×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Lilkové ragú s tempehem

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Lilkové ragú s tempehem

Co budete potřebovat

1 cibule
1 středně velká mrkev
2 stonky řapíkatého celeru
1 lilek
3 lžíce olivového oleje
sůl
1 plechovka krájených rajčat
70 g rajčatového protlaku
čerstvě mletý pepř
hrst bazalkových lístků + pár lístků na ozdobu
2 stroužky česneku
200 g rýže basmati
1 balení Bio uzeného tempehu 
Nature's Promise Veggie
hrst hladkolisté petržele 

Jak na to?

Cibuli nakrájejte najemno, mrkev nahrubo nastrouhejte a celer a lilek pokrájejte na malé kousky. Rajčata rozmixujte tyčovým mixérem.
Na olivovém oleji osmahněte cibulku dosklovata.
Přidejte všechnu zeleninu, rozmělněný česnek, ale jen polovinu lilku. Osolte a pár minut opékejte.
Přidejte rajčata, protlak, pepř, bazalku, přiklopte a nechte na mírném ohni probublávat 45 minut do rozvaření.
Rýži připravte dle návodu.
Ke konci rozdrobte v rukou tempeh, rozpalte další pánvičku a osmahněte v ní na olivovém oleji zbytek lilků s tempehem.
Tempeh s lilkem přidejte do ragú. Podávejte s čerstvou petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lilkové ragú s tempehem

Hlavní chod Velmi snadné Něco lehkého Bezlepkové Veganské Vegetariánské Bez laktózy Magazín 9/2018
(0)
Díky uzenému tempehu dostane lilkové ragú zcela jiný rozměr. Navíc bude obohaceno o rostlinné bílkoviny.

Co budete potřebovat

1 cibule
1 středně velká mrkev
2 stonky řapíkatého celeru
1 lilek
3 lžíce olivového oleje
sůl
1 plechovka krájených rajčat
70 g rajčatového protlaku
čerstvě mletý pepř
hrst bazalkových lístků + pár lístků na ozdobu
2 stroužky česneku
200 g rýže basmati
1 balení Bio uzeného tempehu 
Nature's Promise Veggie
hrst hladkolisté petržele 

Jak na to?

Cibuli nakrájejte najemno, mrkev nahrubo nastrouhejte a celer a lilek pokrájejte na malé kousky. Rajčata rozmixujte tyčovým mixérem.
Na olivovém oleji osmahněte cibulku dosklovata.
Přidejte všechnu zeleninu, rozmělněný česnek, ale jen polovinu lilku. Osolte a pár minut opékejte.
Přidejte rajčata, protlak, pepř, bazalku, přiklopte a nechte na mírném ohni probublávat 45 minut do rozvaření.
Rýži připravte dle návodu.
Ke konci rozdrobte v rukou tempeh, rozpalte další pánvičku a osmahněte v ní na olivovém oleji zbytek lilků s tempehem.
Tempeh s lilkem přidejte do ragú. Podávejte s čerstvou petrželkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Inspirujte se podobnými recepty