Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

500 g mletého vepřového masa
100 g strouhanky
50 g parmazánu
1 lžička sušené bazalky
4 stroužky česneku
sůl, pepř
2 lžíce olivového oleje
1 červená cibule
1 stonek řapíkatého celeru
2 mrkve
1 cuketa
½ hrsti čerstvého tymiánu
3 kostky kuřecího bujónu
2 l vody
2 bobkové listy
100 g těstovin celozrnné mušličky špaldové NP Bio
150 g baby špenátu
1 citron
1 hrst čerstvé petržele

Postup přípravy

1. V misce smíchejte mleté maso, strouhanku, nastrouhaný parmazán, bazalku a 2 prolisované stroužky česneku. Směs osolte a opepřete. Vše pořádně prohněťte a vytvořte kuličky o průměru 2 ½ cm.

2. Masové kuličky postupně orestujte v pánvi na rozpáleném oleji a pak je přendejte na talíř. Zeleninu očistěte a omyjte. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno, zbylý oloupaný česnek a řapík na plátky, oloupanou mrkev na kostičky a cuketu na půlkolečka. Připravenou zeleninu orestujte na pánvi, přidejte tymián a nechte ho rozvonět.

3. Kostky bujónu zalijte v hrnci asi 2 litry vroucí vody a dobře promíchejte. Přidejte bobkový list, osolte a opepřete. Přidejte masové kuličky, povařte 5 minut, pak vsypte těstoviny a vařte dalších 7 minut.

4. Vytáhněte bobkové listy a vsypte omytý špenát do polévky. Vypněte plotnu a polévku dochuťte citronovou šťávou, posypte nasekanou petrželkou a ihned podávejte.

Pomohl vám recept?
2hodnocení5

Další videorecepty