×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Lilková pomazánka baba ghanouj

Další recepty a články

Mangové čatní
Mangové čatní
Mangové čatní
Mangové čatní
Bhaji - smažená cibule v...
Bhaji - smažená...
Bhaji - smažená cibule v...
Bhaji - smažená cibule v...
Hummus s kapustou a pečeným...
Hummus s kapustou a...
Hummus s kapustou a pečeným...
Hummus s kapustou a pečeným...
Ezme - zeleninový salát s...
Ezme - zeleninový...
Ezme - zeleninový salát s...
Ezme - zeleninový salát s...

Lilková pomazánka baba ghanouj

Co budete potřebovat

2 lilky
100 ml olivového oleje
1 citron
3 lžíce sezamové pasty tahini
2 stroužky česneku
1/2 lžičky kajenského pepře sůl
1/2 granátového jablka
1 hrst nasekané petrželky

Jak na to?

1. Předehřejte troubu na 200 °C.
2. Lilky vložte na pekáč vyložený pečicím papírem a propíchejte na několika místech vidličkou. Pečte 50 minut. Po vyjmutí je zabalte do potravinové fólie a nechte 5 minut odpočinout.
3. Rozbalte, rozřízněte, pomocí lžíce vydlabejte dužinu z lilků a rozmixujte s 80 ml oleje, šťávou z citronu, tahini, česnekem, klasickým nebo kajenským pepřem a solí dohladka.
4. Podávejte přelité olivovým olejem, posypané semínky granátového jablka a lístky čerstvé petrželky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lilková pomazánka baba ghanouj

Předkrm Velmi snadné Orientální Chuťovky Něco lehkého Veganské Bezlepkové Bez laktózy Magazín 11/2019 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

2 lilky
100 ml olivového oleje
1 citron
3 lžíce sezamové pasty tahini
2 stroužky česneku
1/2 lžičky kajenského pepře sůl
1/2 granátového jablka
1 hrst nasekané petrželky

Jak na to?

1. Předehřejte troubu na 200 °C.
2. Lilky vložte na pekáč vyložený pečicím papírem a propíchejte na několika místech vidličkou. Pečte 50 minut. Po vyjmutí je zabalte do potravinové fólie a nechte 5 minut odpočinout.
3. Rozbalte, rozřízněte, pomocí lžíce vydlabejte dužinu z lilků a rozmixujte s 80 ml oleje, šťávou z citronu, tahini, česnekem, klasickým nebo kajenským pepřem a solí dohladka.
4. Podávejte přelité olivovým olejem, posypané semínky granátového jablka a lístky čerstvé petrželky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Mangové čatní
Mangové čatní
Mangové čatní
Mangové čatní
Bhaji - smažená cibule v...
Bhaji - smažená cibule v...
Bhaji - smažená cibule v...
Bhaji - smažená cibule v...
Hummus s kapustou a pečeným...
Hummus s kapustou a pečeným...
Hummus s kapustou a pečeným...
Hummus s kapustou a pečeným...
Ezme - zeleninový salát s...
Ezme - zeleninový salát s...
Ezme - zeleninový salát s...
Ezme - zeleninový salát s...

Inspirujte se podobnými recepty