  • Česnek 2 strouž.
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Pepř
  • Cibule 1 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Řapíkatý celer 2 řap.
  • Lilek 1 ks
  • Olej olivový 3 plž
  • Sůl
  • Rajčata krájená v plechovce 400 g
  • Rajský protlak 70 g
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Rýže basmati 200 g
  • Tempeh BIO 190 g
  • Česnek 2 strouž.
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Pepř

Příprava

1
Cibuli nakrájejte najemno, mrkev nahrubo nastrouhejte a celer a lilek pokrájejte na malé kousky. Rajčata rozmixujte tyčovým mixérem.
2
Na olivovém oleji osmahněte cibulku dosklovata.
3
Přidejte všechnu zeleninu, rozmělněný česnek, ale jen polovinu lilku. Osolte a pár minut opékejte.
4
Přidejte rajčata, protlak, pepř, bazalku, přiklopte a nechte na mírném ohni probublávat 45 minut do rozvaření.
5
Rýži připravte dle návodu.
6
Ke konci rozdrobte v rukou tempeh, rozpalte další pánvičku a osmahněte v ní na olivovém oleji zbytek lilků s tempehem.
7
Tempeh s lilkem přidejte do ragú. Podávejte s čerstvou petrželkou.
1
Cibuli nakrájejte najemno, mrkev nahrubo nastrouhejte a celer a lilek pokrájejte na malé kousky. Rajčata rozmixujte tyčovým mixérem.
2
Na olivovém oleji osmahněte cibulku dosklovata.
3
Přidejte všechnu zeleninu, rozmělněný česnek, ale jen polovinu lilku. Osolte a pár minut opékejte.
4
Přidejte rajčata, protlak, pepř, bazalku, přiklopte a nechte na mírném ohni probublávat 45 minut do rozvaření.
5
Rýži připravte dle návodu.
6
Ke konci rozdrobte v rukou tempeh, rozpalte další pánvičku a osmahněte v ní na olivovém oleji zbytek lilků s tempehem.
7
Tempeh s lilkem přidejte do ragú. Podávejte s čerstvou petrželkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 22 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě dnes

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě dnes

Od 02.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 22 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.