Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Lilkové ragú s tempehem

Lilkové ragú s tempehem

Díky uzenému tempehu dostane lilkové ragú zcela jiný rozměr. Navíc bude obohaceno o rostlinné bílkoviny.

Ingredience

1 cibule
1 středně velká mrkev
2 stonky řapíkatého celeru
1 lilek
3 lžíce olivového oleje
sůl
1 plechovka krájených rajčat
70 g rajčatového protlaku
čerstvě mletý pepř
hrst bazalkových lístků + pár lístků na ozdobu
2 stroužky česneku
200 g rýže basmati
1 balení Bio uzeného tempehu 
Nature's Promise Veggie
hrst hladkolisté petržele 

Postup přípravy

Cibuli nakrájejte najemno, mrkev nahrubo nastrouhejte a celer a lilek pokrájejte na malé kousky. Rajčata rozmixujte tyčovým mixérem.
Na olivovém oleji osmahněte cibulku dosklovata.
Přidejte všechnu zeleninu, rozmělněný česnek, ale jen polovinu lilku. Osolte a pár minut opékejte.
Přidejte rajčata, protlak, pepř, bazalku, přiklopte a nechte na mírném ohni probublávat 45 minut do rozvaření.
Rýži připravte dle návodu.
Ke konci rozdrobte v rukou tempeh, rozpalte další pánvičku a osmahněte v ní na olivovém oleji zbytek lilků s tempehem.
Tempeh s lilkem přidejte do ragú. Podávejte s čerstvou petrželkou.

Pomohl vám recept?
2hodnocení5

Další videorecepty