×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Lilková parmigiana s mozzarello​​u

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Lilková parmigiana s mozzarello​​u

Co budete potřebovat

2 lilky Albert
1 lžíce olivového oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
600 g rajčat z plechovky
2 lžičky sušeného oregana
sůl, pepř
250 g mozzarelly
100 g parmazánu
1 hrst bazalky

Jak na to?

1. Lilky nakrájejte podélně na plátky a z obou stran opečte nasucho na grilovací pánvi.
2. Na oleji zpěňte nakrájenou cibulku a rozdrcený česnek. Přidejte rajčata, oregano, osolte a opepřete. Duste 10 minut.
3. Do pekáče rozložte plátky lilku. Přelijte rajčatovou omáčkou, zasypte částí nakrájené mozzarelly a strouhaného parmazánu. Přidejte další vrstvu lilku a rajčatové omáčky. Povrch zasypte zbývající mozzarellou a parmazánem.
4. Zapékejte 15 minut v troubě vyhřáté na 190 °C.
5. Posypte lístky bazalky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Lilková parmigiana s mozzarello​​u

Hlavní chod Velmi snadné Chuťovky Něco lehkého Bezlepkové Vegetariánské Videorecept Magazín 7-8/2019 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

2 lilky Albert
1 lžíce olivového oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
600 g rajčat z plechovky
2 lžičky sušeného oregana
sůl, pepř
250 g mozzarelly
100 g parmazánu
1 hrst bazalky

Jak na to?

1. Lilky nakrájejte podélně na plátky a z obou stran opečte nasucho na grilovací pánvi.
2. Na oleji zpěňte nakrájenou cibulku a rozdrcený česnek. Přidejte rajčata, oregano, osolte a opepřete. Duste 10 minut.
3. Do pekáče rozložte plátky lilku. Přelijte rajčatovou omáčkou, zasypte částí nakrájené mozzarelly a strouhaného parmazánu. Přidejte další vrstvu lilku a rajčatové omáčky. Povrch zasypte zbývající mozzarellou a parmazánem.
4. Zapékejte 15 minut v troubě vyhřáté na 190 °C.
5. Posypte lístky bazalky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty