Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 lilky Albert
1 lžíce olivového oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
600 g rajčat z plechovky
2 lžičky sušeného oregana
sůl, pepř
250 g mozzarelly
100 g parmazánu
1 hrst bazalky

Postup přípravy

1. Lilky nakrájejte podélně na plátky a z obou stran opečte nasucho na grilovací pánvi.
2. Na oleji zpěňte nakrájenou cibulku a rozdrcený česnek. Přidejte rajčata, oregano, osolte a opepřete. Duste 10 minut.
3. Do pekáče rozložte plátky lilku. Přelijte rajčatovou omáčkou, zasypte částí nakrájené mozzarelly a strouhaného parmazánu. Přidejte další vrstvu lilku a rajčatové omáčky. Povrch zasypte zbývající mozzarellou a parmazánem.
4. Zapékejte 15 minut v troubě vyhřáté na 190 °C.
5. Posypte lístky bazalky.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
16hodnocení4

Další videorecepty