
Letní variace polévky minestrone
Ingredience
500 g | mletého vepřového masa |
100 g | strouhanky |
50 g | parmazánu |
1 | lžička sušené bazalky |
4 | stroužky česneku |
sůl, pepř | |
2 | lžíce olivového oleje |
1 | červená cibule |
1 | stonek řapíkatého celeru |
2 | mrkve |
1 | cuketa |
½ | hrsti čerstvého tymiánu |
3 | kostky kuřecího bujónu |
2 l | vody |
2 | bobkové listy |
100 g | těstovin celozrnné mušličky špaldové NP Bio |
150 g | baby špenátu |
1 | citron |
1 | hrst čerstvé petržele |
Postup přípravy
1. V misce smíchejte mleté maso, strouhanku, nastrouhaný parmazán, bazalku a 2 prolisované stroužky česneku. Směs osolte a opepřete. Vše pořádně prohněťte a vytvořte kuličky o průměru 2 ½ cm.
2. Masové kuličky postupně orestujte v pánvi na rozpáleném oleji a pak je přendejte na talíř. Zeleninu očistěte a omyjte. Oloupanou cibuli nakrájejte nadrobno, zbylý oloupaný česnek a řapík na plátky, oloupanou mrkev na kostičky a cuketu na půlkolečka. Připravenou zeleninu orestujte na pánvi, přidejte tymián a nechte ho rozvonět.
3. Kostky bujónu zalijte v hrnci asi 2 litry vroucí vody a dobře promíchejte. Přidejte bobkový list, osolte a opepřete. Přidejte masové kuličky, povařte 5 minut, pak vsypte těstoviny a vařte dalších 7 minut.
4. Vytáhněte bobkové listy a vsypte omytý špenát do polévky. Vypněte plotnu a polévku dochuťte citronovou šťávou, posypte nasekanou petrželkou a ihned podávejte.