Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 lilky
100 ml olivového oleje
1 citron
3 lžíce sezamové pasty tahini
2 stroužky česneku
1/2 lžičky kajenského pepře sůl
1/2 granátového jablka
1 hrst nasekané petrželky

Postup přípravy

1. Předehřejte troubu na 200 °C.
2. Lilky vložte na pekáč vyložený pečicím papírem a propíchejte na několika místech vidličkou. Pečte 50 minut. Po vyjmutí je zabalte do potravinové fólie a nechte 5 minut odpočinout.
3. Rozbalte, rozřízněte, pomocí lžíce vydlabejte dužinu z lilků a rozmixujte s 80 ml oleje, šťávou z citronu, tahini, česnekem, klasickým nebo kajenským pepřem a solí dohladka.
4. Podávejte přelité olivovým olejem, posypané semínky granátového jablka a lístky čerstvé petrželky.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty