
Lilkové ragú s tempehem
Díky uzenému tempehu dostane lilkové ragú zcela jiný rozměr. Navíc bude obohaceno o rostlinné bílkoviny.
Ingredience
1 | cibule |
1 | středně velká mrkev |
2 | stonky řapíkatého celeru |
1 | lilek |
3 | lžíce olivového oleje |
sůl | |
1 | plechovka krájených rajčat |
70 g | rajčatového protlaku |
čerstvě mletý pepř | |
hrst bazalkových lístků + pár lístků na ozdobu | |
2 | stroužky česneku |
200 g | rýže basmati |
1 | balení Bio uzeného tempehu Nature's Promise Veggie |
hrst hladkolisté petržele |
Postup přípravy
Cibuli nakrájejte najemno, mrkev nahrubo nastrouhejte a celer a lilek pokrájejte na malé kousky. Rajčata rozmixujte tyčovým mixérem.
Na olivovém oleji osmahněte cibulku dosklovata.
Přidejte všechnu zeleninu, rozmělněný česnek, ale jen polovinu lilku. Osolte a pár minut opékejte.
Přidejte rajčata, protlak, pepř, bazalku, přiklopte a nechte na mírném ohni probublávat 45 minut do rozvaření.
Rýži připravte dle návodu.
Ke konci rozdrobte v rukou tempeh, rozpalte další pánvičku a osmahněte v ní na olivovém oleji zbytek lilků s tempehem.
Tempeh s lilkem přidejte do ragú. Podávejte s čerstvou petrželkou.
Pomohl vám recept?
2hodnocení5
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod