×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Lilkové ragú s tempehem

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s...
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou

Lilkové ragú s tempehem

Co budete potřebovat

1 cibule
1 středně velká mrkev
2 stonky řapíkatého celeru
1 lilek
3 lžíce olivového oleje
sůl
1 plechovka krájených rajčat
70 g rajčatového protlaku
čerstvě mletý pepř
hrst bazalkových lístků + pár lístků na ozdobu
2 stroužky česneku
200 g rýže basmati
1 balení Bio uzeného tempehu 
Nature's Promise Veggie
hrst hladkolisté petržele 

Jak na to?

Cibuli nakrájejte najemno, mrkev nahrubo nastrouhejte a celer a lilek pokrájejte na malé kousky. Rajčata rozmixujte tyčovým mixérem.
Na olivovém oleji osmahněte cibulku dosklovata.
Přidejte všechnu zeleninu, rozmělněný česnek, ale jen polovinu lilku. Osolte a pár minut opékejte.
Přidejte rajčata, protlak, pepř, bazalku, přiklopte a nechte na mírném ohni probublávat 45 minut do rozvaření.
Rýži připravte dle návodu.
Ke konci rozdrobte v rukou tempeh, rozpalte další pánvičku a osmahněte v ní na olivovém oleji zbytek lilků s tempehem.
Tempeh s lilkem přidejte do ragú. Podávejte s čerstvou petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lilkové ragú s tempehem

Hlavní chod Velmi snadné Něco lehkého Bezlepkové Veganské Vegetariánské Bez laktózy Bazalka , Petržel kadeřavá , Rajče Magazín 9/2018 Počet porcí: 4
(0)
Díky uzenému tempehu dostane lilkové ragú zcela jiný rozměr. Navíc bude obohaceno o rostlinné bílkoviny.

Co budete potřebovat

1 cibule
1 středně velká mrkev
2 stonky řapíkatého celeru
1 lilek
3 lžíce olivového oleje
sůl
1 plechovka krájených rajčat
70 g rajčatového protlaku
čerstvě mletý pepř
hrst bazalkových lístků + pár lístků na ozdobu
2 stroužky česneku
200 g rýže basmati
1 balení Bio uzeného tempehu 
Nature's Promise Veggie
hrst hladkolisté petržele 

Jak na to?

Cibuli nakrájejte najemno, mrkev nahrubo nastrouhejte a celer a lilek pokrájejte na malé kousky. Rajčata rozmixujte tyčovým mixérem.
Na olivovém oleji osmahněte cibulku dosklovata.
Přidejte všechnu zeleninu, rozmělněný česnek, ale jen polovinu lilku. Osolte a pár minut opékejte.
Přidejte rajčata, protlak, pepř, bazalku, přiklopte a nechte na mírném ohni probublávat 45 minut do rozvaření.
Rýži připravte dle návodu.
Ke konci rozdrobte v rukou tempeh, rozpalte další pánvičku a osmahněte v ní na olivovém oleji zbytek lilků s tempehem.
Tempeh s lilkem přidejte do ragú. Podávejte s čerstvou petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou
Bulgurový tabuleh s panenkou

Inspirujte se podobnými recepty